Пошаљи ми у ППи свој емајл (у ствари, има га отац ми мој, само ми треба твоја дозвола да исти употребим), па ћу ти послати цело „Београде, добро јутро“. Вученовић је то једном био пребацио у pdf и обесио негде на нет и послао овде линк, али више не могу да га нађем (мис'им линк).
Просто не смеш да не знаш за Душка Радовића! Не дам!
Ево ти за сад пар ситница које ми висе на регалу:
Нема живог човека који не дође у искушење да учини добро неком другом човеку. У таква искушења долазимо сви и по томе се не разликујемо. Међутим, слабићи не могу да одоле па учине добро, а јаки људи имају снаге да се уздрже.
Ко уме да се радује, има чему да се радује. Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи, а лепо о животу.
Задатак је егзактних наука да продуже људски век. Од филозофа ће се тражити да објасне зашто.
Ако можете, немојте волети оне који вас не воле. Ако то не можете, волите их само мало. Ако не можете ни то, волите их много, али кратко.
Тешко је бити сам. Од тога је једино теже кад су двоје сами.
Тако је мало љубави међу људима. Ко уме да воли, не би требало ништа друго да ради.
Неки људи нас понижавају својом добротом. Одвикли смо се од доброте. Не разумемо зашто нам неко нешто чини ако не тражи никакву противуслугу. Доброта се не може вратити јер се и не даје. Добри људи су добри због себе а не због других.
Морате имати неко, макар тајно место на коме ћете правити глупости. Глупост је потребна здрављу. Слобода да се праве глупости је здрава привилегија за коју се сами морате изборити.
Чувајте се на пешачким прелазима. Има возача којима је дојадио живот, само још не знају чији.
Пре него што кренете да тражите срећу, проверите - можда сте већ срећни. Срећа је мала, обична и неухватљива и многи не умеју да је виде.
Нека су нам лекари живи и здрави! Да није њих, многи од нас не би имали пред ким да се скину, нити би имао ко да нас пипне.
И тако... Срећа твоја (и осталих драгих другара које повремено удављујем чика Душком) што не знам више овога напамет, бар не у ово доба - а трудим се да се уздржим и не отворим одговарајући doc. па да до јутра преписујем...
.
А лепа је и његова збирчица „О плакању“. Тужна, наравно, али добра.