СРБ
непознат
Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Поруке: 0
|
 |
« Одговор #321 у: 14.24 ч. 25.03.2009. » |
|
Поштовани гос'ин Pedja,
Ниси билокаквим доказом поткрепио ни прву „опомену“, а већ си ми уручио другу, због чега могу да дођем до разних закључака.
„Критеријуми“ на србском језику значе мерила, па те најискреније и најљубазније молим да, бар док самном разговараш, користиш што више јасних србских израза, како не би дошло до неког језичког неспоразума и могуће неке нове опомене за мене.
Кажеш да имам озбиљан „проблем“ да моје тумачење намећем као неприкосновено? Е'сад, нисам уверен, али претпоствљам да си, употребом речи „проблем“, мислио на муку, пошто си употребио ту грчку реч са више значења, па не знам на које си посебно мислио? Мени се, пак, чини да је стање обрнуто, јер нисам ја тај који намеће тумачења кроз опомене, или који брише наслове који му се не свиђају. Напротив, ја жељно исчекујем бар неки разумни, супротни доказ, против мојих исказаних ставова, чиме би, надам се, нешто више научио.
Опоменама, упућеним због изречених ставова, се намеће једно тумачење као неприкосновено, чиме се осипа чланство овог скупа. Ово не би требало да буде затворено друштво у коме је пожељно да се „свако прилагоди средини“, тако што ће прихватити мишљења управника као лични став? Тиме се обесмишљава ова скупштина.
Доказ за то су обрисани сви моји наслови, везани за питања језика, које сам поставио, у складу са прописаним и непрописаним правилима пристојности. Да не би читаоци остали на томе да верују или не верују, ја сам, срећом, забележио, једину моју поставку која је, пуким случајем, опстала неколико недеља, па је касније и она избрисана. Њен садржај се може прочитати овде:
hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=3202. msg35308#msg35308
У овој расправи, јасно се може видети да сам прво био нападнут као накакав безначајни „провокатор“, на кога не треба трошити „енергију“. Онда је уследило пар чарки, као што је она, да је гос'ин Вученовића описменио Св. Кирило, као и она од извесног гос'ин Божовића, да је њега описменила његова баба, чиме се без иједног доказа подсмевајући додатно омаловажила моја изнета поставка.
А онда следи и увреда од једног, коме, иначе, име пише на енглеском, да сам „падобранац“! На страну што пише неписмено, него што и ликује што се ја више не укључујем у расправу. То је јасан доказ за моју пређашњу тврдњу да је ово затворена, линчу окренута скупина.
Тек после свега тога, ја узвраћам са умереном оштрином, без иједне личне увреде.
Какво ја то понашање испољавам, а које руши углед ове скупштине? Опет сам остао ускраћен за објашњење. Желим тачно наведен пример. Баш ме занима ког то ја саговорника нисам уважио, а да је претходно он мене?
Да ли пристојно понашање, и уважавање саговорника са „дужним“ поштовањем, подразумева називање некога „провокатором“, „падобранцем“ или „Образовцем“? Да ли је пристојно понашање и уважавање саговорника, линчовати некога, и то без иједног доказа? И да ли је пристојан однос и уважавање када некоме обришете све поставке без објашњења?
На неким расправама овде сам прочитао чак и позиве на пиво, линчовања различитог мишљења и слично, па сад више не знам шта је подесан облик разговора за повећање угледности овог међумрежног места?
Можда је ово само још један вид причаонице, за ћаскање о језицима, онако, уз кафу?
Не дај Боже да неко каже нешто ново, одмах га треба извређати, омаловажити, дати опомену, уз укор пред искључење, и тренутно му обрисати поставку, па нек тражи неко друго место да паметује и намеће став! Јашта. Ма то су сви ови из „Образа“. . .
Pedja, нисам знао да се овде људи баве некаквим „српским језиком“, претпостављам језиком ратара? Вероватно постоји и језик ковача, чекићски? Потражићу га на међумрежју. Ја сам помислио да сте погрешно написали име нашег језика, па сам зато поставио наслов Србски језик А, па онда је у реду, нисам знао да је ово неки други језик.
Овом приликом вам се извињавам, јер сам мислио да сте неписмено написали име Србског језика, кршећи правило о изузетцима у гласовним променама.
Одредница за србовање, као „снажно испољавање срПства“ из 1973. , је свакако појам који подразумева размишљање, причање (или певање) и писање о „срПском“ језику, писму и правопису, књижевности и уопште о србском одгоју ("култури"). Можда ти ипак знаш за неки други облик србовања, али га ниси навео. И овај постављени наслов, уколико се не варам, представља леп пример србовања, зар не?
Запрепашћен сам закључком да сам ЈА скренуо са разговора на овој поставци?! Свако може изнад да прочита да си управо ТИ започео да ми јавно спочитаваш неприкладан наступ на овој скупштини и тиме одступио од наслова.
А поставку у којој сам се жалио на уредника Башића, можеш прочитати овде:
hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=3202. msg31013#msg31013
А колико видим, овај разговор о туђицама или страним речима нисам ничим омео, јер на њему нико и не пише већ 2 месеца. Чак сам, и у оквирима овога о чему смо досад причали, исправљао туђинске речи из вашег речника. Да бих читао тебе Pedja, морам бити окружен разним речницима туђих језика, јер обилно користиш туђице. Не знам зашто то радиш? Да ли ти је циљ да се што лошије разумемо или не?
На крају, покушаћу да, вредности као што су пристојност, поштовање и добронамерност, научим од осталих неопоменутих чланова, а трпељивост, попустљивост и слично, од уредника, првенствено г. Башића.
|