Po linku koji si ostavila, rekla bih da je tekst pisan ćirilicom. I ćiriličnom tekstu, em jako ružno izgleda latinica, em se preporučuje transkripcija. Jedino što transkripcija nije tačna, treba Masiv atak, ne atek, jer se naglaseno /æ/ transkribuje kao A, a ne kao E. A zašto Masiv a ne Mesiv? Pa iz istog razloga. Naglašeno /æ/ se transkribuje kao A, ne kao E. Evo IPA za obe reči: /ˈmæsɪv əˈtæk/.
Po linku koji si ostavila, rekla bih da je tekst pisan ćirilicom. I ćiriličnom tekstu, em jako ružno izgleda latinica, em se preporučuje transkripcija. Jedino što transkripcija nije tačna, treba Masiv atak, ne atek, jer se naglaseno /æ/ transkribuje kao A, a ne kao E. A zašto Masiv a ne Mesiv? Pa iz istog razloga. Naglašeno /æ/ se transkribuje kao A, ne kao E. Evo IPA za obe reči: /ˈmæsɪv əˈtæk/.
He he he, prvo, ja sam muskarac, ali to se iz mog imena ne vidi, naravno. . . :-)
"Mesiv" sam napisao ironicno, naravno da treba Masiv, bas kao i atak.
Inace, tekst jeste pisan cirilicom i jedino je ovo ime transkribovano - u ostatku teksta nazive albuma i pjesama pisu latinicom i u originalu. Znaci, ruzna mjesavina.
U pocetnom tekstu ostavio sam link na Webster gdje se moze i cuti kako se ove rijeci izgovaraju.
Dio originalnog teksta (ostavio sam im komentar, ali ga nisu objavili jer ne zele priznati da su nepismeni):
Како су данас саопштили организатори "Бекспиријенса", дует "Масив атeк" долази у Београд у склопу велике турнеје на којој промовише албум "Heligoland" (2010), објављен након седмогодишње дискографске паузе.
"Масив атек" је деведесетих година био пионир у комбиновању хип-хоп ритмова, соул елемената, даб технике и семплова, и сматра се да је утицао на групе и извођаче као што су "Портисхед" (Portishead) и Трики (Tricky).
Ова група из Бристола основана је 1988. године, иза себе има пет студијских албума, од којих су "Blue Lines" (1991), Protection" (1994) и нарочито "Mezzanine" (1998) били бестселери у Великој Британији, другим земљама Европске уније, Канади и Аустралији.
Највећи хит "Масив атeка" је песма "Teardrop" (1998), препознатљива по вокалу Елизабет Фрејзер, чланице групе "Кокто твинс" (Cocteau Twins).