Па добро, Зоране, ако су тамо неки Хрвати пре три'ес година били скотови, па зар и ми то сад морамо бити? Ја стварно не капирам то "танте за манте" па макар било и по сопствену штету...

Мислим да није била поента да то треба тако радити, већ да је то био само одговор на оно твоје да не можеш да замислиш да може постојати таква ситуација, а постојала је још у време твог детињства у држави која је била наша. Не бих да говорим у Зораново име, али ја сам то на тај начин разумео.
То свакако није била званична политика тадашње Републике Хрватске. Будала има свуда, и у свако доба. Ја се сећам прича како Срби нису добијали хлеб ако не би у хрватким продавницама тражили крух, а ја сам до деведесетих година летовала искључиво на хрватском приморју и то ми се НИКАД није десило. С друге стране, шта уопште тиме хоћете да кажете? Како су ето други грозни према Србима а Срби невинашца не би мрава згазили? Ако ме сећање не вара, веома скоро један Француз је изгубио живот, а још неколико странаца је било дивљачки пребијено на улицама Београда. Да ли то значи да други имају потпуно право да окарактеришу све Србе као дивљаке, као што и ви тим коментарима о ћирилици и хлебу у Хрватској трпате све Хрвате у исти кош?
Стварно ми је више доста да стално слушам једно те исто. Заправо, уопште не знам што сам и отварала уста овде, кад сам знала унапред како ће да се заврши...

И одмах се свима извињавам, али једноставно неке ствари не могу да оћутим...