Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.477
|
 |
« Одговор #690 у: 15.23 ч. 09.05.2009. » |
|
Стави неки смајли, Стоундаре, помислиће неко да си озбиљан, па ће те још цитирати као референцу... 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #692 у: 16.06 ч. 09.05.2009. » |
|
Пазите колико су несвесни своје несвести: Moram da kažem da je ova rasprava toliko zanimljiva da nisam odoleo, a da nešto napišem na ovoj vikici.  Ako sam dobro razumeo, Gospodin Prćić transkribuje engleski? S obzirom da to sada postaje Sveto pismo, svi nazivi geografskih pojmova više neće biti naši, nego transkripcije. Pa, dobro.  Zanima me da li će se to primenjivati na bios? Mislim, baš bi bilo sjajno da bubamara postane bubadama? Мислим, шта даље рећи? Толико су заљубљени у себе и своју струку да не виде даље од носа. А богами и сујету имају на завидном нивоу... Ако сам добро разумео? Што ће рећи, немам појма ко је тај Прћић, сад први пут чујем за њега. Али то не спречава дотичног барбарогенија да даје свој суд даље и да заједљиво пита хоће ли и бубамара остати без свог имена... Мисим, шта даље рећи?
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 16.10 ч. 09.05.2009. од Brunichild »
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #693 у: 16.21 ч. 09.05.2009. » |
|
http://tinyurl.com/rd47zrNo comment. Za svaki slucaj, sacuvala sam snimak ekrana, da se ne izgubi ovaj neopevani bezobrazluk. http://tinyurl.com/q4h8znMislim da vam je saljivdzija vec dobro poznat, kao i njegovo domace vaspitanje.
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 16.35 ч. 09.05.2009. од Brunichild »
|
Сачувана
|
|
|
|
b.n.
одомаћен члан

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 373
|
 |
« Одговор #694 у: 17.27 ч. 09.05.2009. » |
|
Baš mrze tog Prćića! Zbrka sa transkripcijom stranih imena je redovna pojava, ne treba se prekomerno nervirati, to je više kao neka vrsta štimovanja opšteg "uha" da tako kažem: na početku se, recimo, govorilo (ili bar pisalo) Sisi Spaček pa se zatim prešlo (i ostalo koliko je meni poznato) na Sisi Spejsek (Sissy Spacek). Mislim da ću ja uvek govoriti Al Paćino koliko god puta mi bilo nepobitno dokazano da je pravilno Pačino jer meni to posle ovoliko godina zvuči besmisleno. Ne sećam se da sam ikad čula da je iko (ovdašnji) izgovorio Rolingstounsi - ako nisu Rolingstonsi, budu Stonsi. Za utehu, bio je (sedamdesetih godina prošlog veka) jedan sastav koji se zvao Kridens klirvoter rivajval (Credence Clearwater Revival) - ovde su ih svi zvali Kredenci! Audioslov (sa vojvođanskim akcentom) ili Audiorob u zavisnosti od onoga što je pisac hteo da kaže. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #695 у: 17.30 ч. 09.05.2009. » |
|
Da se razumemo, b.n. Neces izgovoriti, ali ako budes negde nesto prevodila i pojavi se Paćino, sigurno ćeš napisati Pačino a ne Paćino, zar ne? Problem je u tome što gomila njih tamo ne kapira uopšte da ne piše svoj dnevnik, nego javnu enciklopediju, i da tu ne treba da važe pravila ovo mi se sviđa ovo mi se ne sviđa, nego ovo je pravilno, ovo je nepravilno.
A o dobrom ukusu i domaćem vaspitanju vikipedijanaca, kao i o ličnoj sujeti neću da komentarišem. Dovoljno se vidi iz priloženog.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
b.n.
одомаћен члан

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 373
|
 |
« Одговор #696 у: 17.34 ч. 09.05.2009. » |
|
Па, сад, ти си сигурно у праву, када се не пише лични дневник или бар књижевно дело (у ужем смислу) мора се писати како је прописано. Имам још и једну исправку - не може бити Аудиослов - да је реч о Словену, то би било назначено великим словом (а и не би било AudioslavE, ха ха).
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 17.47 ч. 09.05.2009. од b.n. »
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #697 у: 17.36 ч. 09.05.2009. » |
|
Ne razumem to o Audioslovu... 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #698 у: 17.39 ч. 09.05.2009. » |
|
Evo, razularenost je dostigla vrhunac.... Gde ovo ima? Пошто је ово Трг/Идеје, овде представљам једну идеју. Да отворимо секцију „Забава“ у којој ће наша православна културна елита, која се сваки дан, како чујемо, уби од смијеха читајући википедију на српском језику, пронаћи мноштво забаве. Ево, ја сам поставио ову слику, али очигледно је требало да иде у ту секцију „Забава“, па је одавде једним а-СА! потезом обрисана. Ту, у тој секцији, ми бисмо с времена на вријеме писали неке текстове, нема везе каквог садржаја, трудећи се да што више гријешимо у правопису, а то би елиту јако забављало, поправљало им расположење, и стога би, тако расположени, били знатно продуктивнији у свом интелектуалном раду. Можда би, тако понесени, дошли некад и да допринесу неким конкретним садржајем на википедији, али не да, онако, иду за другим корисницима и галаме „Ту си требао ставити тачку-зарез, а не тачку!“, „погријешио си у транскрипцији, дабогда црко!“, него ће можда и да напишу неки чланак. Шта мислите? Ја мислим да је идеја добра. —Дарко Максимовић (разг.) 17:29, 9. мај 2009. (CEST)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #699 у: 18.25 ч. 09.05.2009. » |
|
А на коментар да слику треба обрисати, шаљивџија каже: Треба свакако обрисати, јер је слика послужила својој сврси на тргу, а нема енциклопедијску вриједност. То јесте разлог за брисање, али таман посла да је разлог што би се Прћић увриједио; слобода говора је загарантована и кад се дотиче боголиких бића. —Дарко Максимовић (разг.) 18:16, 9. мај 2009. (CEST)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322
|
 |
« Одговор #700 у: 18.41 ч. 09.05.2009. » |
|
наша православна културна елита Šta je to „naša pravoslavna kulturna elita“?  Kakve veze imaju religija i tzv. „kulturna elita“? Ovo je toliko strašno izrečeno, da sam se naježio na pomisao onoga što bi verovatno u praksi značilo. Sa Vikipedije na srpskome jeziku ne treba nas više štošta toga čuditi. O njinoj nikakvoj pismenosti već znamo sve, o teranju inata pravopisu takođe; neki su vikipedisti ponekad u stanju i toplu vodu izmisliti samo da ne bude kako „pravopiždžije“ kažu. Za razliku od članaka na engleskoj Vikipediji, kojih većina obično znaju biti dovoljno stručni i solidno odrađeni, ovde je međutim čitava ekipa vrlo učahurena u svojoj jezičkoj nekulturi, svojoj izraženoj srbofiliji kroz prizmu koje se sve ostalo gleda, svojemu amaterizmu s kojim pristupaju svakoj mogućoj temi, i svome tvrdoglavom narcisizmu — sve se odlučuje glasovanjem zajednice na kojemu glasuju jedni za druge, svako zna sve o svemu, u Vikipediju im nikako nemoj dirati; a oni koji treba da održavaju nekakav nivo te enciklopedije, sude gotovo pa po partijskoj liniji: administratori su uvek na strani administratora s kojima se i uživo poznaju, i njihova reč je zadnja.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #701 у: 18.44 ч. 09.05.2009. » |
|
Ма видиш да лупа ко Максим по дивизији и још плус остаје жив. Као што већ рекох, тај је све до сада био мањи од маковог зрна јер се већ налупетао будалаштина око правописа па кад смо га овде оплевили, мало је завезао језик за зубе (додуше тек након оног њрговог надасве глупог испада кад је дошао овде и изазивао на јуначки двобој Психо-Делију). Кад је видео да је крдо кренуло против Прћића, весело се придружио линчовању на најнеукуснији могући начин... А за то није био блокиран, таман посла, већ потапшан по рамену. А слика још увек тамо стоји, и стајаће, могу да се кладим, још доста дуго.
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 18.47 ч. 09.05.2009. од Brunichild »
|
Сачувана
|
|
|
|
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #702 у: 18.52 ч. 09.05.2009. » |
|
Ma slika je i ponajmanje važna u celoj priči; a meni je čak i simpatična.  Ono što jeste loše, to je njihova nakana da pišu enciklopediju, i što će tamo neki đačić kome je profesor zadao domaći, taj domaći prepisati sa Vikipedije, i naučiti pogrešno. Jer, sa takvim amaterizmom i isključivošću, ne piše se valjana enciklopedija. Vikipedija na srpskom jeziku sigurno će, ako već nije, u javnosti postati primer i metafora opšte nestručnosti i narcisizma, skoro kao što je ona kula vavilonska u biblijskoj pričici — samo što su Vavilonci umeli zidati, a ovi današnji ne umeju se ispravno ni potpisati. Zato ja ne razumem što se ti, Bruni, oko toga nerviraš i uopšte trudiš, štono kažu Užičani, matore konje da naučiš jahati. Nema vajde po njih, samo kidaš svoju jetru. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #703 у: 19.54 ч. 09.05.2009. » |
|
Zato ja ne razumem što se ti, Bruni, oko toga nerviraš i uopšte trudiš, štono kažu Užičani, matore konje da naučiš jahati. Nema vajde po njih, samo kidaš svoju jetru.  Pa i to sto kazes. Valjda zato sto sam nepopravljiva budala. Ali, ne slazem se da je slika nevazna. Vazna je i te kako je vazna. Jer da je to neko napravio privatno, bilo bi simpaticno. Ali oni PISU ENCIKLOPEDIJU i sebi dovoljavaju ovakve neukusne stvari. Gde je tu odgovornost, zrelost? Jedino sto Vikipedija pokazuje i dokazuje jeste da na njoh vlada ili anarhija, ili zakon krda, tako da svako ko se nadje usamljen tamo, kad krdo napadne, nema sanse da prezivi...
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 19.57 ч. 09.05.2009. од Brunichild »
|
Сачувана
|
|
|
|
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #704 у: 20.15 ч. 09.05.2009. » |
|
On the contrary, na Vikipediji nema anarhije. (Da ima, bilo bi dobro.) Zakon krda i oligarhija upravo su načini uprave tamo, a amaterizam i narcisizam načini pisanja članaka. Sličica je sasvim zanimljiva; samo, u pravu si, u enciklopediji joj mjesto nije — ali, na kraju krajeva, srpska Vikipedija i jeste sve drugo, samo ne enciklopedija.  Zato i jesu na njoj svakojake budalaštinje moguće.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|