Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  ENG:stem cells
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
09.34 ч. 07.02.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: ENG:stem cells  (Прочитано 12961 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404

« Одговор #15 у: 23.50 ч. 20.11.2008. »

Ma, da. To se pojavilo kao stem cells, pa su (verovatno, kao i obično, s obzirom na svoje znanje i iskustvo) stručnjaci iz oblasti (biologije a ne jezika - ipak je u ovom slučaju biologija bitnija, jezički nije neispravno niti zbunjujuće nijedno) to preveli kao a) matične ćelije ili b) izvorne ćelije, pa - kako je ko iz čijeg udžbenika učio Smiley
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #16 у: 23.51 ч. 20.11.2008. »

Nije. Proverih u Klajn-Sipki i pise bez J.
   E, onda je ta tvoja dobro naučila biologiju, al’ joj srpski, izgleda, nije jača strana Cheesy (što, doduše, ipak nije smak sveta, jer se žena sigurno ne bavi naukom o jeziku).
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #17 у: 23.54 ч. 20.11.2008. »

Nije. Proverih u Klajn-Sipki i pise bez J.
   E, onda je ta tvoja dobro naučila biologiju, al’ joj srpski, izgleda, nije jača strana Cheesy.

Ma nije moja, taman posla (a i nije smak sveta, naravno). Nego, kad jedno vreme provedes u jednom okruzenju, imas bolji uvid kome treba, kada i koliko verovati... Kad gledam clanke na Vikipediji, prvo sto uradim je da kliknem na istoriju promena, da vidim ko je pisao, pa da odlucim da li dalje da citam ili da odmah predjem na neki drugi jezik...

To ti je isto kao kad radis u nekoj avio-kompaniji pa znas s kojim pilotom je sigurno leteti a s kojim niposto ne treba sesti u avion... Wink
« Задњи пут промењено: 23.56 ч. 20.11.2008. од Brunichild » Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #18 у: 23.59 ч. 20.11.2008. »

Nego, ljudi, kad već pomenuh vakultet mi: sutra ću na istome provesti jedno dvanaest sati, tako da je krajnje vreme da se odvučem na počinak.
   Brunichild, ona što nije tvoja nije, naravno, ni prva ni poslednja koja se ne izražava u skladu sa normama dragog nam jezika. Ne bi’ ni ja mloge stvari znala (i davala sebi za pravo da druge po malo ispravljam) da mi nije vas Cheesy. Razlika između mene i meni sličnih i onih drugih je u tome što mi jesmo svesni da neke (mnoge) stvari ne znamo, a nije nas sramota da pitamo ljude koji znaju; oni drugi se pravu pametni, pa misle da znaju sve o svemu...
« Задњи пут промењено: 00.06 ч. 21.11.2008. од Сошке » Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #19 у: 00.04 ч. 21.11.2008. »

To si tako lepo rekla, Soske... Wink Laku noc, lepo spavaj i jos lepse sanjaj! Smiley
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #20 у: 00.07 ч. 21.11.2008. »

Ajd’, pa fala Smiley. Potrudiću se da ne sanjam čitanje radova i objašnjavanje deci po stoti put stvari koje znam da ja nisam kapirala i da mora neko da im nacrta - pa se onda sve raspilaviš kad ima neki koji ’oće da te slušaju, sve ti nekako krilca izrastu, i sve nekako i u devet uveče imaš još želje da i dalje pričaš jedno isto...
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #21 у: 00.35 ч. 22.11.2008. »

Док сам у елементу: колегинице Алчеста, срећна Вам (прва следећа) хиљадита порука на овом форуму Smiley
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #22 у: 01.10 ч. 22.11.2008. »

Hvala, hvala. Grin
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #23 у: 21.45 ч. 11.03.2009. »

Samo da konstatujem da je u istim novinama koje su pisale o stem ćelijama danas izašao članak o matičnim ćelijama. Aleluja, ima nade u neki boljitak. Smiley
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #24 у: 21.47 ч. 11.03.2009. »

A, pa znam sto to rade. Nedostaju im teme, tako da mogu da ponove isto samo pod razlicitim imenom... Cheesy
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!