Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Поштапалице - колико их и како користите?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
09.56 ч. 10.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 ... 4 5 [6]
  Штампај  
Аутор Тема: Поштапалице - колико их и како користите?  (Прочитано 54091 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Шишмиш
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: ждера
Поруке: 126

« Одговор #75 у: 19.50 ч. 02.02.2010. »

А у оном „баки сине“ (што је мени најодвратнија поштапалица свих времена) треба ли можда „Баки“ (великим словом), јер је то неко име? „Мислим, Баки сине, шта да ти кажем...“

Јест да је прошло скоро две године од овога, али то Баки јесте име. У питању је лик Бориса Бизетића у некадашњој емисији Бе-Бе Шоу који се звао Баки, био у тренду, носио упасану тренерку и коме је узречица била „сине“.

Кад год би препричавао како му је неко нешто рекао, говорио би „И каже он мени, ’Баки, сине...’“ Сећам се кад је то почело да улази у говор.

Ја се тога врло добро сећам. Кад сам под „Бакијевим“ утицајем у свој скромни речник примио „сине“ и тако ословио свог ћалета, добио сам шамарчину, толико жестоку да ме је доживотно одучила од свих поштапалица. Није имао школе, мој ћале, али је био одличан лингвист. Практичар.
Сачувана

[citation needed]
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #76 у: 20.19 ч. 02.02.2010. »

Kuku, lele, Šišmišu!!!! Cheesy Nećeš ti tog Bakija nikad zaboraviti....
Сачувана
Шишмиш
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: ждера
Поруке: 126

« Одговор #77 у: 20.30 ч. 02.02.2010. »

Хехе, ма какви! Smiley Ни Бакија, а ни ТВ Пинк. Grin
Сачувана

[citation needed]
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 820

« Одговор #78 у: 20.33 ч. 02.02.2010. »

Све се мислим, можда је и онај Панта и његова прича са питом исто тако била популарна једно кратко време, па онда сасвим пала у заборав, а остали само Панта и пита.
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #79 у: 21.54 ч. 02.02.2010. »

Баки, сине, чак се и ја сећам овога! Cheesy
Било како било, судећи по овом линку што си ми послала, видим да је лик жешће срање. Не знам да ли су вам испирали мозак када сте могли ово да гледате.  Huh
Сачувана
Бруно
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Бруно Раљић
Струка:
Поруке: 29

« Одговор #80 у: 20.06 ч. 22.10.2010. »

. . . как' се зове. . .

Ето, то је у мом случају.  Знам да је ружно и покушавам избацити али једноставно је још увијек присутно у мом говору.  Прочитао сам остатак теме па сам видио да је присутно и оно Значи.  Неко је чак споменуо да је бројао у школи колико пута неко каже.  Мислим да је то нешто друго јер у школи ученици имају трему пред наставницима, професорима.  Исто тако усљед скромног знања је присутна и несигурност а колико пута смо једну те исту реченицу поновили другачијим редослиједом како би "појаснили" професору а уствари како би рекли што више.  Обавезно испред тог понављања иде оно "значи".

Убитачна је и комбинација Значи брате. . .  :) Хвала богу па је мене то заобишло. 

Сачувана
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322

« Одговор #81 у: 20.16 ч. 22.10.2010. »

E, to „kako se zove“ mi je stvarno simpatična poštapalica, ona mi je omiljena i žao mi je što je ja nemam. Voleo bih da je imam, ali izgleda da je jednako teško steći poštapalicu koliko je teško osloboditi ih se. Smiley

Dao bih sve svoje „znači“ i „dakle“ za „kako se zove“. Cheesy
Сачувана
Бруно
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Бруно Раљић
Струка:
Поруке: 29

« Одговор #82 у: 22.17 ч. 22.10.2010. »

Ево, ја је продајем веома повољно :)
Сачувана
Fraya
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
bez
Име и презиме:
Selina Jovanovic
Струка: prevodilac
Поруке: 23

« Одговор #83 у: 10.51 ч. 23.10.2010. »

E, to „kako se zove“ mi je stvarno simpatična poštapalica, ona mi je omiljena i žao mi je što je ja nemam. Voleo bih da je imam, ali izgleda da je jednako teško steći poštapalicu koliko je teško osloboditi ih se. Smiley

Dao bih sve svoje „znači“ i „dakle“ za „kako se zove“. Cheesy

Ne mogu ni ja nikada da kazem" kako se zove", a parvo da ti kazem i ne zelim.

Ovo "dakle" archim kao "dakleM",  a koristim i "znaci" ali je u mojoj verziji" dobro,znaci".

Moje su postapalice psovke, a toga ne umem da se oslobodim.
A ko zna, mozda i ne zelim, jer su nekako postale i deo mog licnog sharma. Grin

Сачувана
Тагови:
Странице: 1 ... 4 5 [6]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!