(: Mark :)
члан

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 73
|
 |
« Одговор #210 у: 15.32 ч. 13.02.2010. » |
|
Много ме нервира када неко говори пуно хвала уместо много хвала јер супротно од пуно је празно а бесмислено је рећи празно хвала.
Неће бити. hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=814. 0 Да,да,то сам већ знао него навео сам своје лично мишљење о овом врло нелогичном правилу.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.481
|
 |
« Одговор #211 у: 15.36 ч. 13.02.2010. » |
|
Много ме нервира када неко говори пуно хвала уместо много хвала јер супротно од пуно је празно а бесмислено је рећи празно хвала.
Неће бити. hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=814. 0 Да,да,то сам већ знао него навео сам своје лично мишљење о овом врло нелогичном правилу. Onda si pogrešio forum. Ako hoćeš da se buniš protiv nekog po tebi nelogičnog pravila, to se radi u forumu Antipravila. http://www.vokabular.org/forum/index.php?board=23.0
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
(: Mark :)
члан

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 73
|
 |
« Одговор #212 у: 15.48 ч. 13.02.2010. » |
|
Неће бити. hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=814. 0 Да,да,то сам већ знао него навео сам своје лично мишљење о овом врло нелогичном правилу. Onda si pogrešio forum. Ako hoćeš da se buniš protiv nekog po tebi nelogičnog pravila, to se radi u forumu Antipravila. hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?board=23. 0 U redu,nisam do sada video taj forum. Hvala!
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Соња
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404
|
 |
« Одговор #214 у: 23.10 ч. 17.02.2010. » |
|
Ма, нек греше (шалим се, наравно, нервира ме исто колико и тебе), само да нас не цимају више сваки час са тим доказивањем да смо рођени!
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.481
|
 |
« Одговор #215 у: 23.19 ч. 17.02.2010. » |
|
E, jos kad bi napravili tako da mozes da je sam skines sa interneta, gde bi nam bio kraj...
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
majaristic
гост
Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 3
|
 |
« Одговор #216 у: 22.48 ч. 22.04.2010. » |
|
Mislila sam da znam, a sada sam zbunjena. Da li se kaže svakodnevica ili svakodnevNica?
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.368
|
 |
« Одговор #217 у: 23.16 ч. 22.04.2010. » |
|
Mislila sam da znam, a sada sam zbunjena. Da li se kaže svakodnevica ili svakodnevNica?
Клајн каже да је боље свакодневица. Што, преведено, значи да може и једно и друго. Мени се иначе не свиђа та његова формулација "боље", пре би требало "лепше". О којој "доброти" се ту ради?
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
J o e
уредник форума
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 1.688
|
 |
« Одговор #218 у: 23.54 ч. 22.04.2010. » |
|
Зоране, нека реч може да буде добра и да не буде добра. То је друго значење придева добар у односу на оно примарно (добар : лош), од којег имамо доброта. И реченица Није добро после трчања пити хладну воду не говори ни о каквој доброти, зар не? (А при том значи нешто сасвим друго у односу на Није лепо пити хладну воду после трчања.)
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322
|
 |
« Одговор #219 у: 01.52 ч. 23.04.2010. » |
|
A kakvoj se "lepoti" radi?  To je vrlo subjektivna kategorija.  Značenje toga "bolje" je sasvim normalno u našem jeziku: Kako si uradio test? — Bolje nego prošli put. Kakva mu je ova nova knjiga? — Bolja je od prethodne, u međuvremenu se izveštio u pisanju. Ko od vas najbolje zna matematiku? — Niko, mi samo dobro pevamo. Koji je nabolji automehaničar u vašem gradu? — Žika je dobar, ali Paja je bolji. Itd. 
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #220 у: 08.43 ч. 23.04.2010. » |
|
A kakvoj se "lepoti" radi?  To je vrlo subjektivna kategorija.  — Niko, mi samo dobro pevamo. Вероватно сте вас двојица у праву (као и Клајн), мени се само чини да код реченице, текста, пре иде "лепше је кад се овако напише". Има ли битне разлике између лепо певати и добро певати?
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
ArsLonga
одомаћен члан

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 320
|
 |
« Одговор #221 у: 08.54 ч. 23.04.2010. » |
|
Није добро после трчања пити хладну вод Ako nešto nije dobro, to znači da je to isto loše. Dakle, dobro je da se ne pije hladna voda posle trčanja.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
ArsLonga
одомаћен члан

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 320
|
 |
« Одговор #222 у: 09.06 ч. 23.04.2010. » |
|
Има ли битне разлике између лепо певати и добро певати?
Zanimljivo pitanje. Valjda bi trebalo da ima, pošto, čini mi se, lepo i dobro teško da mogu biti sinonimi (npr. lepa žena i dobra žena). Opet, ako neko lepo peva, valjda je logično da peva dobro... i obrnuto. 
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
DM
члан

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 70
|
 |
« Одговор #223 у: 11.17 ч. 23.04.2010. » |
|
Kad neko lepo peva, onda ga je prijatno slušati, a ako dobro peva, znači da je muzikalan i da ne falšira. A možda i ja grešim. 
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #224 у: 11.49 ч. 23.04.2010. » |
|
Kad neko lepo peva, onda ga je prijatno slušati, a ako dobro peva, znači da je muzikalan i da ne falšira. A možda i ja grešim.  Отприлике сам на то мислио када сам се питао каква је разлика између лепо написано и добро написано. Кад већ неће да каже да је ово исправно, а оно није, него може и једно и друго, али...
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|