Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum

Наше писмо и рачунари => Преведени програми => Тему започео: Милан Динић на 23.25 ч. 13.01.2008.



Наслов: live.com претраживач на ћирилици
Порука од: Милан Динић на 23.25 ч. 13.01.2008.
Мајкрософтов интернет претраживач live.com (http://search.live.com/) сада приказује поруке и на српском и то на — ћирилици! Испод имате снимак екрана једног претраживања. Мени се ово приказује када претражујем преко поља за претрагу у Фајерфоксу, не и када приступам преко почетне странице. Преттпостављам да је то зато што ми се у Фајефоксу српски налази на врху пожељних језика.

Иначе, ово је ја мислим први Мајкрософтов производ који су урадили на ћирилици; превод Windows XP-а и Office-a 2003 је подразумевано био на латиници. Још пре неколико месеци су превели корисничко сучеље њиховог друштвеног портала Windows Live Spaces (http://get.live.com/spaces/overview), али исто на латиници. Мени се приказивао када бих ишао на неке блогове тамо, али видим да се у последње време не приказује (мислим на аутоматско препознавање језика у прегледачу). Исто имају преводе за неке њихове програме који не долазе уз Виндоуз, и одговарајуће странице за подршку (све на латиници): Windows Live Messenger (http://get.live.com/messenger/overview), Windows Live Writer (http://get.live.com/writer/overview), Windows Live OneCare (http://onecare.live.com/site/sr-latn-cs/tryscanner.htm)...

(http://img503.imageshack.us/img503/3107/livesearchaf5.th.jpg) (http://img503.imageshack.us/my.php?image=livesearchaf5.jpg)


Наслов: Одг: live.com претраживач на ћирилици
Порука од: Miki на 14.54 ч. 14.03.2008.
Надам се да коначно крећемо са мртве тачке што се тиче превођења програма и рачунарских израза!