Vjerujem da se svi pseudoargumenti sa
ove stranice mogu pronaći u Radašinovim ili Darkovim tvrdnjama. Ja sam izdvojio neke:
1. Qui nimium probat, nihil probat (Radašinova poruka iznad)
2. Argumentum ad hominem ("vi svi patite od stokholmskog sindroma, vi imate uske granice poimanja i nemate pojma — JA imam široke granice poimanja"
)
3. Argumentum ad populum ("Zar je slučajno...")
4. Argumentum ad ignorantiam (nepostojanje sličnih slučaja dvoazbučja u drugim jezicima ne mora da znači da dvoazbučje nije moguće u srpskom jeziku)
5. Non sequitur (kakve veze pod milim bogom imaju slučaj irskoga jezika i druge sociolingvističke situacije diljem planete sa srpskim dvoazbučjem i sociolingvističkim stanjem srpskoga jezika?)
6. Argumentum ad antiquitatem ("ćirilica je mnogo starija u srpskom jeziku od pojave latinice")
7. Argumentum ad nauseam (treba li komentirati?)
8. Logička bifurkacija ("mi treba da odlučimo jesmo li
ili ćirilička, ili latinička zemlja")
9. Error fundamentalis (polazište s tvrdnje da dvoazbučje ne može uopšte i nikako funkcionisati u jednom jeziku)
10. Konvertiranje kondicionala ("ako je ćirilica službeno pismo srpskog jezika, onda je srpski jezik ćirilički jezik"; "ako ja ne pišem latinicom, a moj maternji jezik je srpski; onda se srpski jezik ne piše latinicom")
11. Cum hoc ergo propter hoc (to što su socijalistički režim i ekspanzija upotrebe latinice istodobni i suvremeni događaji, ne znači i da su međusobno povezani, tj. da je neki diktatorski režim nametnuo latinicu; isto, što se većina govornika srpskoga jezika istodobno i nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, ne znači da je srpski jezik — jezik Srba, niti da je on čiji god "nacionalni jezik")
12. Post hoc ergo propter hoc (što je stvaranje Jugoslavije prethodilo ekspanziji upotrebe latinice, ne znači i da je stvaranje zajednice bilo tome uzrok ili motiv, te da po raspadu zajednice treba odbaciti i latinicu)
13. Dicto simpliciter ("svi svetski jezici imaju samo po jedno pismo")
14. Plurium interrogationum (sama tema o kojoj naš dvojac drvi na šesn’es’ mesta po forumu)
Namena i funkcija foruma se nije promenila ni za milimetar.
Možda bi janije bilo da ovakve diskusije sve prebacujemo u forum Nagađanja a ne u svaštaru?
Sí, vidim kako. Zato se i presipaju ovakve bespredmetne i besciljne diskusije iz neozbiljnog potforuma u još gluplji potforum.
Uostalom, što to mene i zanima.