Пошто никако да имам времена за озбиљно читање озбиљних књига, углавном узимам неке веселе, необавезне приче. Таман одговарајуће за на одмор. Да не мораш да се напрежеш и мрштиш, није неопходно да прочиташ у једном даху јер у супротном изгубиш нит...
Недавно сам завршила "Ни овде ни тамо" Била Брајсона - путопис, шетња по Европи. Смејала сам се сама са собом. (Негде на пола смо отишли у Италију, видела сам нешто од онога што је човек описивао, допринело је позитивном утиску). Друга његова, која ме чека, је "Белешке с малог острва", ландрање по Енглеској.
"Отменост јежа" сам већ поменула. Свиђа се и двема другарицама које су је прочитале.
Кад довршим ово што сам пре пар дана почела, јавићу вреди ли пажње.
Купила сам, јер ми се кратак опис свидео, и роман који се зове Последња тура (Last orders). Снимљен је по њему филм, добри су глумци (
http://www.sonyclassics.com/lastorders/flash/index.html).
Као што рекох, ни једна од књига које сам прочитала у последње време није од оних које мењају (поглед на) живот, ништа претерано препаметно, али занимљиво, са по мало од свега - и лаганог филозофирања, критике друштва и људи, хумора... За опуштање као такво. И за брже пролажење времена у градском превозу

.
P.S.
Сад сам тек постала свесна чињенице да је ова тема у Српској књижевности... Извињавам се због испада. У "Страној књижевности" не постоји за ово одговарајућа тема.