s.z.
староседелац

Ван мреже
Организација: _
Име и презиме: s.z.
Струка: _
Поруке: 900
|
 |
« Одговор #5 у: 17.39 ч. 14.11.2014. » |
|
Паметно, ништа не пропуштате. Не знам баш да ли се ради о томе, или комбинацији недовољне културе и срозавања формалног и јавног на ниво неког трач-ћаскања. Вулгарност и простаклук су увек присутни, али када исплове на површину, мимо воље већине друштва - ја лично познајем врло доста младих људи којима смета овакво понашање, и ми смо у мого чему конзервативнији од старијих генерација, иако вама можда тако не изгледа -, то указује на нефункционисање институција, а не некултуру целокупног друштва. Зато не бих био спреман приписати ову појаву југословенској епохи, јер се у том времену итекако водило рачуна до ових ствари. Другови и другарице, свакако, али се знало да ко је старији, ко је Тито, ко је директор, а ко учитељ - хијарархија је ипак природан део људског друштва, и покушаји њене елиминације су увек урађали неуспехом. Моји родитељи, на пример, нису могли ни замислити да не персирају старије колеге, надређене, а током формалних састанака, чак и оне које нормално нису персирали. Мислим да се то стање поприлично одржало, осим у медијима и другде где мафијаши, ратни профитери и сличан шљам управља.
|