Мислим да свет све мање ма шта озбиљно схвата. И "њихов" и "наш". А да ли је српска Википедија "полагала" дотични тест, па га није "положила", или напросто није ни била у прилици да "пролази" проверу?
Мислим да уопште није битно да ли је "била или није била у прилици". Битно је да ли
јесте или
није. Уосталом, "данас свет све мање ма шта озбиљно схвата" и "није била у прилици" нису никакво оправдање за некомпетентност (колико год била базирана на ВОЛОНТЕРСКОМ раду), а мислим да би било занимљиво подвргнути је једном таквом тесту, чисто из знатижеље...
То значи да ми процењујемо некомпетентност на основу нашег искуства на њој (углавном смо незадовољни односом према језику, зар не?)? Такође, компетентност енглеске је "званично" проверена?
Извињавам се, лоше сам се "одразила", а то сам схватила тек кад сам угасила компјутер, а после је било касно да мењам. Мислила сам на реч "нетачност података" а не на "некомпетентност".
И да, тачност енглеске Википедије је проверена, као што већ рекох, резултати су показали да једва мало заостаје за Британиком. Тачност података изнетих на српској википедији није никада проверена (а чисто сумњам да ће и бити, барем не у некој ближој будућности).