Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  О нашем писму
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
05.33 ч. 11.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: О нашем писму  (Прочитано 14010 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
J o e
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.688

« Одговор #15 у: 22.21 ч. 09.05.2010. »

Ма ја сам само обратио пажњу на принцип у нормирању српског језика. Нисам ништа покушавао применити на проблем ћирилице и латинице. У то се не мешам, макар не на овој теми. Wink
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 820

« Одговор #16 у: 22.49 ч. 09.05.2010. »

Па добро, Зоране, ако су тамо неки Хрвати пре три'ес година били скотови, па зар и ми то сад морамо бити? Ја стварно не капирам то "танте за манте" па макар било и по сопствену штету... Sad

Мислим да није била поента да то треба тако радити, већ да је то био само одговор на оно твоје да не можеш да замислиш да може постојати таква ситуација, а постојала је још у време твог детињства у држави која је била наша. Не бих да говорим у Зораново име, али ја сам то на тај начин разумео.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #17 у: 23.37 ч. 09.05.2010. »

Па добро, Зоране, ако су тамо неки Хрвати пре три'ес година били скотови, па зар и ми то сад морамо бити? Ја стварно не капирам то "танте за манте" па макар било и по сопствену штету... Sad

Мислим да није била поента да то треба тако радити, већ да је то био само одговор на оно твоје да не можеш да замислиш да може постојати таква ситуација, а постојала је још у време твог детињства у држави која је била наша. Не бих да говорим у Зораново име, али ја сам то на тај начин разумео.

То свакако није била званична политика тадашње Републике Хрватске. Будала има свуда, и у свако доба. Ја се сећам прича како Срби нису добијали хлеб ако не би у хрватким продавницама тражили крух, а ја сам до деведесетих година летовала искључиво на хрватском приморју и то ми се НИКАД није десило. С друге стране, шта уопште тиме хоћете да кажете? Како су ето други грозни према Србима а Срби невинашца не би мрава згазили? Ако ме сећање не вара, веома скоро један Француз је изгубио живот, а још неколико странаца је било дивљачки пребијено на улицама Београда. Да ли то значи да други имају потпуно право да окарактеришу све Србе као дивљаке, као што и ви тим коментарима о ћирилици и хлебу у Хрватској трпате све Хрвате у исти кош?

Стварно ми је више доста да стално слушам једно те исто. Заправо, уопште не знам што сам и отварала уста овде, кад сам знала унапред како ће да се заврши...  Angry

И одмах се свима извињавам, али једноставно неке ствари не могу да оћутим...
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 820

« Одговор #18 у: 23.46 ч. 09.05.2010. »

Ми? Huh

Ја у Хрватској нисам ни био. Undecided Какве везе ја имам са том причом и где сам ту ја?
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #19 у: 23.52 ч. 09.05.2010. »

Ми? Huh

Ја у Хрватској нисам ни био. Undecided Какве везе ја имам са том причом и где сам ту ја?

Ма, говорим уопштено. Нисам мислила конкретно на тебе. Ето. Знала сам да ће се ово овако завршити... Sad Куд се који ђаво уопште и јавих у овој теми... А лепо сам рекла да нећу више о овоме прозборити ни реч...
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #20 у: 00.03 ч. 10.05.2010. »

Ето. Знала сам да ће се ово овако завршити... Sad Куд се који ђаво уопште и јавих у овој теми... А лепо сам рекла да нећу више о овоме прозборити ни реч...

Знао сам и ја, зато је мој први прилог у овој теми и био онакав. Порука Обрену да прегледа већ пет пута прежвакану тему.

Белопољански ме је добро разумео.

Ово:
Цитат
То свакако није била званична политика тадашње Републике Хрватске.
јесте тачно. Није била званична, али им се толерисало. Није се баш подстицало, али се гледало кроз прсте. А овде би, да поновим исту реченицу из једне од расправа, за исто то најебо. Чик да ми неко каже да не би.

Да прекинемо ово? Нико ништа ново неће рећи.

Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #21 у: 00.08 ч. 10.05.2010. »

Najbolje da prekinemo, jer svi isuvise dobro znamo sta oni drugi misle i ovo moze samo da se pretvori u jos jedan vrlo neprijatan razgovor a to nam nikom nije cilj. Ovde smo da nam bude lepo, da nesto naucimo jedni od drugih i da se zabavimo, a ne da ubedjujemo jedni druge dok ne padnemo mrtvi (plus sto unapred znamo da niko nece ni pedalj da popusti u svojim stavovima po ovom pitanju).

Ajd, lepo da prekinemo, i ako se drugi slazu, ja bih cak i zakljucala ovu temu. Sta kazete?
Сачувана
Miki
Гост
« Одговор #22 у: 00.09 ч. 10.05.2010. »

Да прекинемо ово? Нико ништа ново неће рећи.

Не знам што се уопште и потеже таква расправа поново. Сложили смо се да се углавном не слажемо у ставовима, и готово. Наставимо пријатно дружење на другим темама, а ове што дижу свима тензију једноставно се трудимо да их и не започињемо. А ако је ко и начне из ма ког разлога, игноришимо.

П. С. Претече ме Бруни. Не мора се закључавати, али се може очистити од ових, будимо благи, непримерених порука.
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #23 у: 00.16 ч. 10.05.2010. »

Ajd, lepo da prekinemo, i ako se drugi slazu, ja bih cak i zakljucala ovu temu. Sta kazete?

Слажем се. А ако неко са неким баш хоће да се настАвља има ПП.
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!