Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Либерална демократија
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
10.53 ч. 09.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2] 3  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Либерална демократија  (Прочитано 22457 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #15 у: 00.07 ч. 27.01.2008. »

Meni ne deluje diktatorski! Priča je jasna iz napisanog, link je nepotreban.  Vadjenje na "potkrepljivanje" meni liči na vešto zloupotrebljavanje. 

Zanima me sad na kakvo to zloupotrebljavanje misliš. Ne kapiram, zloupotreba čega? Šta sam to pokušao da „vešto“ zloupotrebim? U kom cilju? Misliš na nekakvu reklamu? Link definitivno jeste nepotreban, jer ko želi da nađe sajt LDP-a može to i sam lako da učini. Tim pre, ne kapiram kakvo to reklamiranje misliš da postižem.
Huh

Prosto, zaista sam se vodio onim što mi je rečeno ovde. Pročitaj tu temu, kratka je, pa mi reci na osnovu čega je trebalo da pomislim da je ovaj slučaj u bilo kom smislu drugačiji od tog, u čemu je razlika osim u tome što ovde link nije neophodan. A to da li je baš neophodan ili ne, tamo nije pomenuto kao kriterijum, zar ne? Reci konkretno zašto bi se ovde link smatrao reklamom?
Huh

Sam si rekao, sam link nije bio neophodan u poruci jer si sasvim jasno u tekstu naveo o cemu se radi, a iz konteksta je sve bilo dovoljno jasno da ne stvara potrebu da neko mora da ode i vidi (dakle, nema funkciju potkrepljivanja), a ako nekoga bas zanima, sasvim je sigurno da sajt moze da nadje i sam, vrlo lako.

Uz to kada se doda da se radi o sajtu politicke partije, zdravije je takve linkove izostavljati.

To je stvarno nategnuto objašnjenje, ja prihvatam politiku foruma o ostavljanju linkova, ali zaista zahtevam da ona bude jasno definisana. Ako je cela priča u tome da moderator od slučaja do slučaja postupa kako mu se sviđa, odlučuje da je nešto „zdravije izostaviti“, onda zaista imamo samo diktaturu koju pomenu Čivijaš i ništa drugo.
« Задњи пут промењено: 00.09 ч. 27.01.2008. од Вученовић » Сачувана
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322

« Одговор #16 у: 01.09 ч. 27.01.2008. »

Verovatno je ovde malčice stroži kriterijum jer se radi o sajtu jedne političke partije. Wink
Сачувана
Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.960

« Одговор #17 у: 09.14 ч. 28.01.2008. »

u čemu je razlika osim u tome što ovde link nije neophodan

To je sustinska razlika.

Verovatno je ovde malčice stroži kriterijum jer se radi o sajtu jedne političke partije. Wink

Zahvaljujem na ovoj konstataciji. Uveren sam da sam to poptuno zasluzio.

Eto, vise necete imati problema, diktatora vise necete vidjati. Zovite me samo ako imate neki tehnicki problem sa forumom koji mora da se sredi.
Сачувана

Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.611

« Одговор #18 у: 09.48 ч. 28.01.2008. »

Ne verujem da je Đorđe mislio išta loše, već je samo napomenuo da politički linkovi (bilo koje partije, sasvim je svejedno) mogu malo više da uzburkaju strasti — što je, složićeš se, sasvim tačna konstatacija.

Verujem da će i sam razjasniti nesporazum čim vidi ovo.
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #19 у: 10.00 ч. 28.01.2008. »

u čemu je razlika osim u tome što ovde link nije neophodan

To je sustinska razlika.

Ма реци бре шта чини линк рекламним. Мораш јасно да објасниш зашто си то прогласио рекламним линком.

Осим тога, то што линк није баш неопходан, не значи да није користан и не значи да није у циљу поткрепљивања онога што говорим. На то место је остављен управо у том циљу. Ја се само зато слажем да није неопходан, јер је сајт ЛДП-а лако наћи самостално.
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #20 у: 11.25 ч. 28.01.2008. »

Ne verujem da je Đorđe mislio išta loše, već je samo napomenuo da politički linkovi (bilo koje partije, sasvim je svejedno) mogu malo više da uzburkaju strasti — što je, složićeš se, sasvim tačna konstatacija.

У овој теми се јасно говорило о једној конкретној политичкој партији. Мада разлога за то нема, нечије се страсти можда могу узбуркати и због самог помињања њиховог сајта и упућивања на њега, заиста није битно да ли се ту налази и сам линк или не. Иначе, ја у овом случају стварно не видим разлог за узбуркавање нечијих страсти, будући да је тема заиста само везана за правопис. Упућивање на њихов сајт је у директној вези с темом, са оним о чему смо причали. У сваком случају стварно не видим зашто би се страсти узбуркале ако је дат директан линк, више него у случају индиректног упућивања на тај сајт, без самог директног линка. Заиста не капирам.

Још једном, Бојане и Пеђа, ја захтевам да правила на форуму буду јасно дефинисана. Зашто то избегавате? Па стварно, зар можете рећи да је одговор „здравије је“ прихватљив?

И да нагласим још једном, Пеђа је линк означио као „рекламни“. Још једном захтевам објашњење за то. Доста бре врдања, одговори јасно на јасно питање.
Сачувана
MMMila
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 15

« Одговор #21 у: 13.36 ч. 28.01.2008. »

Jako spretno zaobilazenje osnovnih pravila, odnosno manipulisanje na "ivici noza" je ponekad zanimljivo, ali zasto dobar forum o onome sto nam je zajednicko (nas jezik) zloupotrebljavati (jer je to upravo zloupotreba, odnosno pronalazenje "rupa" u pravilima)?.  I dalje verujem (jer mi dalja rasprava daje prava na to) da je link postavljen reklamno! Niko, ali bas niko me ne moze uveriti da nije namerno upravo u ovom trenutku to uradjeno!

Malo smo preterali s mesanjem politke u sve i svasta. . .  i malo je svega preko glave.  Mozda bi najbolje bilo kada bi se svi (pa i ja) zaustavili ovde, i prekinuli svadju.  Nazalost, svako uvlacenje politike, pa cak i ovakvo (bezazleno ili ne, na savesti je onoga ko je to uradio) izaziva u ovoj nasoj Stradiji svadju, razmirice, zlu krv. . .  ponekad i ishitrene izjave i postupke.

Hajde malo razuma. . .  niko nije u pravo i svi su u pravu.  Ne znam cemu sve ovo isterivanje "krive Drine".  Ili je sujeta vece cudo nego sva najveca (stara ili nova) cuda sveta:(

Budite razumni, molim Vas!
Сачувана

dusha.mojblog.co.yu
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #22 у: 14.00 ч. 28.01.2008. »

Jako spretno zaobilazenje osnovnih pravila, odnosno manipulisanje na "ivici noza" je ponekad zanimljivo, ali zasto dobar forum o onome sto nam je zajednicko (nas jezik) zloupotrebljavati (jer je to upravo zloupotreba, odnosno pronalazenje "rupa" u pravilima)?.  I dalje verujem (jer mi dalja rasprava daje prava na to) da je link postavljen reklamno! Niko, ali bas niko me ne moze uveriti da nije namerno upravo u ovom trenutku to uradjeno!

Malo smo preterali s mesanjem politke u sve i svasta. . .  i malo je svega preko glave.  Mozda bi najbolje bilo kada bi se svi (pa i ja) zaustavili ovde, i prekinuli svadju.  Nazalost, svako uvlacenje politike, pa cak i ovakvo (bezazleno ili ne, na savesti je onoga ko je to uradio) izaziva u ovoj nasoj Stradiji svadju, razmirice, zlu krv. . .  ponekad i ishitrene izjave i postupke.

Hajde malo razuma. . .  niko nije u pravo i svi su u pravu.  Ne znam cemu sve ovo isterivanje "krive Drine".  Ili je sujeta vece cudo nego sva najveca (stara ili nova) cuda sveta:(

Ако кажеш да не могу да те уверим да линк нисам поставио рекламно, онда ја и нећу да се трудим да тебе уверавам. Можеш ти да мислиш шта хоћеш, али кад то тврдиш јавно, онда мораш и да поткрепиш ту тврдњу нечим. Ти тврдиш да је линк рекламни, ја тврдим да није. Ти си мене напала, ја тебе нисам. Стога сматрам да си ти та која мора да приложи неки доказ за своје тврђење. Ти, а не ја.

Пеђа је прогласио мој линк рекламним, а није навео ниједан разлог зашто. Ја мислим да разлога нема. Ако он или ти мислите да има, реците зашто тако мислите. Откуд вам то?
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #23 у: 15.04 ч. 28.01.2008. »

Најмање је реч о конкретном линку. Линк уопште није битан. Закачио сам се овде за то, само зато што је то прилика да рашчистимо нешто што је заиста неопходно рашчистити. Мени су правила форума о остављању линкова одавно била нејасна. Зато сам се у оној спектрумашкој теми на коју сам се позвао пре неколико линкова испрва плашио да ставим било какав линк. Онда сам добио неко објашњење које би требало да је довољно јасно. Сад се сви праве блесави, прво Пеђа, а ево сад и Бојан. Не може тако. Хоћу да рашчистимо — која су правила за остављање линкова. Мени се чини да Пеђа намерно избегава одговор на сасвим просто питање — на основу чега је линк означио као рекламни. Зашто избегава? Не знам, једино објашњење које могу да нађем је да он намерно жели да прецизних правила не буде, не би ли оставио себи могућности да скида и брише шта хоће, кад му се хоће. Е то ми смета. Зато сам се закачио за ово и хоћу да истерам до краја. Крива Дрина нема везе са ЛДП-ом, нема везе с конкретном темом. Правила која захтевам не морају да буду много либерална, не морају да буду демократска, али морају да буду јасна.
« Задњи пут промењено: 15.15 ч. 28.01.2008. од Вученовић » Сачувана
MMMila
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 15

« Одговор #24 у: 17.24 ч. 28.01.2008. »

Gledaj. . .  Jedna osnovna stvar je ovde najbitnija: i ti i ja smo ovde gosti nekoga ko je ovaj forum (i sajt) napravio.  Taj neko je propisao i pravila koja mozemo tumaciti kako nam volja, ali je najbitnije kako ih Gazda tumaci.

Kraj! Nema ovde nikakvog socijalizma, komunizma, politike, politikanstva. . . 

Posebno sto nam je svima korisno: da proverimo znanje, da naucimo sebe ili druge, da pokazemo znanje. . . 

Stvarno te sad ne razumem, uz najbolju volju. 
Сачувана

dusha.mojblog.co.yu
Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.611

« Одговор #25 у: 19.06 ч. 28.01.2008. »

Сад се сви праве блесави, прво Пеђа, а ево сад и Бојан.

Ne pravim se blesav, već uopšte nisam komentarisao brisanje linka; samo sam skrenuo Peđi pažnju na to da je pogrešno protumačio Đorđevu poruku (ili bar da se meni tako čini).
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #26 у: 20.44 ч. 28.01.2008. »

Нема потребе да се од једног чисто језичког проблема направи проблем коме на језичком форуму није место.
У овој земљи све што човек каже, напише, јавно или приватно, може да се протумачи (најчешће и бива тако) као мање или више јасно опредељивање за ову или ону странку. Хтео он то или не.
Да оставимо то за неки други форум, овде смо се бар, годинама  Smiley, (сад већ може тако да се каже) доследно уздржавали од тога.
Сачувана
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322

« Одговор #27 у: 21.55 ч. 28.01.2008. »

Verujem da će i sam razjasniti nesporazum čim vidi ovo.

To sam upravo mislio. Verujem da nije preporučljivo ostavljati linkove na sajtove bilo kojih političkih partija, čak ni za potkrepljivanje primera. Baš zato što su političke partije. Wink
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #28 у: 09.11 ч. 29.01.2008. »

Gledaj. . .  Jedna osnovna stvar je ovde najbitnija: i ti i ja smo ovde gosti nekoga ko je ovaj forum (i sajt) napravio.  Taj neko je propisao i pravila koja mozemo tumaciti kako nam volja, ali je najbitnije kako ih Gazda tumaci.

Grešiš, ti si odskora tu. On se sve vreme pravi da radi po pravilima foruma, a nas tera da poštujemo pravila. Pod tim uslovima sam ja ovde. Već dugo sam ovde. Znaš šta, ja sam zaista već dugo na ovom forumu i on se sve vreme pravi da radi po nekakvim pravilima foruma. Ako hoće drugačije, neka to jasno i kaže.
Neka taj veliki Gazda da jedno jasno tumačenje.
Evo, on to i dalje izbegava. Zašto?

Neka kaže da je on gazda, da smo mi njegovi gosti, da će on, kao gazda da radi šta hoće, da pravila nema, a mi smo tu dobrovoljno ako prihvatamo njegove diktatorske uslove.

Nek prestane da se pravi blesav, neka navede pravila ili neka kaže da ih nema. Kada je skinuo moj link, nije rekao da nema pravila, nego je napisao da je u pitanju reklamni link. Ja hoću da mi objasni na koju foru je taj link okarakterisao kao reklamni. S druge strane moje upućivanje na sajt LDP-a, bez direktnog linka, nije shvatio kao reklamu! Nije li to vrlo čudno?
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

« Одговор #29 у: 09.18 ч. 29.01.2008. »

Ne pravim se blesav, već uopšte nisam komentarisao brisanje linka;

Izvini zbog tih reči... Pod „praviti se blesav“ mislio sam upravo na to — „nisam komentarisao“. Uopšte, međutim, moja reakcija u vezi s tobom nije bila na mestu. Od tebe i ne očekujem nikakvo objašnjenje, Peđa je taj koji treba da odgovori na jednostavno i jasno pitanje, ne ti.
« Задњи пут промењено: 10.16 ч. 29.01.2008. од Вученовић » Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2] 3  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!