Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Нешто из Библије
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
13.18 ч. 25.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Нешто из Библије  (Прочитано 32918 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
J o e
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.688

« Одговор #45 у: 17.39 ч. 20.09.2008. »

И ја се придружујем ишчуђавању.
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #46 у: 18.16 ч. 20.09.2008. »

Слажем се, такве расправе су за Фејсбук, не за Вокабулар.
Сачувана
milan111
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Милан Ђукић
Поруке: 11

« Одговор #47 у: 18.55 ч. 20.09.2008. »

Помаже Бог! Дарко твоја прва реченица је недоречена ,па бих је могао исмевати али би било ружно.
Предложио сам вам пар корисних ствари па да имате речнике, а не да дискутујете о разумевању Библије јер уобичајено је у Православној Цркви
да човек потражи духовника за разумевање Библије .
 Друга ствар видим да овде дозвољаваш распиривање верске мржње и блаћење Римокатоличке цркве што је кривично дело.
Званично преводи у Цркви су
1. -Црквенословенски
2. -Нови завет (Синод)
3. -Грчки

Е видиш овде би човек требао знати који фонт може да користи и како се користи,да се неби десило ко код Вујаклије да се грчки полифони пише гајевицом. Ево ти једна корисна информација да постоји фонт на ком је то могуће.
Хрвоје вама рекао корисну ствар да је могуће поредати речи по азбуци али не хајете.
Видиш ја се небих усудио говорити о граматици српког језика ,мада имам фаворите.

Видиш дозвољаваш Мирославу свашта нпр.  да шири дезиформације о Православној Цркви ,да користи неистине да користимо некакав Библијски код. Па да исмева Српску православну Цркву. Што се мене тиче може бити атеиста колико хоће, али не сме исмевати Цркву. Док је користио аргумент да сам неписмен у реду нисам гњеван као што мисли члан форума јер је то прва степеница у Православљу. Е какав превод може направити Библије човек који говори да су канони средњовековни па неке вештице повезане са нашом Црквом. Канони су настали на Црквеним саборима којих има седам и нису средњовековни јер ни један сабор не беше колико ме сећање служи у средњем веку.
Црква никако да утуви да се свет развија, она би све по старом, док Сунце не пресахне Јели овде реч о превођењу или натурању својих религиозних ставова и исмевању Цркве.
Ваш форум вероватно користе и други па тврдња да је Црква транцедентна је ширење дезинформација о Цркви.
А таквих дезинформација је доста јер људи дискутују о теми коју незнају.
О кавом превођењу билије са енглеског може бити реч једина корисна информација је да је очигледно Јернеј царски цензор суфлирао вуку при превођењу,тако да се верник треба чувати овог превода.
Е па о том писах да неможете преводити Библију јер нисте верници, а нико вам неби ни тражио. Г.  Дарко ако ми не верујете послаћу вам Књигу у ПДФ-у
Верске секте па питајте само хришћанске секте да им преведете Библију, а можете и Цркву.
Видећете да је то једноставно немогуће.
Црква се не бави превођењем левичарске литературе јер јој је страна.
Ја нешто сматрам глупошћу,а то преводим. Мало апсурдна позиција.
Е сад би требао бити на нивоу па снимити ову страницу па лепо тужилаштву.
Но не секирај се наслушао сам се ја хула на Бога и биће тог све више док хемичари не победе смрт или униште планету.
Да сте бољи људи могли сте добити бесплатно речнике за српско руски и обрнуто и још неке језике који немају у збирци програм Бабилон. Ја на пример имам телефонски именик у Бабилону.
То су били корисни предлози.
Научите ОЦР и још пар корисних програма који су врло једноставни
и лакше ћете преводити оно што знате.
И нек вам је Бог на помоћи ако сви овако познајете хришћанство као овај агресивни атеиста, а пазите се и сами јер због ширења верске мржње сајт вам може бити забрањен ја сам овом што пљује по римокатолицима лепо рекао што се мене тиче слободно ти је веровати у све али немаш право Цркву нападати. Човек очигледно не разуме да је свачија слобода ограничена угрожавањем другог. Што се мене тиче расправа је закључена.
Сачувана
Дарко Новаковић
сарадник
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Дарко Новаковић
Струка: dipl. el. inž.
Поруке: 1.049

« Одговор #48 у: 19.32 ч. 20.09.2008. »

Помаже Бог!
Бог ти помогао!
Што се мене тиче расправа је закључена.
Баш тако.
Сачувана

Nevolja s ovim svetom je ta što su glupi tako sigurni, a pametni puni sumnje. Bertrand Russell
Тагови:
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!