Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Заграде или коса црта?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
15.14 ч. 29.07.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Заграде или коса црта?  (Прочитано 13791 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
charmed94
Гост
« Одговор #15 у: 04.46 ч. 05.08.2010. »

Što se transkribovanja i padežnih nastavaka tiče, ovo drugo mi mnogo laške ide. Šta ako pišeš o nečemu što ne znaš kako se izgovara? Moraš znati i padežne nastavke, ne vredi! Wink

Ту си у праву. Наравно да ћу у том случају само преписати и додати наставке.

И да, сваки рачунар с инсталираним Windows-ом (добро, де, нећу сад да претерујем с транскрибовањем. Само погледај: Виндоуз. Бљак!) има мапу знакова под приборима (Start —> Accessories —> System Tools —> Character Map). Ако немаш нумеричку тастатуру, онда до клинца. Cheesy
Сачувана
Luče
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Profesor fizičke kulture
Поруке: 152

« Одговор #16 у: 10.11 ч. 05.08.2010. »

Ma, imam mapu znakova, ali nemam izvučenu u Taskbaru. Računar na kojem sam noćas pisala je jedan mali Asus od oko 7" i na njemu je veoma nezgodno postavljati dosta shortcutova itd. Nebitno, nema potrebe da te opterećujem problematikom vezanom za moje bivstvovanje na netu.
Sad sam za drugim računarom sa numeričkom tastaturom i kombinaciju koju si mi dao za crtu, ovde ne pije vodu. Dobijam ćirilično slovo π. ­­Navodnici su O.K.
Evo, nisam bila lenja (za promenu Wink) pa sam proverila skraćenicu u mapi znakova. Kod mene je to Alt + 0151 (—). Zadovoljan? Wink

Odoh sad dalje da proveravam nepročitane postove, mora da si mi još neki zadatak natovario! Smiley
« Задњи пут промењено: 11.44 ч. 05.08.2010. од Ja » Сачувана
Часлав Илић
језикословац
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: машинац
Поруке: 474

« Одговор #17 у: 09.01 ч. 06.08.2010. »

Цитирано: charmed94
Уосталом, чуо сам да називи компанија не би требало да се транскрибују.

Где си то чуо?
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #18 у: 16.39 ч. 06.08.2010. »

Sad sam za drugim računarom sa numeričkom tastaturom i kombinaciju koju si mi dao za crtu, ovde ne pije vodu.

Погрешка у куцању.

Zadovoljan? Wink Odoh sad dalje da proveravam nepročitane postove, mora da si mi još neki zadatak natovario! Smiley

Ако већ тако размишљаш, онда те више нећу замарати. Само покушавам да помогнем, у овом случају да побољшам твоје куцање.

Цитирано: Часлав Илић
Где си то чуо?

На више места, не знам тачно где.
Чак мислим да је и писано негде овде.

Сачувана
Luče
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #19 у: 17.02 ч. 06.08.2010. »

Ако већ тако размишљаш, онда те више нећу замарати. Само покушавам да помогнем, у овом случају да побољшам твоје куцање.

Ma, daj, šalila sam se! U svakom slučaju izvini, moja greška, ne poznajemo se, a ja se ponašam kao da se svi ovde znamo "100 godina".
Cenim tvoj trud, nisam ništa zamerila, naprotiv. Takođe, nisam mislila ništa loše, naročito ne da ti stavim do znanja da me zamaraš, jer to nije tačno. Volim da čitam tvoje postove, a citirano je samo bio moj način da ti to kažem. Neobično, slažem se, ali je tako.
Kakogod, korigovaću se i biću umerenija u komentarima. Slažem se da nije u redu.
Pozz
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #20 у: 18.00 ч. 06.08.2010. »

Ma, daj, šalila sam se! U svakom slučaju izvini, moja greška, ne poznajemo se, a ja se ponašam kao da se svi ovde znamo "100 godina".

Знам да си се шалила. Стварно не знам шта ми би.
Ја сам тај који треба да се извињава јер стварно нисам мислио оно што сам рекао. Просто сам данас љут на цео свет. Добро сам се посвађао са сестром и није ми ни до чега. Чак ми је и монитор настрадао у нападу беса.

Није требало да се истресам на тебе и да мешам стваран живот с овим виртуелним срањем, али шта ћу, догодило се и сада је касно за исправљање. Undecided Срећа што сам био благ а свашта ми је падало на памет, не зато што сам примио шалу на погрешан начин, већ што сам био бесан у том тренутку.
Добро је па ми се монитор нашао при руци. Wink

Можда ћеш сада помислити да нисам вакцинисан против беснила или тако нешто, али не могу да верујем да сам пао толико ниско да се нервирам због своје сестре. Обично нисам овакав.
Нећу више ништа додавати. Моји проблеми с њом нису за јавност.

Kakogod, korigovaću se i biću umerenija u komentarima. Slažem se da nije u redu.
Pozz

Ни случајно!
Да ниси таква каква јеси, не би ми било толико задовољство да читам твоје поруке и шале. Само ме је ухватио тренутак, ништа више.

Поздрав теби!
Сачувана
Luče
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #21 у: 23.06 ч. 06.08.2010. »

Bez brige, sve je u redu!
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!