Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Potrebna stvarno dobra preporuka za letnje čitanje
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
08.41 ч. 11.11.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Potrebna stvarno dobra preporuka za letnje čitanje  (Прочитано 11939 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Ena
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: filolog
Поруке: 1.114

« у: 00.09 ч. 28.08.2008. »

Šta biste preporučili zahtevnom čitaocu da ponese na more/jezero ?

Nezgoda je u tome što sam pročitala većinu stranih i domaćih klasika, i u poslednje vreme biram knjige tako što odem u biblioteku, dugo zagledam police i na kraju odaberem nešto što mi se ne dopadne i ostane nedočitano. Poslednje dve nepročitane knjige bile su Pijavice od Albaharija i Kuća mrtvih mirisa Vide Ognjenović. Bile su mi dosadne.

Bila bih jako zahvalna onome ko mi predloži nešto izuzetno, a (za mene još uvek) neotkriveno Smiley Može i strana književnost, temu sam ovde postavila jer moram negde da je udenem.
Сачувана

These our actors, as I foretold you, were all spirits, and are melted into air, into thin air ...
Оли
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Оливера Потић
Поруке: 993

« Одговор #1 у: 09.21 ч. 28.08.2008. »

Ја могу да ти кажем шта ми се највише допало од оног што сам летос прочитала: Кћи среће, Изабела Аљенде, мало ме је нервирала лектура, али занимљива прича. Две књиге које су на мене лично оставиле најјачи утисак у задњих десет година јесу Изгубљено у преводу, Ева Хофман, чини ми се да је издање Геопоетике и Горан Петровић, највише Ситничарница код срећне руке. Али, препоруке за читање, хм. Дешавало ми се да се убијам од досаде с књигом која је неког одушевила и обрнуто. Леп провод, благо теби, ти тек идеш на одмор. Cheesy
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #2 у: 12.05 ч. 28.08.2008. »

''Девојка с поморанџама'' Јустејна Горднера. Дивна књижица коју можеш, већ сам то негде написао, поклонити и некој клинки за петнаести рођендан, пријатељима за било коју годишњицу брака или колеги за одлазак у пензију.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #3 у: 20.16 ч. 28.08.2008. »

Ефраим Кишон: Код куће је најгоре. Верујем да било која друга Кишонова књига је у истој мери забавна. Ја сам плакала од смеха док сам је читала. То, наравно, ако ти се допада "смешна" књижевност.... Smiley
Сачувана
Ena
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: filolog
Поруке: 1.114

« Одговор #4 у: 18.44 ч. 28.09.2008. »

Hvala svima na preporukama Smiley.

Tokom godišnjeg odmora pročitala sam knjige po preporuci bibliotekarke (krenula sam na Ohridsko jezero odmah sutradan nakon naslovnog posta), ali mi ove ostaju za jesenje čitanje. Probaćemo...
Сачувана

These our actors, as I foretold you, were all spirits, and are melted into air, into thin air ...
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404

« Одговор #5 у: 10.41 ч. 14.04.2010. »

Пошто никако да имам времена за озбиљно читање озбиљних књига, углавном узимам неке веселе, необавезне приче. Таман одговарајуће за на одмор. Да не мораш да се напрежеш и мрштиш, није неопходно да прочиташ у једном даху јер у супротном изгубиш нит...
Недавно сам завршила "Ни овде ни тамо" Била Брајсона - путопис, шетња по Европи. Смејала сам се сама са собом. (Негде на пола смо отишли у Италију, видела сам нешто од онога што је човек описивао, допринело је позитивном утиску). Друга његова, која ме чека, је "Белешке с малог острва", ландрање по Енглеској.
"Отменост јежа" сам већ поменула. Свиђа се и двема другарицама које су је прочитале.
Кад довршим ово што сам пре пар дана почела, јавићу вреди ли пажње.
Купила сам, јер ми се кратак опис свидео, и роман који се зове Последња тура (Last orders). Снимљен је по њему филм, добри су глумци (http://www.sonyclassics.com/lastorders/flash/index.html).

Као што рекох, ни једна од књига које сам прочитала у последње време није од оних које мењају (поглед на) живот, ништа претерано препаметно, али занимљиво, са по мало од свега - и лаганог филозофирања, критике друштва и људи, хумора... За опуштање као такво. И за брже пролажење времена у градском превозу Smiley.

P.S.
Сад сам тек постала свесна чињенице да је ова тема у Српској књижевности... Извињавам се због испада. У "Страној књижевности" не постоји за ово одговарајућа тема.
« Задњи пут промењено: 11.17 ч. 14.04.2010. од Соња » Сачувана
Mirela
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: student knjizevnosti
Поруке: 60

« Одговор #6 у: 11.56 ч. 17.04.2010. »

Ne znam sta je letnje citajnje, ali moja preporuka za stvarno dobro citanje u bilo koje doba godine: "Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja" , autor Dzulijan Barns,izdala Geopoetika.
Nadam se da ces uzivati Smiley
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!