Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  „Snajper“ ili „snajperista“?; Šta znači „sankcionisati“?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
22.51 ч. 17.05.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: „Snajper“ ili „snajperista“?; Šta znači „sankcionisati“?  (Прочитано 66411 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
J o e
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.688

« Одговор #45 у: 18.45 ч. 13.07.2009. »

Ja jesam: moj otac je bio lovac, i prvo je kupio karabin, a posle za njega i snajper. Moraš priznati da "optički nišan" zvuči malo previše knjiški...

ОК. Само рекох да ја нисам чуо, што нимало није меродавно. Онда, значи, код Клајна фали то значење.
Сачувана
Никола Смоленски
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Никола Смоленски
Струка:
Поруке: 5

« Одговор #46 у: 16.11 ч. 27.11.2009. »

Цитирано: Pedja link=topic=464.  msg1039#msg1039 date=1153346254
Izraz snajperska puska je verovatno naseg porekla, i u sustini se moze tumaciti kao nepravilan, jer izraz snajper sam po sebi oznacava pusku.   Ne postoji drugo oruzje koje u nazivu ima snajper (nema snajperskih tenkova, snajperskih topova, snajperskih raketnih bacasa ili slicnog), postoji samo snajper: puska koja ima opticki dodatak koji omogucava precizno nisanjenje, a koji se naziva i snajperski nisan. 

Ово сам још давно приметио и остало ми је у сећању :) Дакле, постоје снајперски пиштољи:

hxxp: farm1. static. flickr. com/75/168824738_22df40e9bd. jpg

као и снајперски самострели:

hxxp: www.  chinacartimes.  com/wp-content/crossbow.  jpg
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!