Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Шљака ко лептир
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
18.44 ч. 16.02.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Шљака ко лептир  (Прочитано 8801 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Шишмиш
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: ждера
Поруке: 126

« у: 20.57 ч. 28.01.2009. »

Ово би требало да значи - добро функционише, или тако нешто.
Знате ли ви окле та фраза потиче? Какав је ту лептир у питању, онај фини мали лептирић шаренић што му певасмо песмице ко деца, или оно бритвиче, с које се млату и бушу онија манијаци и пробисвети? Или је нешто сасвим друго у питању?

Сачувана

[citation needed]
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #1 у: 21.20 ч. 28.01.2009. »

Ja prvi put čujem za taj izraz, a super je... Smiley Mada ne znam zaista kakve veze ima leptir sa dobrim "šljakanjem"... Smiley

Ja znam za ono "šljaka ko švicarski sat"... Smiley
Сачувана
Bojan
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:
nema Smiley
Име и презиме:
Bojan
Поруке: 271

« Одговор #2 у: 21.26 ч. 28.01.2009. »

Meni se čini da to reče Dule Savić u filmu Munje.... Smiley
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #3 у: 21.29 ч. 28.01.2009. »

A, moguće da je onda neki izraz iz nekog filma koji je eto ostao i u narodu, kao npr. "I tata bi, sine", "Šta će biti s kućom?" "Tata, šta mu je? - Sad mu nije ništa"... i sl... Cheesy
Сачувана
Шишмиш
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #4 у: 21.41 ч. 28.01.2009. »

Meni se čini da to reče Dule Savić u filmu Munje.... Smiley
Јес, тачно! Ал' то се вероватно односило на онај његов ауто, колико се сећам тог тупавог филма, ваљда му мотор ради ко лептир - не чује се много, је л'?

Свеједно, употребљена као "добро функционоше", ова фраза ми делује одвратно. (Бруницхилда, нем'о се љутиш :П)
Сачувана

[citation needed]
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #5 у: 21.44 ч. 28.01.2009. »

Ja prvi put za to čujem. Verovatno zato što sam Munje gledala u našem starom bioskopu u kome domaće filmove nema svrhe gledati ako nisu titlovani. Posle kad izađemo svađamo se međusobno oko toga šta se zapravo desilo. Cheesy
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #6 у: 21.50 ч. 28.01.2009. »

Ja prvi put za to čujem. Verovatno zato što sam Munje gledala u našem starom bioskopu u kome domaće filmove nema svrhe gledati ako nisu titlovani. Posle kad izađemo svađamo se međusobno oko toga šta se zapravo desilo. Cheesy

Kako bre, domaće filmove nema svrhe gledati ako nisu titlovani? Huh To je neka šala koju ja ne razumem... Sad

sismis... Pa što bih se ljutila, (ne)sviđanje je stvar ukusa, a znaš kako se kaže, de gustibus....  Grin
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #7 у: 21.55 ч. 28.01.2009. »

Pa nema ih svrhe gledati zato što je ozvučenje tako očajno da uši probija a ništa se ne razume šta pričaju...
Zadnji naš film koji sam mogla da pratim je neki od Kusturičinih koji je bio valjda pozajmljen s festivala pa je bio titlovan francuski. To me spaslo inače da sam se oslonila na uši, cvrc. Isto kao što sam u Podzemlju najbolje razumela delove na nemačkom pošto su samo oni bili titlovani. Cheesy
Сачувана
Шишмиш
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #8 у: 22.06 ч. 28.01.2009. »

sismis... Pa što bih se ljutila, (ne)sviđanje je stvar ukusa, a znaš kako se kaže, de gustibus....  Grin
... non est disputandum???

Ех, да није овог паметног гугла, пола сата би ми требало да сконтам...

Него, ја баш мислим да се о укусима итекако расправља, а да је та фраза ништа друго до глупост коју људи, без размишљања, кроз векове ко папагаји понављају.

Мислим, немо' се љутиш, ал' тако мислим.
Сачувана

[citation needed]
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #9 у: 22.09 ч. 28.01.2009. »

Pa nema ih svrhe gledati zato što je ozvučenje tako očajno da uši probija a ništa se ne razume šta pričaju...
Zadnji naš film koji sam mogla da pratim je neki od Kusturičinih koji je bio valjda pozajmljen s festivala pa je bio titlovan francuski. To me spaslo inače da sam se oslonila na uši, cvrc. Isto kao što sam u Podzemlju najbolje razumela delove na nemačkom pošto su samo oni bili titlovani. Cheesy

Jao bože.... Ne možem da veruje, Alcesta.... Cheesy
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #10 у: 22.12 ч. 28.01.2009. »

... non est disputandum???

Ех, да није овог паметног гугла, пола сата би ми требало да сконтам...

Него, ја баш мислим да се о укусима итекако расправља, а да је та фраза ништа друго до глупост коју људи, без размишљања, кроз векове ко папагаји понављају.

Мислим, немо' се љутиш, ал' тако мислим.

Ma neću se ljutim, breeee... Cheesy

Ali, da vidimo: ako se tebi dopada sarma, a meni se od nje povraća (ovo je samo primer, obožavam sarme), da li to znači da sam ja kreten a ti super, ili da si ti seljak jer ti se dopada jedno tako prosto jelo? Ni jedno ni drugo. Jednostavno svako nek jede šta mu se sviđa.

Ti navijaš za Partizan, ja za Zvezdu. Ko je ovde debil?

Ja volim crvene karamfile, ti voliš bele lale? Zar je bilo šta od ovog greh?

E, na to je mislio onaj koji je prvi put izrekao De gustibus.... Grin
Сачувана
Шишмиш
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #11 у: 22.21 ч. 28.01.2009. »

Ма, ко зна на шта је тај мислио. Можда је имао ружну жену, па се с њим цело село спрдало, а он нашао те речи као оправдање. Пусти, море, те работе.
Сачувана

[citation needed]
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #12 у: 23.49 ч. 28.01.2009. »

Ма, ко зна на шта је тај мислио. Можда је имао ружну жену, па се с њим цело село спрдало, а он нашао те речи као оправдање. Пусти, море, те работе.

Cheesy Grin
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!