Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum

Читаоница => Литерарни конкурси => Тему започео: Pedja на 01.59 ч. 08.02.2009.Наслов: 24. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu Srpsko pero
Порука од: Pedja на 01.59 ч. 08.02.2009.
Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka u tom gradu raspisali su 24. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu Srpsko pero.

Pravo učešća imaju mladi pisci (do 35 godina) iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore koji stvaraju na srpskom jeziku.

Radove, tj. "jedan do tri rada", bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst...), dužine do deset kucanih starnica, treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 15. maja, na adresu Narodna biblioteka, Kneginje Milice 2, Jagodina. U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke.

Radove će ocenjivati žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, završnoj svečanosti, posvećenoj Vidovdanu, prisustvovaće i deset najuspešnijih učesnika konkursa. Tada će biti promovisan i zbornik sa 30 najboljih radova pristiglih na konkurs.

Nagrada Srpsko pero sastoji se od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne umetnosti u Jagodini, a biće uručena na završnoj svečanosti, koja će se održati od 25. do 27. juna. Za učesnike završnog dela festivala nagrade je pripremila i Podružnica Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, nedeljne novine Novi put, časopis Akt i Kolo srpskih sestara Jagodine.

U okviru završne svečanosti, biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije – Zlatni orfej.