Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
06.57 ч. 18.05.2024. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

 
   Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 [3]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Бре  (Прочитано 40307 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Вученовић
језикословац
староседелац
****
Ван мреже Ван мреже

Пол: Мушкарац
Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889



« Одговор #30 у: 10.57 ч. 04.02.2009. »


Pridružujem se peticiji.



Придружујем се и ја...  Angry

И додатно захтевам да се овај форум (у пуному свому обуму) одлучно и конкретно конкроатизује и конкретенизује .  Cool

Поздрав,
Душан

Eto, čudan smisao za humor, rekao bih.
Сачувана
Вукотић
члан
***
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Душан Вукотић
Поруке: 155



WWW
« Одговор #31 у: 12.38 ч. 04.02.2009. »

Ja se javljam pošto se, vidim, potpisuje nekakva peticija.
Vi tražite opomenu zbog navodnog vređanja. U onome što je Dušan napisao gore, ja ne vidim ništa takvo. Zapravo, čitajući to što je on napisao, mislim da postoji mogućnost da je on hteo da uvredi tog Abdulaha, ali daleko od toga da bih to mogao sa sigurnošću da zaključim, čak mi to uopšte nije verovatno. Nazivanje muslimana „ćojekom“, mogu objasniti i drugačije, ne kao vređanje. Npr. možda je to samo neki (loš ili dobar, drugo je pitanje) poseban smisao za humor.
Dalje, Dušan kasnije i jasno kaže da nije hteo da vređa, tako da se sad već stvarno pitam protiv čega zapravo vi ustajete ovde?

Хвала Вученовићу,
Наравно да никаквог ту вређања није било. О томе сам сасвим довољно рекао у претходном посту, те не желим да се понављам. Ако је неко и увредио Абдулаха, то је могао бити само коментар господина Божовића, који је истога религијски определио (муслиман) по властитој вољи.

Без икакве намере да даље распламсавам нечији анимозитет, ипак бих нагласио како имам утисак да Ђорђе на овом форуму важи за некаквог "гуруа" иза кога иде свита "харе-кришна" певача са својом "складбено-уритмованом" brain-washing-тонском мантром. Наравно, ја не бих имао ништа против тога, да Ђорђе ту свесно не провлачи једну идеолошки обојену доктрину, коју бих ја у овом часу назвао "мазохистичко-самовешајући стид пред оним што јеси".

Готово да нема дана у коме Ђорђе на покуша да на форуму провуче по неку реч из измишљеног хрватског језика. Морам да признам да то мени јако пара уши и чудим се како је могуће да на форуму нема више људи који би на такве покушаје ружења и сакаћења српског језика одлучније реаговали. Да то није случајност и да је таква Божовићева активност добро и плански срачуната, показују и његова повремена искакања у политичка питања (попут оног на склоњеној теми о "четовању"), наравно, увек на штету Срба.

По Божовићу и његовим следбеницима, увек су Срби у криву, а други (ма ко они били) увек у праву. Срби су митомани, новоромантичари, националисти и шовинисти или примитивци у свакој ситуацији, сем када сами себе руже и пљују и причају неистине о себи и своме властитом роду. Србин мора да прихвати да је нешто страног порекла, чак и онда када странци о томе немају појма. Када би Србину сутра рекли да је он, уствари, Марсовац, а на све то додатно ударили свој "печат" уважени "верификатори" или "ауторитети", то би морало да буде непорецива истина и Србин не би имао права да такву, "научно доказану чињеницу", у било каквом смислу преиспитује.

Ово горе је, укратко, и део одговора на твоје питање "због чега су устали". Ђорђу и његовим следбеницима нису потребни дисонантни тонови. Сматрају да су модераторе овог форума већ толико пацификовали, да би ови морали да раде онако како се то од њих, као у овом мом случају, тражи. Уколико би се неко појавио са размишљањима, која би мирисала на здраву српску мисао, на тога би се окомили таквом силином, да би човек морао да се збуни, ућути или се сасвим повуче (уколико, наравно, не буде најурен с форума због "неваспитаности"). Збуњени Србин би се ту вртео, не верујући да га "његови" тако немилосрдно крпе, не схватајући да то уопште нису "његови" већ преобучени "њихови".

Поздрав,
Душан
Сачувана
Дарко Новаковић
сарадник
староседелац
****
Ван мреже Ван мреже

Пол: Мушкарац
Организација:

Име и презиме:
Дарко Новаковић
Струка: dipl. el. inž.
Поруке: 1.049



« Одговор #32 у: 12.59 ч. 04.02.2009. »

Dušane, vaše poslednje poruke nemaju veze sa temom. I porede opomene nastavljate po starom dajući sebi za pravo da procenjujete ko su čiji sledbenici, kako ko razmišlja, ocenjujete i urednike, nipodaštavate forum.

Zbog toga se tema zaključava.
Сачувана

Nevolja s ovim svetom je ta što su glupi tako sigurni, a pametni puni sumnje. Bertrand Russell
Тагови:
Странице: 1 2 [3]  Све
  Штампај  
 
Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!