Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Поштапалице - колико их и како користите?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
09.49 ч. 10.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 3 [4] 5 6
  Штампај  
Аутор Тема: Поштапалице - колико их и како користите?  (Прочитано 54081 пута)
0 чланова и 2 гостију прегледају ову тему.
charmed94
Гост
« Одговор #45 у: 18.18 ч. 30.01.2010. »

Кад сам био мали, немогућ број пута користио сам поштапалицу „како се зове...“.
Ем што је и мене иритирало, ем што ме је отац увек критиковао.
На сву срећу, престао сам.

Имам другарицу, али другарицу, која нон-стоп, у свакој реченици понавља „брате“. Дође ми да јој нешто кажем у вези с тим, али прећутим... Знам да је то навика и да није тако лако одрећи је се.
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404

« Одговор #46 у: 18.34 ч. 30.01.2010. »

Хм, није проблем док се теби другарица обраћа са "брате". Неће ваљати кад тако крене да ословљава другу другарицу.
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #47 у: 18.40 ч. 30.01.2010. »

Хм, није проблем док се теби другарица обраћа са "брате". Неће ваљати кад тако крене да ословљава другу другарицу.
Управо сам то хтео рећи. И то чак ради. Smiley
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #48 у: 18.41 ч. 30.01.2010. »

Тога сам се и плашила...
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #49 у: 18.54 ч. 30.01.2010. »

To је онда „најтоплија“ и „најприснија“ поштапалица, имамо ту и „брата“ и „сина“ у једном.
Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 820

« Одговор #50 у: 19.03 ч. 30.01.2010. »

Како оно беше за Земунца, „Значи, брате, сестро, ћале си, кеве ми!“  Cheesy
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #51 у: 19.09 ч. 30.01.2010. »

Grin Grin Grin
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #52 у: 19.10 ч. 30.01.2010. »

А у оном „баки сине“ (што је мени најодвратнија поштапалица свих времена) треба ли можда „Баки“ (великим словом), јер је то неко име? „Мислим, Баки сине, шта да ти кажем...“

Јест да је прошло скоро две године од овога, али то Баки јесте име. У питању је лик Бориса Бизетића у некадашњој емисији Бе-Бе Шоу који се звао Баки, био у тренду, носио упасану тренерку и коме је узречица била „сине“.

Кад год би препричавао како му је неко нешто рекао, говорио би „И каже он мени, ’Баки, сине...’“ Сећам се кад је то почело да улази у говор.
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #53 у: 19.12 ч. 30.01.2010. »

Како оно беше за Земунца, „Значи, брате, сестро, ћале си, кеве ми!“  Cheesy
Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
И, јесмо ли коначно закључили да и се јеботе и јебига пишу заједно? Свако исказује своје мишљење, док је један члан цитирао из неког речника као јеботе, па претпостављам да ће тако бити и јебига
Сачувана
charmed94
Гост
« Одговор #54 у: 19.13 ч. 30.01.2010. »

Јест да је прошло скоро две године од овога, али то Баки јесте име. У питању је лик Бориса Бизетића у некадашњој емисији Бе-Бе Шоу који се звао Баки, био у тренду, носио упасану тренерку и коме је узречица била „сине“.

Кад год би препричавао како му је неко нешто рекао, говорио би „И каже он мени, ’Баки, сине...’“ Сећам се кад је то почело да улази у говор.
Хе, нисам знао за ово. Веома занимљиво. Cheesy
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #55 у: 19.24 ч. 30.01.2010. »

Tако ти је то брате пријатељу кад не пратиш одговарајуће категорије забавног програма на малим екранима теве пријемника. Ни ја нисам знала да ово потиче оданде.
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #56 у: 19.38 ч. 30.01.2010. »

То је моја претпоставка, али сам убеђен да је тако. Тад сам је први пут приметио и тад ју је говорио свако.

И интересантан феномен... У то време, омладина је била оштро подељена у ставу према „дизелашима“, а тог Бакија је волео свако. Они који нису волели дизелаше, доживљавали су га као пародију и некога ко им се подсмева и ко их карикира, а сами дизелаши су га волели јер је – био смешан.  Smiley
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:

« Одговор #57 у: 19.59 ч. 30.01.2010. »

Еее, у то срећно време се свет лепо делио само на дизелаше и оне друге (ако се изузму они који су слушали разне цеце) - сад више човек не може да се снађе од разних.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #58 у: 23.28 ч. 30.01.2010. »

А у оном „баки сине“ (што је мени најодвратнија поштапалица свих времена) треба ли можда „Баки“ (великим словом), јер је то неко име? „Мислим, Баки сине, шта да ти кажем...“

Jao gde se njega seti... Tačno tako. Al to je bilo pre mnoooogo mnoooogo vremena...
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #59 у: 23.29 ч. 30.01.2010. »

Tако ти је то брате пријатељу кад не пратиш одговарајуће категорије забавног програма на малим екранима теве пријемника. Ни ја нисам знала да ово потиче оданде.
Pa aj što Šarmer ne zna za Bakija, ali ti stvarno nemaš opravdanja. A tu si negde po godinama kao Belopoljanski, i on ga se seća... Cheesy
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 2 3 [4] 5 6
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!