Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2
Projekat Vokativ
Miki:
Немања, заиста одлична замисао! Поздрављам! Колико знам, ипак има неколико људи на овом форуму који су информатичари по струци: Филип Милетић, Часлав Илић, Предраг Супуровић Пеђа, Милош Станић, Игор Шандрлија, Јован Турањанин, ... Надам се да ће видети ову тему и оставити поруке ако су заинтересовани за сарадњу.
Не би ме чудило да Часлав Илић већ има нешто слично на уму! ;)
Madiuxa:
Miki, nije ŠanDRLija nego ŠaLINdrija :D ;D
Pa ja nisam ni rekla da nema niko. Rekla sam da ih ima malo. Ovaj forum nije baš mesto gde se okupljaju sve sami kompjuteraši... Imamo jednu grupu malu, ali odabranu ... ;D
Miki:
Цитирано: Brunichild на 18.35 ч. 22.09.2008.
Miki, nije ŠanDRLija nego ŠaLINdrija
Упс! Моје извињење Игору Шалиндрији.
Вученовић:
Ja mislim da bi se baza relativno brzo popunila, imena ima ograničeno mnogo, te mi se čini da nema velike potrebe za procedurom koja bi od nominativa pravila vokativ. Ako imate neku verziju takve procedure, ona bi mogla da se pusti na neki unapred pripremljen spisak imena, čisto da inicijalno popuni bazu, pa da se onda ručno izvrše korekcije. Poseban je problem što vokativ ponekad zavisi od naglaska — npr. Maja, Rada, Mira (dugosilazni) se menjaju u Majo, Rado, Miro — s druge strane imena Sanja, Tanja, Vesna (kratak naglasak) ostaju u vokativu nepromenjena u odnosu na nominativ. Glupo je tražiti da korisnici unose i akcenat kad upišu svoje ime, naročito zato što većina ljudi ne zna koji je akcenat u pitanju, a čak i ako zna, ne zna da ga unese s tastature. Možda je ipak bolje opredeliti se za pristup da se, ukoliko ime ne postoji u bazi, računar obraća korisniku nominativom, a ne da pokušava programski da konstruiše vokativ.
Evo, ja sam napravio sad neki spisak imena iz glave s vokativima, ima 126 imena, možda vam posluži. Kliknite ovde da ga skinete.
Avram:
Pa dobro, mislim da je bolje da se ostavi korisniku ove skripte da odluči da li želi da se programski konstruiše vokativ ako ga nema u bazi, a kako klasa vraća izvor (rečnik ili algoritam), lako može da se stavi jedan IF i da se, u slučaju da vokativ ne dolazi iz baze, koristi nominativ.
Hvala na bazi imena, pogledaću pa ću ubaciti u našu bazu.
Навигација
[0] Индекс порука
[#] Следећа страна
[*] Претходна страна