Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Нови Правописни речник
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
15.27 ч. 05.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Нови Правописни речник  (Прочитано 51371 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Digenis
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
Dezorganizacija
Име и презиме:
Digenis Akritas
Струка: Pisar
Поруке: 17

« Одговор #45 у: 01.40 ч. 23.04.2010. »

Slažem se da rečnik nije opravdao očekivanja.  Dodaću i da nedostaje gomila odrednica oko kojih sam se dvoumio.  Zato ću to ovde da rešavam Cool

A i nedovoljno je smeo, da se tako izrazim.  Zamislite, nedostaju Evropska unija, evrozona i famozni Zapadni Balkan.
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #46 у: 14.35 ч. 23.04.2010. »

Ja još nisam raščistila smatramo li EU organizacijom ili državnom tvorevinom i treba li Unija velikim ili malim. Znam da smo o tome već raspravljali, ali čini mi se da nismo ništa konačno rešili. Sad
Сачувана
Digenis
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
Dezorganizacija
Име и презиме:
Digenis Akritas
Струка: Pisar
Поруке: 17

« Одговор #47 у: 17.07 ч. 23.04.2010. »

Gde je ta tema? Ili da započnemo novu?
Сачувана
J o e
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.688

« Одговор #48 у: 17.37 ч. 23.04.2010. »

http://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=3698.0
Сачувана
Aleph
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 218

« Одговор #49 у: 17.52 ч. 20.06.2011. »

Ja još nisam raščistila smatramo li EU organizacijom ili državnom tvorevinom i treba li Unija velikim ili malim. Znam da smo o tome već raspravljali, ali čini mi se da nismo ništa konačno rešili. Sad

Sve dok ne donesu ustav, u će se pisati malim slovom.
Сачувана
enes
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Enes
Струка:
Поруке: 14

« Одговор #50 у: 13.05 ч. 03.08.2011. »

Zanimam me da li u novom pravopusu pise o cuvenom "Sava centru"? Cesto i dan danas vidimo kako se u vestima mnogih TV stanica pojavljuje centar "Sava".  Verovatno jer je upravo Klajn napisao u svoj "Recniku jezickih nedoumica" da "je bolje" centar "Sava", sto je totalno pogresno! Zasto? Zato sto je pun naziv ovoj javnog preduzeca: Javno preduzece "Sava centar" (hxxp: pretraga. apr. gov. rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/BasicData. aspx?BusinessEntityId=1041102&RegistryCode=07049285&rnd=2091314913)

Zanima me da li je ovo ispravljeno. . . ?
Сачувана
Aleph
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 218

« Одговор #51 у: 17.34 ч. 07.08.2011. »

Nema se tu šta prepravljati kada onaj koji je dao ime centru nema pojma o jeziku.
Сачувана
enes
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Enes
Струка:
Поруке: 14

« Одговор #52 у: 20.26 ч. 07.08.2011. »

To je ocigledno druga prica, al u ovoj situacii, niko nema pravo da menja ime nekom preduzecu.  OK, razumem da se ranije nije moglo lako doci do pravih podataka, pa su ljudi pretpostavljali.  Iako je od samog osnivanja ovo javno preduzece nazvano "Sava centar", Klajn je napravio gresku, pomislio da se kongresni centar zove "Sava" pa preporucio da je bolje centar "Sava" nego Sava centar.

Sada, kad su nam mnoge informacije dospupne preko interneta, i kada mozemo da vidimo da se taj kongresni centar bas zove "Sava centar", njegova preporuka moze da ide samo u pravcu da se promeni ime tom javnom preduzecu.  A sto se pravopisa tice, u ovom trenutku, jedino pravilno je "Sava centar".  Njihova internet stranica je savacentar. net, njihov logo je SC, na ulazu zgrade pise "sava centar",. . .  Jedino sto ima jos ljudi, koji rade na javnim glasilima, i koji su i dalje u zabludi.

Steta sto nemamo jos neki kongresni centar, pa da on nazove samo "Sava" - tada definitivno ne bi vise bilo nedoumice :)
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!