У праву си Бруни. Али oво је оно што су ми сугерисали (и што сам запамтио) када сам се први пут огласио на овом форуму па сам то схватио као универзално правило и користио га искључиво међу вама:
Већ постоји стандард, дат у Правопису МС. Латиница без дијакритика изгледа овако:
A B C CX CY D DX DY E F G H I J K L LJ M N NJ O P R S SX T U V Z ZX
Знак X у свим случајевима означава палатализацију, док знак Y означава јотовање. Овај сет знакова има и ту предност што је алфабетни редослед графема очуван.
Ne znam ko ti je to sugerisao, ali ti je sugerisao pogresno, sto se tice pisanja na ovom forumu. Ja sam sigurna da to pravilo A2 stoji tu od samog pocetka i da se to pravilo nije menjalo. Doduse, taj nacin pisanja nije mi potpuno nepoznat, videla sam to kod nekih svojih prijatelja novinara, koji koriste ili dupla slova ili s, c, z u kombinaciji sa H ili X. Verovatno su nekada imali dobar razlog za takvo pisanje kad nismo imali na kompjuterima nasa slova (mozda i danas, jer vidim da ne napustaju tu praksu, navika je gadna stvar), najverovatnije da su se odredjene kombinacije slova posle prebacivale automatski u nasa slova, ali u pisanju na forumu, gde nema potrebe za tim kombinacijama jer nema nikakvog daljeg procesa obrade teksta u kom bi se te kombinacije pretvarale u nasa slova, ako vec nemas nasa slova, zaista je mnogo lakse citati osisanu latinicu (ako vec nemas nasa slova).