Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Мотивациони говорник
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
16.43 ч. 09.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Мотивациони говорник  (Прочитано 13854 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Duja
Гост
« Одговор #15 у: 15.50 ч. 21.03.2010. »

I dalje nisam siguran u značenje originala. Je li to onaj što drži kurseve "Lak način da ostavite pušenje" ili "Steknite samopouzdanje i dominirajte u društvu"? Ili neko ko je prosto talentovan da pokrene ljude na akciju, bez obzira o čemu se radi (šta znam, pada mi na pamet Đinđić)?
Сачувана
Miki
Гост
« Одговор #16 у: 16.38 ч. 21.03.2010. »

... "Steknite samopouzdanje i dominirajte u društvu"...

Отприлике овако нешто.

Мени пада на памет један који је рођен без руку и ногу, односно са само једним батрљком наместо стопала, па је научио да се њиме служи и обавља разне радње. Помишљао је на самоубиство, чак покушавао да се убије, али се онда ослободио таквих мисли и сад држи трибине, тј. „мотивационе говоре“ о животу и како људи треба да верују у себе и томе слично.

Ја енгл. израз motivational speaker знам само у том значењу. Не бих га везивао за појмове агитатор, подстрекач и сличне, јер су ови ипак са неком дозом негатвног призвука.
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 820

« Одговор #17 у: 17.15 ч. 21.03.2010. »

Мени пада на памет један који је рођен без руку и ногу, односно са само једним батрљком наместо стопала, па је научио да се њиме служи и обавља разне радње. Помишљао је на самоубиство, чак покушавао да се убије, али се онда ослободио таквих мисли и сад држи трибине, тј. „мотивационе говоре“ о животу и како људи треба да верују у себе и томе слично.

Он је и мени пао на памет. Мада имамо и мотивационе говоре, мотивационе постере и сл. у компанијама, у сврхе побољшања продуктивности запослених.

http://tinyurl.com/y9439tk (Вики)

Оно моје „бодритељ“ би можда било прикладније за нешто друго. Овде ипак као да је реч о занату и занимању.
Сачувана
Duja
Гост
« Одговор #18 у: 17.56 ч. 21.03.2010. »

Meni još pada na pamet "motivator", ali ni to ne ističe u prvi plan da je u pitanju (nešto kao) profesija.
Сачувана
Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.960

« Одговор #19 у: 16.41 ч. 23.03.2010. »

Meni se nešto mota reč podbornik.
Сачувана

Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #20 у: 18.19 ч. 23.03.2010. »

I dalje nisam siguran u značenje originala. Je li to onaj što drži kurseve "Lak način da ostavite pušenje" ili "Steknite samopouzdanje i dominirajte u društvu"?

Ja mislim da se radi baš o tome. Agitator mi je previše politički (ne mora biti ni negativno ni pozitivno), a nekako mi ovo ne deluje da ima veze s politikom. Mislim da bi taj motivator mogao da bude i onaj trener u teretani ili na vežbama koji urla ko blesav dok ti vežbaš, ne bi li ti dao podstreka da ne odustaneš. Trebalo bi da bude neki neutralan naziv, a ni agitator, ni podrstrekivač ni bilo šta što se do sad pomenulo ne deluje mi dovoljno "neutralno". Bodritelj mi je opet reč koja ne implicira zanimanje, već kao navijačice na utakmicama. Zagovornik može biti bilo ko i to je vrlo širok pojam. Zagovornik  može biti od zagovornika ženskih prava i legalizacije lakih droga, do zagovornika trke mrava.

Šta, stvarno, fali reči motivator?
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #21 у: 18.20 ч. 23.03.2010. »

A vala i Delija bi mogao da se javi pa da nam kaže, jer pošto je postovao ovo kao budalaštinu, izgleda on jedini zna kako se to pravilno prevodi... Cheesy
Сачувана
Duja
Гост
« Одговор #22 у: 08.54 ч. 24.03.2010. »

A vala i Delija bi mogao da se javi pa da nam kaže, jer pošto je postovao ovo kao budalaštinu, izgleda on jedini zna kako se to pravilno prevodi... Cheesy

Ma srpska posla, samo se kritikuje a nikad se ne predloži alternativa... Tongue
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!