Nisam pročitao tekst, kao što rekoh, suviše je dugačak za mene.
Морам признати, да и мене у извесној мери гризе савест, што сам оволики текст поставио на овај начин. Могао сам да га поставим и у облику атачмента, или на неки сервер па линк итд...
Одлучио сам се за овај начин зато што ако би био у облику атачмента, не би могли да га виде сви који посећују овај форум, већ само регистровани чланови, а исто тако не верујем, да би га са неког сервера скидао велики број људи.
Овако је на "извол`те" свима који посећују овај форум, и мишљења сам да овако има највише ефекта. Извињавам се и екипи Вокабулара ако сам на овај начин оптеретио ресурсе или некако другачије пореметио рад њиховог сервера. Ја сам се управљао према оној "циљ оправдава средство".
Ђорђе, признајем да је текст дугачак, али за неког ко се бави језиком, читање и оваквих текстова не би требало да буде проблем.
Seobe mnogih naroda bile su brojne u prošlosti i izvodljive, uprkos i velikom putu i malom broju plemena i starosedelačkom stanovništvu. Kako to objašnjavaš?
Велики пут, мали број племена и староседелачко становништво су само неке ствари које су ми пале на памет док сам куцао поруку. У тексту који сам поставио наћи ћеш "мали милион" разлога зашто је ова сеоба о којој говоримо била неизводљива. Али не могу ти ја сад препричавати цео текст, или га свести на две-три реченице. Узми па га прочитај.
Svi su narodi za mene jednaki, bez obzira na to ko od koga potiče (svi potiču od majmuna).
Ђорђе, ако ти мислиш да потичеш од мајмуна, нека ти буде. Ја за себе то никад нећу рећи.
Дарвин и ја нисмо у добрим односима. Еволуција јесте чудо, и "
кад на врби роди грожђе" тад ће и од мајмуна да постане човек.