Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum

Наше писмо и рачунари => Преведени програми => Тему започео: ganedra на 22.00 ч. 18.06.2008.Наслов: Opera 9.5 Prevod na Srpski jezik???
Порука од: ganedra на 22.00 ч. 18.06.2008.
   Molim sve ljude na ovom forumu da mi kažu,kako da dođem do prevoda na srpski jezik na Opera 9. 5 browser-u. Mislim da i mi zaslužujemo da imamo svoj jezik na istom pretraživaču,kada ga već imaju izmišljeni jezici,kao napr. "Bosanski"jezik. !???
   Unapred hvala svima.
   Pozdrav. !


Наслов: Одг: Opera 9.5 Prevod na Srpski jezik???
Порука од: Miki на 01.57 ч. 21.06.2008.
Па, Драгане, не знам како функционише сарадња са Оперином заједницом што се тиче превођења овог прегледача на српски језик, али засад постоји превод на хрватски, а не и на „измишљени језик“, или барем ја нисам пронашао. (Само ми није јасно како ни поред толиких понављања што на овом форуму, што некада у школи, неко и даље прави најосновније правописне грешке попут: неодвајања размаком речи иза зареза, писање великим почетним словом присвојних придева на -ски, -чки и -шки тамо где нема разлога за оваквим писањем, одвајање цртицом падежног наставка при изворном записивању на латиници, употреба зареза и осталих реченичних знакова на погрешним местима, неправилно записивање скраћеница...)

Ако ти је толико стало до српског превода овог прегледача, можеш преузети програм Restorator_2007 — један од многих — у које можеш учитати динамичку библиотеку са извршним командама (*.dll) Опериног читача, па их потанко превести.

А ја се увек пребацим код конкуренције, ако ми понуда више одговара (мислим конкретно на Мозилин читач, који нуди превод на српски језик на обама писмима), иако је реч о тренутно „слабијем“ од два, тако да о Опери и не размишљам, док не дознам има ли превода на српски језик.


Наслов: Одг: Opera 9.5 Prevod na Srpski jezik???
Порука од: shobra на 01.12 ч. 24.06.2008.
Ја и на 9. 5 користим нешто старији превод (јер новији не постоји) који сасвим фино шљака.  Једино му, наравно, недостају преводи неких ствари које су дошле са новом верзијом, али то не би требало да ти претставља већи проблем.

У архиви су и ћирилична и латинична верзија:

Код:
http://files.myopera.com/Grandfather/files/Srpski%209.2.zip


Наслов: Одг: Opera 9.5 Prevod na Srpski jezik???
Порука од: Miki на 03.20 ч. 24.06.2008.
Испробах и лепо ради. Превод је такође врло пристојан. Хвала.