Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  podforum ili potforum?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
10.23 ч. 21.01.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2] 3 4 ... 6
  Штампај  
Аутор Тема: podforum ili potforum?  (Прочитано 82522 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Нескафица
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 731

« Одговор #15 у: 14.15 ч. 01.11.2007. »

(Нескафице, опет си написао "суфикс" у претходној поруци горе под 2. Cheesy)

ŠiZEnje, luĐEnje... Roll Eyes Ispravio.
Сачувана
Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.959

« Одговор #16 у: 20.44 ч. 01.11.2007. »

Pitao si nedavno što se ne piše "pozdiplomski", a tema je očito završila u reciklaži

Pomešao si me sa nekim.

Цитат
(Ne pravi se blesav kao tvoj idol Premijer, svi vrlo pomno pratimo tvoja ostvarenja ovde i znamo dijapazon dubine tvojih pitanja.)

Jos jedna opomena: em uvredjiva opaska, em sa primesom politike, em nema blage veze sa istinom. S obzirom koliko si ovakvih opomena dobio u poslednje vreme, sledeca znaci zabranu prsitupa forumu.

Цитат
Složenice su jedno, prefiksalne izvedenice su drugo.

Za nasu diskusiju to je nebitno jer sam Pravopis pravilo za koje kaze da "vazi za neke slozenice", objasnjava koriscenjem primera koji su "prefiksalne izvedenice" sto znaci da pravilo vazi i za njih, to jest da Pravopis ne koristi izraz "slozenica" u njenom najuzem gramatickom znacenju.

Дакле, нису сложенице и туђице, изговор јесте целовит (макар би требало да буде; не знам зашто ти изговараш ове речи са "застојем" после префикса) и имају један акценат. То што цитираш из Правописа односи се на сасвим другојачије случајеве.

А "подфорум" подједнако је погрешно као и "подпрограм", "подпредседник" (надам се да ми нећеш сад рећи да ти и ово тако пишеш Smiley) и сл.

Mozda ja gresim, ali podforum ne izgovaram sliveno, niti sam ikada ikoga cuo da ga izgovara sliveno, isto kao ni podprogram ili podprocedura. подпредседник se izgovara sliveno.

Цитат
Једно су стране сложенице (штрајкбрехер) и спојеви туђица са страним префиксима и префиксоидима (јурисдикција; а чак и овде постоји једначење: апсорпција, опсервација, супстанца), а друго су префиксалне изведенице са домаћим префиксом (потфорум, потфамилија, потпрограм).

Šta su onda podtačka, podtip i podtekst, ako nisu prefiksalne izvedenice? Ovo tu reči koje su date kao primeri jednog odstupanja od jednačenja po zvučnosti kod složenica
Сачувана

Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.611

« Одговор #17 у: 21.02 ч. 01.11.2007. »

Šta su onda podtačka, podtip i podtekst, ako nisu prefiksalne izvedenice? Ovo tu reči koje su date kao primeri jednog odstupanja od jednačenja po zvučnosti kod složenica

Ove reči su navedeni kao primeri nejednačenja kad „prvi formant ne podnosi to uprošćavanje (zbog neprihvatljive okrnjenosti oblika)“, a u nastavku teksta možeš videti i šta se tačno pod tim podrazumeva. U reči potforum: 1) prvi formant podnosi uprošćavanje (prvi Neskafičin pasus); 2) nije u pitanju strani prefiks (drugi Neskafičin pasus); 3) nije u pitanju strana složenica (treći Neskafičin pasus).

Ako ne želiš da prihvatiš ono što je propisano pravopisom, govori kako ti je volja, ali ne možeš tvrditi (razvlačeći pravila kako tebi odgovoraju) da je pravopisno ispravno nešto što jednostavno nije.
Сачувана
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322

« Одговор #18 у: 21.14 ч. 01.11.2007. »

Postoji jedna jevrejska izreka: "Ako ti tvrdiš jedno a tvoj prijatelj drugo, može biti da si ti u pravu a možda je i on. Ako pak ti tvrdiš jedno a dvojica ljudi tvrde drugojačije, onda su oni u pravu jer dve glave znaju bolje od jedne. Međutim, ako ti tvrdiš jedno a svi drugi ljudi oko tebe tvrde drugo, onda si zasigurno ti u pravu jer je nemoguće da u univerzumu postoji konsenzus tolikih mudraca." Cheesy (A ovde je očigledno u pitanju taj treći slučaj, jer Peđa i nakon toliko objašnjavanja i razglabanja od strane svih drugih oko sebe nikako da shvati da skroz pogrešno tumači deo teksta koji citira. Nije ni čudo što Neskafica šizi, i s obzirom na to i na mnoge druge manje ili više uvredljive, političke, šovinističke srbocentrične ili crkvenjačke opaske i tvrđenja koja se redovito pojavljuju na forumu i bez nekog razloga, ja mu ne bih na osnovu toga što ludi zbog Peđinog objašnjenja zašto treba pisati "podforum" zabranjivao pristup. Roll Eyes Ništa lično, Peđa, ali tvoje objašnjenje za "podforum" i nije naročito ubedljivo, da tako kažem, pored toga što je krajnje laičko. Wink)
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #19 у: 21.31 ч. 01.11.2007. »

Mislim svakako da nema potrebe da svodimo raspravu na lični nivo, bez obzira koliko besmisleno delovale tvrdnje s kojima se ne slažemo.
Postoji jedna jevrejska izreka: "Ako ti tvrdiš jedno a tvoj prijatelj drugo, može biti da si ti u pravu a možda je i on. Ako pak ti tvrdiš jedno a dvojica ljudi tvrde drugojačije, onda su oni u pravu jer dve glave znaju bolje od jedne. Međutim, ako ti tvrdiš jedno a svi drugi ljudi oko tebe tvrde drugo, onda si zasigurno ti u pravu jer je nemoguće da u univerzumu postoji konsenzus tolikih mudraca." Cheesy
Neko me je skoro pitao je li ovo iz Talmuda, ali nemam Talmud pa nisam mogla da proverim, niti sam našla citat na netu. Imaš li ti, Đorđe, tačan izvor možda? Smiley
Сачувана
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322

« Одговор #20 у: 21.52 ч. 01.11.2007. »

Sad ću pokušati da nađem... Da, jeste iz Talmuda, a tačan, tj. tačniji citat glasi:

Цитат
Ako ti imaš određeno mišljenje, a neko drugi je suprotnog mišljenja, možda si u pravu, a možda i grešiš. Ako ti imaš određeno mišljenje, a dva čoveka su suprotnog mišljenja, možda si u pravu, a možda je istina na njihovoj strani. Ali, ako ti imaš jedno mišljenje, a svi ostali suprotno, ti si, bez sumnje, u pravu, jer nije moguće da u univerzumu postoji konsensuz tolikih mudraca.

Vrlo duhovito, i čak podstiče čoveka da se zamisli. Wink
Сачувана
Нескафица
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #21 у: 10.40 ч. 02.11.2007. »

Ako ti imaš određeno mišljenje, a neko drugi je suprotnog mišljenja, možda si u pravu, a možda i grešiš. Ako ti imaš određeno mišljenje, a dva čoveka su suprotnog mišljenja, možda si u pravu, a možda je istina na njihovoj strani. Ali, ako ti imaš jedno mišljenje, a svi ostali suprotno, ti si, bez sumnje, u pravu, jer nije moguće da u univerzumu postoji konsensuz tolikih mudraca.

Sudeći po tome kolika tvrdoglavost ovde vlada pri navođenju vode na svoju vodenicu, hvatanju za najtanju slamku i dokazivanju nedokazivog, posle ove jevrejske izreke svi smo kolektivno nagraisali.
Сачувана
Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.959

« Одговор #22 у: 12.11 ч. 02.11.2007. »

Ja sam čovek tehničke provinijencije i kada čitam neka pravila gledam da im nađem logiku i primenim ih. Ja evo dvadeseti put čitam u Pravopisu ovaj deo o jednačenju i nikako ne mogu da nađem to sto vi tvrdite.

Šta kaže Pravopis:

—————

76. Od jednačenja po zvučnosti odstupa se uglavnom u tri slučaja: kada se d nađe ispred s i š (ovaj je izuzetak ustanovio sam Vuk Karadžić); u novijoj leksici na sastavu formanata složenih reči; u vlastitim imenima i izvedenicama od njih, uglavnom stranim. Sva su ova odstupanja izazvana težnjom da se ne deformišu oblici reči, d aim se ne zamagljuje struktura i značenje.

a. Suglasničke grube ds i nikad se u pismu ne jednače (ds je mnogo češće nego ): odstupiti, podseći, nadstrešnica, predstaviti, predsednik, gradski, ljudski, sudski, ljudstvo, sudstvo, srodstvo, gospodstvo itd.; odšetati, odštampati, podšivati, kadšto. Osim izuzetaka o kojima će niže iti reči, ispred ostalih bezvučnih suglasnika d se redovno pretvara u t: otkopati, pretpostavka, potpredsednik, otcepiti, otčepiti, otćušnuti itd. Ali budčega (gen. od budšto)

b. (ovaj deo se ne dotiče naše diskusije)

c. Na sastavu složenica odstupa se od jednačenja dosta često u novijoj leksici, i to ne samo u pisanju nego i u izgovoru - ako on nje potpuno sliven, celovit, nego odelit, raščlanjen, sa težnjom dvojnom akcentu. Jedna grupa ovih  odstupanja ispoljava se kao pravilo: jednačenjem se ne uspostavlja isti udvojeni suglasnik, nego se suglasnička grupa uprošćava (gubljenjem prvog suglasnika); a ako prvi formant ne podnosi to uprošćavanje (da oblik ne postane nejasan), suglasnici se pišu neizjednačeno: Najviše primera za ovo daje kombinacija d + t, ali pravilo načelno važi i za druge mogućne parove: predtakmičenje (ne prett-, a nije prihvatljivo ni redukovanje u "pretakmičenje"), podtačka (ne "pottačka", "potačka"), predturski, podtip, podtekst, predturnir; nuzspecijalnost (ne nussp-, nusp-), subperiodizacija (ne supp-, a naravno ni "superiodizacija", kao da je prefiks su-), subpolaran, a tako i drugi mogući slučajevi u kojima se prvi suglasnik nađe ispred svog parnjaka. U starijoj leksici ovakve grupe su uprošćavane.

d. U novijoj leksici preuzetoj iz drugih jezika jednačenje često izostaje i kad prvi suglasnik nije pred svojim parnjakom. U P su bez jednačenja ostali predmeci ad- (adhezija, adherencija), dis- (disgresija), juris- (jurisdikcija), trans- (transgresija); takođe i post-, gde je dodatna smetnja jednačenju to što bi se ono proteglo na još jedan suglasnik: "pozd-" (u P su dati primeri postdentalni, postdiplomski, a svakako uz njih ide i postglacijal). Međutim, jednače se u pisanju prefiksi ab- (apsolutan, apsorpcija, apsolvent), abs- (apstraktan, apstinencija), ob- (opservacija, opstrukcija), sub- (supstrat, supstanca). Tako i domaće nusprostorija, nusprihod.

e. Među novijim tuđicama i u raznim novotvorinama ima i drugih složenica na čijem sastavu izostaje jednačenje po zvučnosti, npr. štrajkbreher, presbiro, politbiro. To je posebno svojstveno najnovijim tuđicama, koje najviše dobijamo iz engleskog jezika ili njegovim posredništvom, a jednačenje izostaje i u nekim opštim rečima koje nastaju od vlastitih imena. Neizjednačena grupa piše se katkad i u rečima koje ne razaznajemo kao složene. Primeri: nokdaun, dragstor, longplej, pingpong, regtajm, brejkdens, bobslej (ili bob, vrsta sporta), kingston (ventil na podmornici), angstrem (merna jedinica). U leksici ove vrste primeri u kojima se sprovodi jednačenje po zvučnosti u pisanju (kao fudbal, rendgen) u stvari su ređi nego oni u kojima se suglasnici ne jednače. Iako ovakvi izostanci jednačenja donekle opterećuju naš izraz i smanjuju sklad izgovora i pisanja, ne bi bilo realno nastojati da se pravilo jednačenja dosledno primenjuje. Smetnja je ovome svest o izvornom sklopu reči, zbog koje se odstupanja od njega osećaju kao neprirodna izobličenja; stvoren je, na primer, faktički uzus da se strano ng u našem jeziku nikad ne pretvara u nk, ni u opštoj leksici ni u vlastitim imenima. Likovi tipa gangster, plebs ušli su u našu izražajnu normu, koju ne treba dovoditi u pitanje.

f. (ne odnosi se na našu dikusiju)

—————

E sad, šta ja ovde razumem pogrešno? Pravopis kaze:

- izjednačavanje se ne vrši u novijoj leksici na sastavu formanata složenih reči

- na sastavu složenica odstupa se od jednačenja dosta često u novijoj leksici, ako izgovor nije potpuno sliven, celovit, nego odelit, raščlanjen, sa težnjom dvojnom akcentu

- Pravopis daje objašnjenje kada se vrši, a kada ne vrši jednačenje u prefiksima stranog porekla

- u raznim novotvorinama i novijim tuđicama u opštoj leksici ima i još primera u kojima izostaje jednačenje, ne samo na šavu složenica nego i katkad i u rečima koje ne razaznajemo kao složene. U ovakvoj leksici jednačenje je u stvari izuzetno, a glavno pravilo čuvanje izvorne strukture.

Prvopis ne kaže da je neizjednačavanje odlika samo stranih reči već ih samo daje kao neke od primera. Takođe daje i primere potpuno naših reči.

Pravopis ne kaže da se neizjednačavanje odnosi samo na složenice u bukvalnom smislu, već na složene reči i u primerima uglavnom koristi složene reči nastale prefiksacijom, što jazno znači da se pravilo odnosi i na takve reči.

Pravopis je jasan po pitanju jednačenja stranih prefiksa, čak i kada se koriste kao prefiksi našim rečima. To samo objašnjava kako se jednače ili nejednače strani prefiksi, a ne da se samo strani prefiksi mogu jednačiti ili nejednačiti. Nigde nije rečeno da se pravila nejednačenja ne mogu primenjivati i na reči nastale spajanjem strane i domaće reči ili na domaćim prefiksima.

Dalje, pravopis kaže da se od jednačenja "dosta često" odstupa ako se složenice izgovaraju nesliveno, uopšte to ne vezujući za domaće ili strane reči, već kao opšti slučaj.

Na kraju Pravopis pečati pravilo time što kaže da se u raznim novotvorinama i novim tuđicama (ovim su vačljda  jasno obuhvaćene i domaće i strane i mešane reči) uglavnom ne vrši jednačenje, a jednačenje se smatra izuzetkom.

To je ono što sam ja pročitao u Pravopisu. Da se razumemo, ja uopste ne zelim da teram mak na konac, ja sam samo u Pravopisu nasao pravila po kojima je način na koji ja i celo moje okruženje izgovaramo i pišemo reči podforum,podprogram, podprocedura i slične - možda dozvoljen. Pri tom, ja uopšte ne tvrdim da je potforum, potprogram i potprocedura neispravno - ako je neko naučio da lomi jezik i izgovara ih na taj način. Ko uspeva da te reči izgovori sliveno, ima svako pravo da ih tako i piše. Ako cela nacija počne da ih izgovara sliveno, počeću i ja, pa ću ih tako i pisati.

Možda ja i grešim, ali svakako neću lomiti jezik zbog nekog nejasnog stava pravopisa, pogotovo ako on dozvoljava da jedna reč može da podpadne pod više pravila, a onda da se ljudi svađaju oko toga koje pravilo treba da se primeni.

U Pravopisu nalazim objašnjenje koje mi dozvoljava da pišem ovako kako pišem, a to odražava ono kako te reči izgovaram. Ja bih razumeo vrisku da pišem ili govorim na način koji je suprotan Pravopisu, ali kada se radi o nečemu ovakvom, što je očigledno u nekakvoj sivoj zoni, jer je Pravopis u definiciji odstupanja od pravila jednačenja dobrano proizvoljan, zaista ne vidim razlog za to.

Nisam ja ovu temu pokrenuo da bih dokazivao kako sam ja u pravu, već je očigledno ovo vruć krompir, tema koja zaslužuje da se o tome priča i nadugo i naširoko ako treba, jer ako je u pitanju pogrešno pisanje takvih reči, to je duboko ukorenjena greška koja se može ispraviti samo jasnim i čvrstim objašnjenjem.

ja mu ne bih na osnovu toga što ludi zbog Peđinog objašnjenja zašto treba pisati "podforum" zabranjivao pristup. Roll Eyes

Ovo je baš debelo izvrtanje činjenica. Neskafica je, kao i u pozamašnoj istoriji sličnih situacija, i ovaj put dobio opomenu zbog uvredljivog i ponižavajućeg odnosa prema sagovorniku. To nema nikakve veze sa konkretnom temom diskusije. Ako ne ume da diskutuje kulturno, bez obzira o čemu, mora trpeti posledice.

Verovatno ste primetili da je u poslednje vreme bilo nekoliko komentara novih korisnika da im se naročito dopada atmosfera na forumu koja se ogleda upravo u kulturnom i civilizovanom načinu diskusije i čak su neki od njih izjavljivali da su time iznenađeni, jer su na forumu ovakve tematike očekivali nešto sasvim drugo. Šizimo mi svakodnevno zbog svega i svačega, ali nam to ne daje za pravo da se ponašamo prostački, nekulturno, da vređamo i unižavamo sagovornike, i da im u usta stavljamo ono što niti govore niti misle, zar ne? U stvari, možemo to da radimo, ali zna se gde. Na forumima kao što je ovaj, to ne može.

Zašto, eto, recimo ti nisi počeo da vređaš, sigurno si i ti bar malo šiznuo? Smiley
« Задњи пут промењено: 12.14 ч. 02.11.2007. од pedja » Сачувана

alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #23 у: 12.56 ч. 02.11.2007. »

I ja sam malo šiznula. Cheesy Iako se ni meni potforum ne sviđa. Elem, pod- svakako nije strani prefiks pa tako oni boldovani delovi pod e. nemaju veze s ovim. Wink Ali pošto sigurno ne mogu ništa više bolje da objasnim nego što je već objašnjeno, dižem ruke od dalje rasprave, samo bih se ponavljala.

Nego, zanimljivi su mi ti komentari da ljudi na forumu ovakve tematike očekuju nešto sasvim drugo. Ja se iznenadim kad rasprava izađe iz kulturnog načina diskusije, a ne obrnuto. Da sam nešto drugo očekivala ne bih se ni učlanjivala. Smiley
Сачувана
Нескафица
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #24 у: 13.25 ч. 02.11.2007. »

Prefiksalne reči NISU složene reči. Kupi Klajnovu "Tvorbu reči u srpskom jeziku" gde je vrlo detaljno objašnjeno šta je šta. Pravila za složenice ne mogu se automatski primenjivati na prefiksale. Kratko i jasno. "Štrajkbreher" JESTE složenica, "potforum" NIJE složenica nego prefiksal.

Primeri naših reči su isključivo oni gde bi došlo do udvajanja odnosno gubljenja suglasnika.

Nego, što si iz tačke (c) izbacio primere prefiksala: PoTKozarje, raSPon, iSHod, oepljivati? Zato što ti se ne uklapaju u tezu? Ccc.

(A nadalje da mi dokažeš da se "Potkozarje" izgovara sliveno, a "potforum, potprocedura, potprogram" odelito. Čik. Ima tu još materijala: potplatiti, potkazati, potkovati, potkradati...)

« Задњи пут промењено: 13.27 ч. 02.11.2007. од Нескафица » Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #25 у: 16.34 ч. 02.11.2007. »

Pitao si nedavno što se ne piše "pozdiplomski", a tema je očito završila u reciklaži

Pomešao si me sa nekim.

Помешао те је са мном, ја сам то питао, ево овде.

Ова тема ми коначно даје потпун одговор на то питање. Хвала вам!

Пеђа, мислим да је стварно већ јасно да ниси у праву.

Нескафице, није бре фора да прцнеш тако, с тим премијером. Безобразлук обичан. Труба је бре да те опет протерују, ајде цитирај бар једну Пеђину реченицу која би на било који начин поткрепила твоју тврдњу да му је онај човек-баба заиста идол, или се извини.

Него, ако се ф сматра безвучним сугласником... Како онда Клајн каже да је Афганистан правилно, поред Авганистан (Речник језичких недоумица, издање из '97.).
Сачувана
Нескафица
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #26 у: 16.51 ч. 02.11.2007. »

Izvinjavam se Peđi SAMO za to što sam ga pobrkao s Vučenovićem, jer je posredi materijalna greška. Jedino ne bih želeo da se iko oseti oštećenim u tom poređenju Smiley

Što se proterivanja tiče, Vučenoviću, nek proteruje ako hoće. Već sam u prethodnoj sličnoj instanci prežalio pisanje na forumu, tako da to banovanje i neću nešto preterano primiti k srcu. (Posebno kad se s vremena na vreme izrodi atmosfera ovakvog tipa, gde se oko najbanalnijeg mogućeg pitanja diže graja graje radi, uz čuveni srpski podtekst "e nema bre da ve slušam" - a ovo sigurno neće biti poslednji put.)
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #27 у: 17.18 ч. 02.11.2007. »

Nemoj molim te da dižeš nos, ja stvarno ne kapiram da sebi ladno dozvoljavaš da čoveku prilepiš tako nešto i to onako usput, što je najružnije. "Onaj tvoj idol premijer". Bar da si rekao direktno "Peđa, onaj premijer je tvoj idol. Mogu da obrazložim zašto to tvrdim.".

Inače, zbog toga što si slučajno pomešao Peđu i mene, ne verujem da će se neko od nas osetiti u bilo kom smislu oštećenim.
Međutim, što se tvog potencijalnog proterivanja tiče, ja ću se osetiti oštećenim i primiću k srcu. Bio bi vrlo ozbiljno oštećen ceo forum. Definitivno.

Ne diže se graja graje radi, nego je nepristojno i zaista ružno prilepiti čoveku etiketu koju ni na koji način nije zaslužio. Možda on voli onu babu, možda ti voliš komuniste, neonaciste ili šta ti ja znam koga, ali ja to ne znam, nisi to rekao. Na šta bi to ličilo da ti ja sad prilepim etiketu "Neskafica - neonacista"? Da bez ikakvih argumenata samo provučem negde, onako usput, da su ti neonacisti idoli.
Сачувана
Нескафица
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #28 у: 17.26 ч. 02.11.2007. »

Pa šta i ako mi prilepiš? Za uvredu su potrebna dva koraka: prvo, da se teška reč iskaže, i drugo, da bude primljena k srcu. Ako taj drugi deo izostane, uvreda ostaje mrtvo slovo na ekranu.

A iskreno, ako će zaista Peđa periodično imati nalete tvrdoglavljenja, nedokazanosti i sličnih osobina koje uočavam i kod Pominjane Osobe - i što je najparadoksalnije: to Peđu hvata kod vrlo banalnih pitanja - onda ti zaista hvala na tome što misliš da moje prisustvo ovde jeste bitno, ali će svima biti mirnije i lepše da se raziđemo.

Pokušaj da popričaš s Peđom o tome šta ga tera da ide svima uz nos, i ovakvih sukoba više neće biti. (A očito sam ja samo najviše glasan i prek - od te titule uopšte ne bežim - ali daleko od toga da sam usamljen u mišljenju.)
« Задњи пут промењено: 17.28 ч. 02.11.2007. од Нескафица » Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #29 у: 17.41 ч. 02.11.2007. »

Правила су таква, а некако ми се чини да је то и океј, да не смеш некоме без разлога да прилепиш да је нпр. неонациста. Друго, то што ти се чини да Пеђа има неких заједничких особина с оном амебом, свакако ти не даје за право да му кажеш да је и он једноћелијско биће. Просто, не иде бре, немаш права на то.

Ау, ја почињем већ да се зезам сад, мени ова дискусија почиње да се свиђа; злоупотребљавам је свесно да баш безобразно, као успут, осликам карактер нашег многовољеног друга Ким Џонг Ила (а да ли се то име уопште пише из три дела?).
Можда би Пеђа требало да ме под хитно опомене.
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2] 3 4 ... 6
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!