Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Pisanje velikog slova i još neka pitanja u vezi radne biografije (CV)
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
05.47 ч. 26.03.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Pisanje velikog slova i još neka pitanja u vezi radne biografije (CV)  (Прочитано 9806 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Serpiko
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7

« у: 14.39 ч. 21.04.2012. »

Pozdrav još jednom svima na forumu!

Izvinjavam se ako je ovo što ću pitati već bilo na forumu, prosto ima dosta tema, i nisam stigao da isčitam sve, već sam onako preleteo preko tema.  Takođe, izvinjavam se ako ne pišem gramatički najispravnije, svaka kritika je dobrodošla.  :) Dakle, ono što mene zanima je upotreba velikog slova u pisanju biografije, kao i crtica, zapeta i sl.

Evo navešću primer onog što me interesuje.  U odeljku radno iskustvo u većini CV-ja opis posla se nabraja.  Npr:

Цитат
RADNO ISKUSTVO

2005.  - 2009.  - Tarket d. o. o.
Pozicija: Brend menadžer
- Razvijanje i jačanje  brenda: kreiranje i realizacija marketinških planova
- Planiranje i praćenje alokacije budžeta za aktivnosti u vezi sa razvojem i promocijom brenda
- Koordinisanje kros-funkcionalnog projektnog tima u cilju razvijanja novih proizvoda

Imao bih par pitanja, u vezi ovoga.  Prvo, zanima me da li u nabrajanju opisa posla iza crtice, ili bullets-a zavisno šta se upotrebi, ide veliko ili malo slovo?

Drugo zanima me da li posle broja godine ispred crtice ide tačka ili ne?

Još jednom se izvinjavam ako je neko od pitanja već bilo na forumu ili se raspravljalo o njemu. . .
Сачувана
Danga
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: професор српског језика
Поруке: 205

« Одговор #1 у: 18.11 ч. 21.04.2012. »

Серпико, нема апотребе за извињавањем, ниси ништа лоше урадио или рекао...

После цртице, тачке, звездице итд, обавезно иде велико слово; После броја који означава годину иде тачка.
Сачувана
Serpiko
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7

« Одговор #2 у: 20.40 ч. 24.04.2012. »

Хвала на одговору! Никако немам времена да узмем једном правопис (који иначе ни немам  Grin ) и да га прелистам и отклоним већину недоумице.  Јер увек ће их бити.  Кад смо већ код CV-ја, имам још једно питање које ми је пало на памет, а опет се тиче великог слова.  Ево опет ћу навести пример.  Када на пример пишемо од ког месеца које године је неко радио до ког месеца које године је радио, да ли се име месеца у том случају пише великим или малим словом?
Цитат
maj 2005.   -  sep.  2009.   - Tarket d.  o.  o. 
Pozicija: Brend menadžer
- Razvijanje i jačanje  brenda: kreiranje i realizacija marketinških planova
- Planiranje i praćenje alokacije budžeta za aktivnosti u vezi sa razvojem i promocijom brenda
- Koordinisanje kros-funkcionalnog projektnog tima u cilju razvijanja novih proizvoda

Сачувана
Danga
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: професор српског језика
Поруке: 205

« Одговор #3 у: 20.46 ч. 24.04.2012. »

Имена месеци се пишу малим словом, осим ако њима не почиње реченица...Онда се, наравно, пишу великим словом.
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!