Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Nije... ni... niti!
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
21.08 ч. 17.04.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Nije... ni... niti!  (Прочитано 5310 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
odista
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
Odista
Име и презиме:
Mark Daniels
Струка:
Поруке: 24

« у: 12.53 ч. 05.12.2008. »

Izvinjavam se ako je ovo već negde obrađeno ali ne mogu da nađem. Dakle, u ovoj rečenici:

„Сва права задржана.
Без писмене дозволе издавача ниједан део ове публикације није дозвољено умножавати или делити у било ком облику или било којим средствима, електронским или механичким, укључујући фотокопирање и снимање, или било којим системом који чува или складишти информације”

Gde ćete eventualno ubaciti „niti”, i možda „ni”? Svakako ne SVUDA gde se nalazi „ili”..? Navedite i neko pravilo na koje se pozivate ako ga imate!

Hvala!
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #1 у: 19.57 ч. 05.12.2008. »

Овако.

Без писмене дозволе издавача ниједан део ове публикације није дозвољено умножавати ни делити у било ком облику или било којим средствима, електронским или механичким, укључујући фотокопирање и снимање, нити било којим системом који чува или складишти информације.”

Без писмене дозволе издавача ниједан део ове публикације није дозвољено умножавати или делити у било ком облику нити било којим средствима, било електронским или механичким укључујући фотокопирање и снимање, или било којим системом који чува или складишти информације”

Ја бих ово "делити" превела у "дистрибуирати" јер дељење схватам као неко добро дело, дели се бесплатна храна и тако то... Дистрибуирати ми је више оно што се овде жели рећи.

Немам правило, једино мој језички осећај, али и он уме понекад да превари... Дала сам ти две опције, али ми и даље цела реченица некако "не звучи"... Можда би је требало мало испретумбати како би звучало природније...

Да ли можда постоји неки већ стандардизовани текст за то "сва права задржана"?
Сачувана
Тагови: niti  ni  nije 
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!