Da, tako je u nekim firmama slučaj da su registrovane sa onim AD na početku, i to uvek mora da se primenjuje, dakle ne IMEFIRME A.D. , nego baš AD IMEFIRME. No, meni za potrebe marketinga to nije mnogo bitno, pa bih voleo da budem "u dogovoru" sa Pravopisom. A po Pravopisu, skraćenice načinjene od početnih slova pišu se velikim slovima: OUN, SPS, HDZ, SAD, itd. Po toj analogiji, i AD i DOO se moraju tako pisati. Opet, varijante a.d. i d.o.o. su toliko odomaćene, da rizikujem da ispadnem budala ako ih stavim pravilno (pod garantovano dolazim u sukob sa direktorom, šefom računovodstva i ostalima). Mada, evo sad sam malo bunario po sajtu Agencije za privredni registar, vidim da su pravopisno uglavnom ispravno napisane skraćenice, npr.
Скраћено пословно име привредног субјекта
Име: AIK BANKA AD, NIŠ
Име: DOO AS-TRANS
Име: GP ZLATIBOR GRADNJA AD NOVI SAD
Име: ENERGOPROJEKT HOLDING AD BEOGRAD
Dakle, APR je potpuno pismeno i lepo to odradila. Problem je, izgleda, u samim firmama. Evo, na sajtu AIK banke stoji AIK BANKA A.D. NIŠ, na sajtu Rajfajzen banke Raiffeisen banka a.d., Beograd, Energoprojekta - ENERGOPROJEKT - VISOKOGRADNJA A.D., itd. Odlično, sad imam argumente za raspravu sa vlasnicima

E sad, Zakon je, znači, nepismeno napisan, jer su tamo mala slova i tačke, dok je APR to uradio kako treba.
Smorio sam...