хм, линковање ми не ради. Текст можете наћи овде (не знам у чему је проблем са линковима):
@font-face је ЦСС правило које омогућава коришћење произвољних веб фонтова. У оквиру овог правила се наведе назив фонта који се користи, као и адреса фајла са тим фонтом, и прегледач (браузер) аутоматски скине тај фајл и прикаже садржај у одговарајућем фонту. Ово правило је уведено у ЦСС2, али није (ваљано) имплементирано па је повучено у ЦСС2.1. Затим је поново уведено у верзији 3.
Сада коначно имамо ситуацију да сви велики прегледачи подржавају овакво укључивање фонтова, тако да су веб фонтови постали реалност. Веб дизајнери више не морају да буду ограничени на болно узак скуп такозваних веб-безбедних фонтова (фонтови за које је вероватно да су присутни на великој већини рачунара, независно од оперативног система и верзије).
Колико је ово велика ствар осликавају следеће две чињенице. Прво, тренутно огромна већина сајтова на Интернету користи фонтове из тог малог, познатог скупа (Times New Roman, Arial, Verdana, Comic Sans..). Сад је веб дизајнерима на располагању практично неограничен скуп предивних (на жалост и неких који нису баш сјајни) фонтова које могу да користе. Друго, мотиви за прављење нових фонтова су раније били следећи: ако направите нови фонт (што је поприличан посао), и моћи ћете да га користите да штампате своје документе (књиге, публикације), и моћи ћете да их користите у десктоп апликацијама које ви направите (могуће да сам пропустио неки битан мотив). Међутим на Интернету, ваш фонт је био онолико употребљив колико га људи поседује на свом рачунару. То је у пракси значило да ако ви данас направите баш добар и леп фонт, и омогућите да се он слободно користи, могли би да се надате да ће он постати у пуној мери употребљив на Интернету за најмање 15так година. То је предуго. Сада је ваш фонт употребљив на Интернету у тренутку када га објавите (наравно употребљив у мери у којој га лиценца под којом га објавите чини употребљивим, али то је већ друга прича), јер ће практично сваки посетилац видети ваш садржај у оном фонту који сте ви назначили, било да поседује или не поседује тај фонт на свом рачунару. ...
http://alas.matf.bg.ac.rs/~mi05117/fontovi/>>Mod:Popravak linka i ubacivanje uvodnog teksta.<<