Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Frekvencija, frekvenca, učestalost, učestanost, čestota, čestina....?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
09.31 ч. 25.07.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Frekvencija, frekvenca, učestalost, učestanost, čestota, čestina....?  (Прочитано 23622 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Maduixa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.014

« Одговор #15 у: 22.28 ч. 18.10.2006. »

Misliš li stvarno da iko od nas piskarajući na ovom forumu može mnogo da doprinese pismenosti celokupne nacije? Samim tim, bilo kakve sugestije za zvaničnu normu, predlozi, insistiranja i sl. ostaju mrtvo slovo na papiru (monitoru).

Ja mislim da moze. Mozda ne mnogo, ali moze.

Цитат
Moj motiv boravka ovde vrlo je jednostavan — ukoliko jednoj jedinoj osobi pomognem da ispravi jednu jedinu grešku, smatram da sam dostigao vrhunac i da više od toga ne mogu.

Upravo zato moze. Vidis, tvoje "piskaranje" je vec mnoge ovde naucilo mnogo cemu.
Nije sve ovo uzalud....
 Cool
Сачувана

Ni najtemeljnije planiranje ne može da zameni čistu sreću. Murphy /Danov zakon/
Бојан Башић
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.611

« Одговор #16 у: 23.15 ч. 18.10.2006. »

Hvala, Nataša, vrlo mi je drago što to čujem. Smiley

Međutim, ovaj forum trenutno ima tek nešto više od 150 članova, svakako ću rado pomoći svima (ako je u granicama mojih mogućnosti), no šta da radimo s onih nekoliko miliona kojima je jezička pomoć preko potrebna a vrlo su nezainteresovani za sopstvenu govornu kulturu? Dovoljno je kliknuti ovde da bi se shvatilo o čemu pričam. E, na to sam mislio kada sam pominjao pismenost celokupne nacije, jer je ovde prisutna šačica ljudi koji drže do svog izražavanja na nivou statističke greške, a ja se ne zavaram da ću nešto u tom smislu mnogo postići svojim piskaranjem.
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #17 у: 23.20 ч. 18.10.2006. »

Размишљајући о писмености целокупне нације прошле године сам професору Клајну у једном писму изнео једну идеју. Да искористи свој ауторитет и предложи РТС-у да направи серију кратких прилога под насловом ''Није тешко бити писмен''. Ту би на духовит и ефектан начин могло много тога да се каже. А да се приказује у неко згодно време, два-три пута дневно. Једино тако би могло да се допре до свих људи.
Сличне ствари је, неко ће се можда сетити,  пре неколико година правио професор Владо Ђукановић у оквиру школског програма. Он је, уз помоћ две девојке и два момка, измишљао ситуације у којима се расправља о језику и правопису. Било је то врло добро.
Сачувана
Maduixa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.014

« Одговор #18 у: 08.53 ч. 19.10.2006. »

Međutim, ovaj forum trenutno ima tek nešto više od 150 članova, svakako ću rado pomoći svima (ako je u granicama mojih mogućnosti), no šta da radimo s onih nekoliko miliona kojima je jezička pomoć preko potrebna a vrlo su nezainteresovani za sopstvenu govornu kulturu? Dovoljno je kliknuti ovde da bi se shvatilo o čemu pričam. E, na to sam mislio kada sam pominjao pismenost celokupne nacije, jer je ovde prisutna šačica ljudi koji drže do svog izražavanja na nivou statističke greške, a ja se ne zavaram da ću nešto u tom smislu mnogo postići svojim piskaranjem.

Znam ja, Bojane na sta ste vi mislili. Ali odnekud mora da se pocne... I ako ima dobre volje znanje ce da se siri, sporo ali sigurno. Grin
Сачувана

Ni najtemeljnije planiranje ne može da zameni čistu sreću. Murphy /Danov zakon/
per
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
BiiC
Поруке: 23

« Одговор #19 у: 16.51 ч. 19.10.2006. »

Bojane,
Kakvi "nesporazumi"?
Bitno je ovo: "ukoliko jednoj jedinoj osobi pomognem da ispravi jednu jedinu grešku, smatram da sam dostigao vrhunac i da više od toga ne mogu". Tim stavom si sve nas "kupio". Hajdemo da svako ispravi jednu grešku. Za početak i u sebe samoga. Pa tu smo da učimo i podučimo
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #20 у: 16.15 ч. 07.01.2010. »

Не знам како је било у 2006., али се за сада ситуација поправила у вези тог линка који си поставио, ако се тако може рећи. Сада „са мном“ води за неких 10.000 претрага, а чисто ме занима како је било у 2006. Ако се сећаш бар ко је водио, онда одлично. Smiley  Cheesy
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!