Да објасним:
Проблем је у томе да су двојица чланова Форума од једног обичног питања направили комедију и успут испрескакали питаоца, имплицитно тврдећи да "хтио" није у духу српског језика и спрдајући се успут са Мирином националношћу.
Примети да њихови постови, као одговори на постављено питање, немају ниједног смајлија, што значи да су били смртно озбиљни када су писали то што су писали. Све наведено ме натерало да поставим оно питање о језику Срба у Републици Српској, на које, успут, ниједан од наших барбарогенија није одговорио.
Ок, видим да се ова алузија односи и на мене па да ти разјасним наколико чињеница на најљубазнији начин :
1) Ја не знам са кога поднебља долази Мира а још мање која је њена националност. Ако сам сугерисао "хтео", то сам урадио јер бих се ја сам тако изразио а додао сам и "шћео" јер ми се чини да тако говори у Црној Гори .
2) Нигде нисам поменуо дух српског језика, па стога, немој ми приписивати оно што други говоре .
3) Твоје тумачење је у најмању руку парадоксално јер у једном тренутку говориш о "комедији и спрдњи" а у следећој реченици о "смртној озбиљношћу" те још замераваш да нема смајлија .
4) Заиста не знам како се говори у Републици Српској и немој ми на томе замерити . Знам да сам чуо да неки говоре "стио" али се не бих усудио да кажем у ком делу бивше Југославије .
5) Да ли би у дневнику телевизије Р. Српске водитељ рекао "хтео или хтио " ?
6) И немој више да устајеш на леву ногу ако дозвољаваш да ти дам пријатељски савет .
7)Ово сам све написао због Мире јер сам се уплашио да је и она као ти могла уврнуто да интерпретира моју поруку