Bane, tvoj komentar liči na reklamu iz razloga koje ti je Stoundar opisao. Ja sam je nazvao jevtinom reklamom iz šale, i mada i dalje verujem da je reklama u pitanju — ili, ako baš hoćeš, preporuka knjige — nemam zaista ništa protiv te reklame ili preporuke, inače bih tražio od moderatora da je obriše. Uostalom, koja je razlika između reklame i preporuke? Očigledno nešto preporučuješ, dakle reklamiraš, što si i sâm primetio.
Darko je, vidiš, uklonio link iz tvoje poruke, pa ona manje liči na jevtinu reklamu a više na preporuku knjige. (Jer to ti je i bila namera valjda, a ne preporuka linka tj. stranice na koju ovaj vodi.) I isprva, recimo, meni nije bilo jasno ni to preporučuješ li knjigu ili pak njenu recenziju, vezu na koju si ostavio i prema njozi tagovao poruku.
I svakako, to što je knjiga kratka ne može joj biti mana. Obimnost knjiga nikada i nigde nije bila kriterij za njihovo vrednovanje.
Dotični glazbenik Marčelo, koliko čujem, student je književnosti i, osim glazbeništvu, posvećen je, izgleda, i ovoj umetnosti, pa ne sumnjam da njegova knjiga (kojoj, uzgred, ni naslov ne znamo — toliko o dobro sročenoj preporuci, bez ljutnje) može imati izvesnu vrednost u književnim krugovima — čak iako se bavi „shvatanjima, razmišljanjima i razmatranjima nekih aspekata života ili realnosti“, što je, složićeš se, sasvim jevtina tema za jevtine pisce sa estrade. (Umesto toga, mogao si čitati Andrića, i razmišljati o aspektima života i stvarnosti ipak na malčice dubljoj razini nego što je to kod Marčela, rekao bih.)