Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  31. slovo srpske abecede :)
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
07.04 ч. 27.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: 31. slovo srpske abecede :)  (Прочитано 9774 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Поруке: 803

« у: 08.22 ч. 11.01.2007. »

Videti sliku na http://www.srbovanje.com/modules/myalbum/photo.php?lid=6847 Smiley

Inače, za sve koji vole da se iz prve ruke upoznaju sa stanjem srpskog jezika i pravopisa na terenu, www.srbovanje.com nezaobilazan je izvor građe Smiley
Сачувана
kontra
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: građevinarstvo
Поруке: 521

« Одговор #1 у: 09.17 ч. 11.01.2007. »

malo su se zapustili... odnosno, dosadiše mi varijante fotki preskočenih slova li loše napisanih reči... počeću da se veselim kad vidim ispravno napisano Cheesy
Ovo jeste kjut, volim kad se ljudima omakne na koricama takva greška, odmah pomislim na nepostojanje lektora i ne zamaram se kupovinom knjige Cheesy
Сачувана
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

« Одговор #2 у: 09.24 ч. 11.01.2007. »

Možda je to zapravo rešenje za sve one "čć", "džđ" transkripcione probleme tipa 'oću l' meko il' ću tvrdo Smiley "Đžorđžo Armani", "Ćšarli Ćšaplin" Cheesy
Сачувана
Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.611

« Одговор #3 у: 12.39 ч. 11.01.2007. »

A ja se bunio što su izdali knjigu koja se zove Al Paćino. Smiley

Što se tiče Srbovanja, lepa ideja (i sâm sam poslao nekoliko fotografija), ali administratori bi mogli da budu malko pismeniji kad već održavaju takav sajt. Ako je ono na samom početku strane „Да би сте послали србовање морате бити регистровани корисник“ i napravljeno namerno (u šta sumnjam, al’ ajde), svakako se ne mogu tolerisati slike koje su napisane u skladu s Pravopisom; onda se još pojavi gomila koja se na nekoliko stranica podsmeva slici, a sve nepismeniji od nepismenijeg. Primeri:

http://www.srbovanje.com/modules/myalbum/photo.php?lid=7083 (ovo posebno, stvarno je sramota koliko nepismeni administratori treba da budu da bi se podsmevali ovako nečem)
http://www.srbovanje.com/modules/myalbum/photo.php?lid=1379
http://www.srbovanje.com/modules/myalbum/photo.php?lid=3803
http://www.srbovanje.com/modules/myalbum/photo.php?lid=1372 (vidim okrenuto slovo n, ali pogledajte komentare za sasvim ispravan oblik dobiven)
http://www.srbovanje.com/modules/myalbum/photo.php?lid=5677
« Задњи пут промењено: 22.30 ч. 18.01.2007. од Бојан Башић » Сачувана
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

« Одговор #4 у: 12.44 ч. 11.01.2007. »

Skupljanje građe nema nikakve veze s time kako će koji posetilac samog Srbovanja komentarisati pojedinu sliku. Njihova "analiza" ni na koji način ne obavezuje istraživača Smiley
Сачувана
Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #5 у: 12.49 ч. 11.01.2007. »

Posetioce sam pomenuo samo uzgred, skrećem pažnju na administratore (koji, kao što možda znaš, moraju prethodno da daju blagoslov svakoj poslatoj slici kako bi se dotična pojavila na sajtu); ako im je namera da se podsmevaju nepismenosti u Srba, a kao primere toga daju sasvim (pravopisno) korektne slike, onda je jasno ko je tu u stvari nepismen.
Сачувана
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

« Одговор #6 у: 12.54 ч. 11.01.2007. »

Shvatam ja tebe, ali uopšte nema potrebe obazirati se ni na čiju pismenost tamo, ni posetilačku ni administratorsku. Poenta je u fotografijama pojava na terenu, a sakupljač građe biće dovoljno kompetentan da sam oceni šta se kvalifikuje kao havarija, a šta kao tačno. Smiley
Сачувана
Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #7 у: 13.09 ч. 11.01.2007. »

...a sakupljač građe biće dovoljno kompetentan da sam oceni šta se kvalifikuje kao havarija, a šta kao tačno. Smiley

E, ovo je ključ. Bojim se da grešiš; a ako si u pravu, onda nema problema.

(Naime, mogu vrlo upečatljivo sebi da predočim kako dvojica raspravljaju o pravilnosti nekog oblika, i jedan navede literaturu, dok drugi kaže: „Ma kakve su ti to knjižurine, kad to postoji na Srbovanju i idi pa pogledaj kako se svi smeju!“)
Сачувана
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

« Одговор #8 у: 13.18 ч. 11.01.2007. »

Imao sam u vidu ipak nivo kakav postoji na, recimo, ovom forumu. No izgleda da se i dalje ne razumemo. Ah, well.
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #9 у: 14.20 ч. 11.01.2007. »

Koji li je ovo nesrećni izdavač, baš me zanima... Grin
Сачувана
Maduixa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.014

« Одговор #10 у: 14.54 ч. 11.01.2007. »

Au, Bojane, sad si postao omraženi lik polupismenih njnjnj-ovaca. Mislim da ću da zavedem u tefter ovu adresu i da je povremeno posećujem da vidim kako će dalje da se razvija pljuvačina.... I u kom/čijem pravcu.... Grin

U ovom slučaju, slažem se sa Bojanom. Mislim da ako hoćeš nešto da ismevaš onda treba da znaš da li ismevaš nešto što je greška ili nije. Kad ismevaš nešto što na kraju ispadne tačno, svako sa i malo savesti bi se osećao kao magarac. Patetično, do zla boga...

« Задњи пут промењено: 11.04 ч. 17.01.2007. од Maduixa » Сачувана

Ni najtemeljnije planiranje ne može da zameni čistu sreću. Murphy /Danov zakon/
Maduixa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.014

« Одговор #11 у: 14.55 ч. 11.01.2007. »

Koji li je ovo nesrećni izdavač, baš me zanima... Grin

Što nesrećan, pobogu? Pa zaslužio je, jer je Kir Janja. Da je platio nekog lektora, ne bi mu se to desilo... Da vidimo da li će iz ovoga da izvuče pouku, ili će ostati beznadežni magarac...
Сачувана

Ni najtemeljnije planiranje ne može da zameni čistu sreću. Murphy /Danov zakon/
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

« Одговор #12 у: 01.05 ч. 19.01.2007. »

Izdavač se može naći na COBISS-u, preko prezimena autorke "Čoldenko". Ne znam da li politika foruma odobrava javno navođenje takvih podataka, pa ću ostaviti vama da se sami obavestite Smiley
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #13 у: 08.42 ч. 19.01.2007. »

Ја пронађох издавача, те сам отишао на његов сајт и ту наиђох на корице без тог ђж!

Погледајте овде

Не знам за политику форума, да ли је океј што овако упућујем на издавача директно, али ово је у њихову одбрану.

Да ли је можда оно на Србовању монтажа? Ако јесте, стварно је безобразлук.
« Задњи пут промењено: 08.46 ч. 19.01.2007. од З. В. » Сачувана
Фаренхајт
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

« Одговор #14 у: 08.48 ч. 19.01.2007. »

Vrlo je lako moguće da su spalili ceo prvi tiraž i ponovo štampali knjigu - to izdavači rade ako se desi neki zaista kardinalan blam. Opet, elektronska verzija korica (na sajtu) može se razlikovati od štampane.
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!