Odgovor: Stvarno mi je zao sto ste se namucili Vasim uredjivanjem. Dajte na privatnu poruku posaljite mi mjedan primer kako se Pasus pravi sa proredom. Anisam znao da se naslovi nepisu velikim slovima.
Milane, razmak između pasusa pravite tako što pritisnete taster enter nakraju reda, jednom ili dvaput, zavisno gde se nalazi pokazivač.
Veliak slova se u porukama ne koriste, jer na Intentu velika slova predstavljaju vikanje, a vikanje, bez dobrog razloga je neprostojno.
Velikim slovom možete pisati naslova u samom tekstu poruke, ali ne i naslov same poruke.
Niste fer da mi }dr\ite" lekciju kao matematicaru/jer ko bi bilo da Vama ja drzim lekciju naprimer ya neki MATEMATICKI casopis.
Kada bih ja oti[ao na neki matemati;arski forum, ne bih zamerio da mi neki matematičar natrlja nos.
Usput, ja nisam stručnjak za srpski jezik, čak sam i ja tehničke struke.
Vi ako nezelite da pisem, prestacu jer nezelim da vam smetam. Pojam @Prosvetnog radnika je siri pojam@/jer postoje "lektori@, @lingvisti@/a vi ako zelite da pomazete u;inite to korektno i dostojanstveno jer ja sa 60.godina mogu i otac da vam budem, a Vi me pomalo i vredjate.
Niej tačno da niko ne želi da prestanete da pišete, samo je problem što ste malo pogrešilimedij-. Naime, forum je mesto gde ljudi pričaju, razmenjuju mišljenja, uče jedni druge i uglavnom šta god rade to je neka direktna komunikacija. Vi ste došli na forum i počeli da ga punite beskrajim tekstovima, koji su toliko dugački da niko nema volje da ih čita, nečitki su tako da i ako želi, nema strpljena da se bori sa tim, a ako se i sa tim izbori, vidi da je tekst nabacan, a da pre toga nije nimalo sređivan.
Drugim rečima, način na koji pišete nam je napravio problem. Ne vidim zašto bi ste se našli uvređeni što smo vam skrenuli pažnju da morate malo da povedete računa o tome. Dobili ste najmanje dve privatne poruke, a kada to nije pomoglo, morali smo da reagujemo i javno.
Ja zaista od vas, kao prosvetnog radnika, očekujem odgovarajući nivo ponašanja, i odgovarajući nivo pismenosti, i naročito spremnost da svoja znanja ili saznanja podelite sa drugima na forumu na način koji je koristan, praktičan i upotrebljiv. Ako neznate kako, dovoljno je samo da pogledate po forumu kako to drugi rade. Siguran sam da Vam, kao matematičaru, neće biti teško da uvidite obrasce u pisanju tekstova na forumu. inako ti obrasci nisu ništa specifično za računare i Internet, već su univerzalni za svaku vrstu pisanog teksta.
Nadsam se da ste kao mlad covelk ipak podlozni jednoj licno porodicnom vbaspitanju i toleranciji/a meni je 37.godina rada i za neku godinu cu u penziju i ono sto sam sakupljao od svoga podrucja iy ooblasti etnologije i istporije i napisanih i skupljenih prica iz zivota to 'u naci mogucnost da objavim bilo kada. Ovde sam dosao na poziv vaseg saradnika Zorana/kada sam pisao kriticke komentare o jeziku i narodnom govoru i dijalektima/kao matematicar. Bilo mi je veoma neprijatno da mi se tako obratite i fda mi neverujete i neznam sa kompjuterom ali jednog trenutka mi je doslo da platim nekoga i sve da obrise sto sam napisao jer vas kao da nezanima sadrzaj, oa vidim i neke koji umesto komenr\tra ateme vredjaju licnost/sa izuzetkom nekih casnig zaljubljenika jezika koji su stvarno koimentarisali profeswionalno i sa merom korektnosti prema mojoj profesiji matematicara i mojim godinama i moga nepoznavanja rada sa kompjuterom. ovo je zadnji put da vam se obracam i pisem komentar . P/S Evo tek sada sam nasao Privatnu poruku koju nerazumem bez primera da vidim kako s e to radi, jer pokusao sam na kompjuterom i kada @prenesem2 ono se sve odjednom sastavi ceo tekst i uop[te nema praznine medju pasusima/zna;i da neznam i nije sramota neznati u staarim godina/sramota je vredjati starije ljude koji neynaju i nemogu da uce pod starost jer je jnjihovo mentalno zzdravlje je bioloski istroseno. Miroslav Mladenovi' Vlasotince
mmirac@ptt.yu10.11.2007.godine Vlasotince
Poptuno sam uveren da nisam napisao ništa uvredljivo na Vaš račun, samo sam vas zamolio (više puta) da tekstove sredite pre nego što ih pošaljete ovde, kako bi bili čitki. Zašto je to za Vas uvredljivo ne znam. Zanimljivo mi je da Vi ne smatrate da je, u manjamnju ruku čudno, poslati na forum ogroman materijal koji je samo kopiran odnekud, sav tekst slepljen a rečenice nepregledne i sa puno grešaka u kucanju i očekivati da se niko eneće pobuniti. Napravili ste nam veliki problem, napravili ste nam veliki posao da stvari dovedemo u red da bi forum mogao da funkcioniše, i sada ste uvređeni kada Vas zamolimo da povedete računa o tekstovima, da ih srdite i ne pravite nam nepotreban posao?
Zaista, mi ne znamo šta sada da radimo. Tekstovi koje ste poslali su zanimljivi, ali su u obliku koji je skoro pa neupotrebljiv. Niko od nas nema vremena da ih sređuje, jer je to obiman posao za koji bi smo možda morali da angažujemo profesionalce. S druge strana, smatramo, da vi kao autor, treba sami da se pobrinete za redakturu, lekturu i korekturu svojih knjiga, a ne da taj posao prebacujete na nas, samo zato što smo volonteri ovde na forumu.
Zar Vam nije palo na pamet da održavanje ovakvog foruma košta, da ko god nešto na njemu napiše to košta, a ako neko na forumu napravi nešto što traži dodatno angažovanje da se to sredi, da i to košta? U našem slučaju to ne košta toliko u novcu koliko košta u vremenu, a mi smo svi ovde odreda volonteri, bavimo se ovim u slobodno vreme i iz svoje dobre volje.
Ponovo kažete da ne znate da koristite računar i to navodite kao opravdanje? Ja prvi ne znam mnogo toga, a u ono što ne znam ja se ne upuštam. Ako nešto ne znate slobodno pitajte, mi ćemo Vam pomoći koliko možemo, ali nemojte očekivati da Vam je sve dozvoljeno samo zato što ne znate.
Vi ste došli na forum, ostavili ste odjednom ogromnu količinu teksta koji je potpuno nesređen uz komentar da, eto, mi to malo sredimo. Nije li to veoma otvoreno iskazano nepoštovanje prema svima nama ovde zajedno, prema našem vremenu, trudu i pre svega dobroj volji?
Potpuno razumem Vašu želju da objavite svoje radove, ali objavljivanjem na način da ih je vrlo teško čitati i razumeti nije pravi način. Uz to naš forum tehnički ne odgovara Vašoj potrebi da radove objavite. To se radi na drugi način, i mi možemo da Vam u tome pomognemo ako to želite.
Morate imati razumevanja da je naš prvenstveni cilj da neko ko dođe na ovaj forum može nešto da nauči o srpskom jeziku, a to možemo postići samo ako je sadržaj foruma postavljen logično, ako je napisan čitko i jasno i po nekim ustaljenim obrascima kako se tekst unosi, koji je svima jasan, pregledan i razumljiv. mi moramo da insistiramo da svako ko piše na forumu ispoštuje te norme, a ako ih neko ne poznaje, tu smo i da objasnimo i pomognemo onome ko želi da nauči.