Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  tacka iza godina i datuma u formularima (ne u recenici)
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
08.05 ч. 09.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: tacka iza godina i datuma u formularima (ne u recenici)  (Прочитано 10330 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
123456
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
...
Име и презиме:
millie wolf
Струка: prof.
Поруке: 36

« у: 16.41 ч. 30.03.2013. »

Postovani ucesnici foruma,

Imam jedno pitanje - kada se u dopisima pise datum u zaglavlju ili na kraju teksta (dakle, ne u recenici), da li se iza datuma pise tacka? Mislim na sljedece:

"U Podgorici, 30.03.2013" - mislim da ne treba stavljati tacku iza 2013, jesam li u pravu?

Ili, na naslovnoj strani "Podgorica, 2013" - treba li tu stavljati tacku?

Unaprijed zahvaljujem!
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #1 у: 21.16 ч. 01.04.2013. »

Треба, то је редни број.
Али не треба, никако не треба, оно 03. Потпуно је несувисло. Код јануара и фебруара још и има смисла, злонамерним додавањем јединице би се променио месец, али за све остале нема смисла. Ту нулу треба писати само кад се попуњавају обрасци који се касније компјутерски обрађују.
Сачувана
123456
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
...
Име и презиме:
millie wolf
Струка: prof.
Поруке: 36

« Одговор #2 у: 08.47 ч. 23.04.2013. »

Tacka se ipak ne pise iza godina na naslovnim stranicama, npr. Beograd, 2005         (provjerila naslovnu stranu svih pravopisa i gramatika)

Mislim da se iz istog razloga ne pise ni iza datuma ukoliko su stampani u posebnom redu i iza njih slijedi bjelina - tipa, U Beogradu, 25.5.2005         
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!