Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Пријемни испит за средње школе?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
07.21 ч. 03.12.2024. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 ... 7 8 [9]
  Штампај  
Аутор Тема: Пријемни испит за средње школе?  (Прочитано 87218 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Duja
Гост
« Одговор #120 у: 22.44 ч. 06.05.2009. »

Tacku si popravio, jos na zarezu da poradis... Smiley
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #121 у: 23.09 ч. 06.05.2009. »

Ма далеко од тога. Зоране,ово ти озбиљно кажем,хвала ти на овим исправкама. Ја се тако изражавам зато што мени нико није имао да прича. Када овако случајно набасамо,слободно ме исправи ја се тога не љутим.

Нека си ти нама жив и здрав, наишао си на прави форум. Овде се замера само онима који претерају у неучтивостима, а онима који не знају па питају се помаже.
Сачувана
атех
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 40

« Одговор #122 у: 20.57 ч. 08.06.2009. »

A, čini mi se, isti se zadaci ponavljaju u zbirkama iz godine u godinu, zajedno sa svim greškama i previdima. Pa kad se već svake godine štampaju nove, a gotovo istovetne zbirke (zašto se uopšte svake godine izdaju nove kad su sve uvek gotovo istovetne?), zar je teško ispraviti pogreške i propuste u narednom izdanju, sledeće godine?

Још горе! Понављају иста питања, а праве нове грешке у кључу (и то мењају правилно за неправилно). Најпре сам помислила да је штампарска грешка, а онда схватим да се исто "правило" јавља у неколико задатака. (Погледајте завршетак управног говора у задацима 175,190/а.)
Сачувана
атех
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 40

« Одговор #123 у: 21.00 ч. 08.06.2009. »

Pazi, onaj zadatak 177 je totalni kretenluk. Recenica je toliko stilski rogobatna sa umetnutim recenicama unutar umetnutih recenica ma grozota jedna. Ko bre tako uopste pise?

BTW, ja kapiram da je ono "backo Petrovo Selo", a ne Backo Petrovo Selo. Jesam li u pravu?

А како ће дете с југа Србије знати како се стварно зове тамо неко село у Војводини? Не преостаје му друго него да бубачи решења напамет.
Сачувана
Обрен Старовић
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Обрен Старовић
Струка: рачунарство и аутоматика
Поруке: 102

« Одговор #124 у: 01.36 ч. 19.01.2011. »

Ма ни овде нико није чуо за то село, мора да су га измислили. Ја сад идем у други разред рачунарске гимназије у Новом Саду. Сећам се када сам ја кренуо да се припремам за пријемни из српског. Страхота једна. Ја сам више времена проводио наглас се гадећи над тим њиховим питањима и одговорима, него што сам их решавао. Срећом, убрзо сам се определио за ову школу, па ми пријемни из српског није био потребан, већ само из математике, али онда сазнадох да, пошто сам вуковац, не морам ни тај да радим, већ директ упадам... хехехе. Најгора од свих су ми она питања из књижевности. Не разумем колико болес'ан треба да буде један ум , па да на тај начин проверава знање из књижевности. А сигуран сам да сте у праву да су акценти сигурно ноћна мора за „остале", али ми, срећом, немамо толико проблема са распознавањем кратких акцената (далеко од тога да нам је акцентовање лако).
Сачувана

Иде Црвенкапица шумом.  Наиђе неписмени вук и каже:
-Шта то носиш баци?
И Црвенкапа баци. . . . .
Обрен Старовић
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Обрен Старовић
Струка: рачунарство и аутоматика
Поруке: 102

« Одговор #125 у: 23.22 ч. 06.02.2011. »

Дала ми је професорка књигу: „Тестови из српског језика” са задацима са прошлих такмичења.
Страна 33, задатак 14:
Цитат
Напиши како гласи генитив множине следећих именица:
ЛОПТА _______
КОНЗЕРВА _______
Решења су:
Цитат
лопти (и лопта), конзерви (и конзерва)
Страна 70, задатак 14:
Цитат
Заокружи слово испред именица које у генитиву множине имају само наставак -и:
а) лопта, молба
б) битка, оловка
в) рука, слуга
Не морам ни да вам кажем шта је решење.  Angry Angry Angry
Сачувана

Иде Црвенкапица шумом.  Наиђе неписмени вук и каже:
-Шта то носиш баци?
И Црвенкапа баци. . . . .
Тагови:
Странице: 1 ... 7 8 [9]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!