...Ovo je deo kontrolnog zadatka koji je moj sestrić danas imao. U 2. rečenici je učiteljica zaokružila televizor i kolače kao subjekat (pored Sanje), a u 3. rečenici i klikere (pored Steve i Saše).
Zbunjena sam. Da li trpaju sve i svašta u subjekat jer se objekat radi kasnije, ili sam ja prespavala neku reformu??...
Htela sam, pre nego što išta prokomentarišem, da proverim da li se u nižim razredima radi objekat, ali nisam stigla da pronađem šta Prosvetni glasnik kaže. Objekat se prvi put radi u IV razredu, ali definitivno ne može biti kao u tvojim rečenicama.
Imala sam slične probleme sa svojim detetom i bila u nedoumici šta da radim: da li da povredim učiteljsku sujetu i kažem bilo šta (naravno, ne bih to uradila), da objasnim detetu kako treba, pa da na kontrolnom dobije slabiju ocenu, ili da pustim da ga ona nauči kako je smislila, a nastavnici u višim razredima posle ispravljaju.
Velik je to problem. Ne znam šta bih prokomentarisala, pa je bolje da ćutim. Tuga je što u našim školama nikad niko zbog nestručnosti nije odgovarao. Jednom kad se završi fakultet, sve znanje sveta je stečeno.