Au, bre sto smo svi postali osetljivi (naravno, ukljucujem i sebe u ovo "svi")...
Aco, necu da ispadne da sad i ja turam prst u oko, ali tvoja recenica je zaista malo zvucala... Ako nista drugo, otresito, odsecno...

Naravno da smo ovde svi da ucimo i poducavamo, svako prema svojim mogucnostima (i zeljama). Problem je sa ovakvim mestima i uopste sa Internetom, sto ja vidim samo tvoja slova. Ne vidim tvoje lice, ne vidim izraz koji imas na njemu, ne cujem tvoj glas, ni intonaciju kojom postavljas pitanje. I sam znas da dva prijatelja mogu da se nadju i da kazu jedan drugome "Gde si bre, j**** ti m***r, blesavu!" pa da se ne uvrede. Zasto? Zato sto pored reci, cuju intonaciju, vide lice onog koji to izgovara. Ovde smo nazalost, uskraceni za to, pa je preporucljivo da vodimo racuna kako formulisemo ono sto pisemo...
Sto se tvog pitanja tice, Pedja ce ti odgovoriti, mozda se jos nije ukljucivao, malo strpljenja nije na odmet. Ja mogu da ti kazem da u Beogradu se kaze mrzeti, a mogu i da ti kazem da je i Pedja takodje iz ekavskog kraja, tako da ti se svodi na ono sto ti je Danijela lepo ispricala - ekavci kazu mrzEti, a ijekavci mrzJEti, ili mrzIti.
Moja baka je bila rodom iz Sarajeva. Stalno je govorila "mrzilo me.."