Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Српски формат датума и времена
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
17.15 ч. 18.03.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Српски формат датума и времена  (Прочитано 16205 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
charmed94
Гост
« Одговор #15 у: 23.11 ч. 07.09.2010. »

Може одговор на претходно питање?
Сачувана
J o e
уредник форума
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 1.688

« Одговор #16 у: 23.26 ч. 07.09.2010. »

Вероватно мораш да сачекаш Часлава.
Сачувана
Часлав Илић
језикословац
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: машинац
Поруке: 474

« Одговор #17 у: 09.43 ч. 08.09.2010. »

Ја исто не бих могао ништа практично да одговорим.

Правопис не залази у типове размака, тако да је то чисто типографско питање. А не знам постоје ли икакве устаљене типографске препоруке за српски на тему употребе различитих размака.

О томе како под виндоузом куцати било које знакове којих нема на подразумеваном распореду тастатуре, немам непосредног искуства. Ако не рачунамо алт-куц-куц-куц-куц комбинације (на које не знам да л’ да се смејем ил’ да плачем), једино још виђам да се помињу некакви програми за прављење посебних распореда.
Сачувана
Luče
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Profesor fizičke kulture
Поруке: 152

« Одговор #18 у: 13.55 ч. 08.09.2010. »

Није ваљда опет комбинација ALT + број + број + број?! Једва сам запамтио само наводнике и црту, а камоли још и танки размак који ће ми, верујем, ретко кад затребати.  Cheesy

Pamti, pamti! Kad znaš da maltretiraš ljude po forumu, samo zato što si ti bio u stanju da zapamtiš, ima da pamtiš i ovo! Smiley

P.S.
Kako bih na vreme sprečila atak na moju ličnost, naglašavam da je ovo šala! Wink
Сачувана
charmed
Гост
« Одговор #19 у: 20.04 ч. 08.09.2010. »

Цитат
Pamti, pamti! Kad znaš da maltretiraš ljude po forumu, samo zato što si ti bio u stanju da zapamtiš, ima da pamtiš i ovo! Smiley

Ја бих радо запамтио када би ми неко рекао. Меморија ми није проблем.

Неколико пута сам, чини ми се, унео тај кратки размак тако што сам притиснуо погрешну комбинацију с алтом, али ко зна шта сам у том тренутку притиснуо. У мапи знакова вероватно нема.

Цитат
P.S.
Kako bih na vreme sprečila atak na moju ličnost, naglašavam da je ovo šala! Wink

Добро, де, не мораш ми баш набијати на нос. Погрешио сам и то је то. Wink
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!