Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum

Подршка за кориснике => Представљање корисника => Тему започео: Miros на 12.29 ч. 15.08.2020.Наслов: Predstavljanje
Порука од: Miros на 12.29 ч. 15.08.2020.
Pozdrav,

Zovem se Miloš Zec a Miroš mi je korisničko ime pošto dok sam na jednom projektu radio sa Japancima, zvali su me Miroš.  Valjda im je to nekako bilo logično i postao sam ponosan pošto sam dobio japansko ime.
Po ovoj logici neki Milan verovatno ne bi bio ponosan pošto bi ga krstili u Miran a Pera i Marko ne mogu da imaju japanska imena.

Prijavio sam se iz razloga što sam master studije završio na engleskom a sada studiram doktorske takođe na engleskom pa sam nailazio na neke reči na tom jeziku tokom godina studiranja za koje mi je bilo u početku čudno što nisu prevedene na srpski već se koriste neki nevešti anglizmi.  Tačnije, možda sam do sada naišao na nekih 5 do 7 reči koje su možda mogle biti usvojene.  Na žalost, tokom vremena sam ih zaboravio.

Svoj doprinos ovom forumu vidim isključivo kroz predlaganje neke reči za srpski jezik na koje naiđem dok radim na istraživanju.  Svoj predlog bih predložio sa logičkim objašnjenjem pa ako se usvoji, biće mi drago a ako ne, biće mi opet drago pošto nisam lingvista niti sam studirao srpski jezik već sam samo kandidat doktorskih studija društvenog smera.  Čak se ne bih iznenadio da u ovom predstavljanju postoje gramatičke greške. 

Srdačan pozdrav,
Miroš