Не могу. Податке у базе не уносим само ја, и не уносим их само у свој компјутер (чак напротив (плеоназам? обична глупост? исправност?) - углавном их уносим у неке друге компјутере). А и програми који се користе за обраду истих не контају зарез, одн. д' извинеш, ј... им се за наш начин писања децимала. Није проблем да своју глупу машину натерам да размишља на српском, само ми то ништа не значи, кад бих, далеко било, све унето морала да преправљам у формат који туђе машине и њихови програми могу да варе.
U stvari, ta decimalna tačka ili zarez služi samo za prikaz. Računar decimalan broj pamti kao decimalan broj a prikazaće decimalnu tačku ili zarez, zavisno od toga kako je podešeno prikazivanje.
To je tako u teroriji a u praksi baš i ne funkcioniše najbolje. Zato ja uvek koristim decimalnu tačku, da me ne boli glava. Jednom sam na primer, preko ebankinga dao nalog za plaćanje milionske cifre jer je program drugačije tumačio decimalni broj.
Uz to je i čitkije kada se koristi decimalna tačka a ne zarez, naročito ako se u tekstu navode brojevi pa se dodatno odvajaju zarezima.