Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  htjeo ili htio...
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
07.12 ч. 07.10.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: htjeo ili htio...  (Прочитано 48030 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
chiviash
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 229

« Одговор #15 у: 21.24 ч. 08.01.2010. »

Да објасним:

Проблем је у томе да су двојица чланова Форума од једног обичног питања направили комедију и успут испрескакали питаоца, имплицитно тврдећи да "хтио" није у духу српског језика и спрдајући се успут са Мирином националношћу.
Примети да њихови постови, као одговори на постављено питање, немају ниједног смајлија, што значи да су били смртно озбиљни када су писали то што су писали. Све наведено ме натерало да поставим оно питање о језику Срба у Републици Српској, на које, успут, ниједан од наших барбарогенија није одговорио.

Ок, видим да се ова алузија односи и на мене па да ти разјасним наколико чињеница на најљубазнији начин :
1) Ја не знам са кога поднебља долази Мира а још мање која је њена националност. Ако сам сугерисао "хтео", то сам урадио јер бих се ја сам тако изразио а додао сам и "шћео" јер ми се чини да тако говори у Црној Гори .
2) Нигде нисам поменуо дух српског језика, па стога, немој ми приписивати оно што други говоре .
3) Твоје тумачење је у најмању руку парадоксално јер у једном тренутку говориш о "комедији и спрдњи" а у следећој реченици о "смртној озбиљношћу" те још замераваш да нема смајлија .
4) Заиста не знам како се говори у Републици Српској и немој ми на томе замерити . Знам да сам чуо да неки говоре "стио" али се не бих усудио да кажем у ком делу бивше Југославије .
5) Да ли би у дневнику телевизије Р. Српске водитељ рекао "хтео или хтио " ?
6) И немој више да устајеш на леву ногу ако дозвољаваш да ти дам пријатељски савет .
7)Ово сам све написао због Мире јер сам се уплашио да је и она као ти могла уврнуто да интерпретира моју поруку 
Сачувана
mira
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Mirjana
Струка: biolog
Поруке: 21

« Одговор #16 у: 15.22 ч. 09.01.2010. »

Evo moje jednostavno pitanje zavadi forumase i oprostite mi zbog toga :)
Zalosno je to sto neki ljudi forum dozivljavaju kao mjesto gdje treba da isprazne svoju negativnu energiju i to zaista ne razumijem. Cak pojedince nervira zasto koristimo latinicu,a evo da objasnim da ja uvijek koristim cirilicu pa cak i dok sam studirala stalno sam je koristila pa nekad pismeni iz hemija pola pisem cirilicom a ono sto moram latinicom!Moram vam priznati da ne znam da podesim cirilicu na tastaturi i zato koristim latinicu!Pretpostavljam da svi koji smo se registrovali postujemo srpski jezik i kulturu iako sam iz Crne Gore SRPKINJA sam bila i ostala!Pozdrav za sve i trudicu se da ne postavljam vise pitanja koja ce uznemiriti pojedine forumase!Prijatan dan vam zelim :) 
Сачувана
ArsLonga
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 320

« Одговор #17 у: 16.17 ч. 09.01.2010. »

Najpre pritisn CTRL-ALT-DELETE i pogledaj da li tamo imaš ctfmon.exe. Ako ga imaš, tada uradi sledeće:

1. Idi na Start, potom Control Panel, i kliknu dva puta Regional and Language Options.
   2. U Languages tab, ispod Text services and input languages, klikni Details.
   3. Ispod Preferences, klikni Language Bar.
   4. Izaberi Show the Language bar on the desktop check box.

Kad to uradiš javi nam šta se desilo pa ćemo videti šta ćemo dalje.

Ako slučajno u Task Manager nemaš ctfmon.exe tada uradi sledeće:

1) Uđi u Control Panel
2) Dvaputa klikni Regional and Language Options (pređi na Classic View jer se tu možeš lakše snaći)
ili klikni dva puta Date, Time, Language, and Regional Options in Category View
3) Klikni Languages tab, potom Details
5) Idi na Advanced Tab
6) Konačno, odmarkiraj, tj. skloni onu kvačicu sa "Turn off advanced text services" i pritisni  Ok

A onda pređi na ono što je napisano u početku, kada imaš ctfmon.exe u Task Manageru
« Задњи пут промењено: 16.22 ч. 09.01.2010. од ArsLonga » Сачувана
mira
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Mirjana

« Одговор #18 у: 16.35 ч. 09.01.2010. »

Hvala puno na pomoci ali to cu tek moci da uradim za 15 dana jer trenutno ne koristim svoj racunar nego lap top mog muza a on na njemu radi doktorat pa ne smijem nista mijenjati :)
Сачувана
ArsLonga
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 320

« Одговор #19 у: 16.42 ч. 09.01.2010. »

Evo moje jednostavno pitanje zavadi forumase i oprostite mi zbog toga Smiley
Zalosno je to sto neki ljudi forum dozivljavaju kao mjesto gdje treba da isprazne svoju negativnu energiju i to zaista ne razumijem. Cak pojedince nervira zasto koristimo latinicu,a evo da objasnim da ja uvijek koristim cirilicu pa cak i dok sam studirala stalno sam je koristila pa nekad pismeni iz hemija pola pisem cirilicom a ono sto moram latinicom!Moram vam priznati da ne znam da podesim cirilicu na tastaturi i zato koristim latinicu!Pretpostavljam da svi koji smo se registrovali postujemo srpski jezik i kulturu iako sam iz Crne Gore SRPKINJA sam bila i ostala!Pozdrav za sve i trudicu se da ne postavljam vise pitanja koja ce uznemiriti pojedine forumase!Prijatan dan vam zelim Smiley 

Poslah ti maločas ono uputstvo, nadam se da je dovoljno jasno i da ga možeš pratiti. Naravno, ukoliko ti je nešto nejasno, slobodno pitaj, neko će ti ovde odgovoriti sigurno.

Drugo, ne uzbuđuj se previše oko toga šta neko ovde kaže. Ima nas koji baš i ne stojimo najbolje s živcima (kao ja na primer, uhvatila me starost naprečac, šta ćeš...). Opet, život je takav. Ima i mudraca (hvala bogu), koji ovde spremno uskaču sa svojim dubokomisaonim komentarima (i sam ponekada volim da se oglasim u svoj svojoj celomudrenosti). Cool Neka, i to nam je potrebno, sigurno. Ima i onih kojima je sve smešno (ti su najsrećniji i ja im mnogo zavidim). Ali, ipak, najviše je onih koji se retko usuđuju da se petljaju u nešto u šta baš nisu potpuno sigurni, ne vole da spekulišu, a još manje da se prepiru, iako je forum upravo za prepirku (nikako za vređanje) i postavljen. Zapravo, diskutovati se može jedino ako imamo različite stavove o istoj stvari; u suprotnom, ponovo sedamo u klupu za osnovce Smiley
Сачувана
mira
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Mirjana

« Одговор #20 у: 16.49 ч. 09.01.2010. »

Slazem se da ne mozemo svi isto misliti i volim da cujem razlicita misljenja ali jedino sat ne podnosim je ironija koja nema smisla ali sta da se radi valjda cu se naviknuti tek sam se registrovala treba malo vremena da se adaptiram :)
Inace sam odusevljena forumom :)
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404

« Одговор #21 у: 16.55 ч. 09.01.2010. »

Сам' ти, сестро, навраћај, што чешће, и питај све што те интересује. Ако и настане нека расправа налик овој изазваној твојим питањем, релативно се брзо угаси: мало се тако људи извичу једни на друге, кажу шта им је на души, па им после буде лакше и смире се Smiley.
Сачувана
mira
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Mirjana

« Одговор #22 у: 16.55 ч. 09.01.2010. »

A zasto ne mogu da saljem privatne poruke?
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404

« Одговор #23 у: 16.58 ч. 09.01.2010. »

Може да се деси да ти и за омогућавање тога треба десет послатих порука, не сећам се више. Моћи ћеш ускоро, надам се!
Сачувана
mira
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Mirjana

« Одговор #24 у: 16.59 ч. 09.01.2010. »

Hvala,pozdrav :)
Сачувана
RBRS
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 44

« Одговор #25 у: 20.07 ч. 09.01.2010. »

У ијекавском се иза Ј,Љ или О  пише И.

Хтио
Биљешка
Смијати се.
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!