Ena
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Струка: filolog
Поруке: 1.114
|
 |
« у: 10.27 ч. 28.04.2014. » |
|
Nešto sam uradila na tastaturi što nije trebalo, i kao rezultat dobila sam smanjeni font u prikazu stranica Vokabulara. Na primer, ovo ovde Укупно време на форуму: 17 дана, 23 часова и 33 минута. meni se prikazuje u veličini fonta koju bih nazvala osmicom. Pojava je slična onoj kao kada se poveća rezolucija, pa se onda automatski smanji font, s tim što se meni ovo desilo samo sa Vokabularom (druge internet sajtove vidim normalno, kao i do sada). Pritom nisam ni sasvim sigurna da je ovaj defekt posledica moje neukosti, ali to mi je ipak najverovatnije, jer mi se izgled promenio nakon nečega što sam uradila na tastaturi. Molim za savet kako da stvari vratim na staro. 
|
|
|
Сачувана
|
These our actors, as I foretold you, were all spirits, and are melted into air, into thin air ...
|
|
|
s.z.
староседелац

Ван мреже
Организација: _
Име и презиме: s.z.
Струка: _
Поруке: 900
|
 |
« Одговор #1 у: 12.21 ч. 28.04.2014. » |
|
Вероватно се употребили 'zoom out' функцију. Шта користите? FireFix, Google Chrome?
|
|
|
Сачувана
|
자세히 보아야 예쁘다 오래 보아야 사랑스럽다 너도 그렇다
|
|
|
Ena
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #2 у: 16.04 ч. 28.04.2014. » |
|
Koristim FireFox.
|
|
|
Сачувана
|
These our actors, as I foretold you, were all spirits, and are melted into air, into thin air ...
|
|
|
s.z.
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #3 у: 16.35 ч. 28.04.2014. » |
|
Покушај да подесиш 'zoom' у опцијама. Није могуће променити подешеност самог форума преко тастатуре. Значи, може бити само промена повезана са самим Лисцем.
|
|
« Задњи пут промењено: 21.30 ч. 28.04.2014. од s.z. »
|
Сачувана
|
|
|
|
Ena
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #4 у: 17.24 ч. 28.04.2014. » |
|
 Hvala, to sam uradila, unormalilo se.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Pedja
администратор
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.956
|
 |
« Одговор #5 у: 08.09 ч. 29.04.2014. » |
|
Dok su u veb čitaču, ako pritisneš CTRL na tastaturi i okreneš točkić za skorolovanje na mišu, menja se veličina slova u prikazu.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ena
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #6 у: 08.14 ч. 29.04.2014. » |
|
Jeste, sad sam to isprobala. Verovatno sam juče na taj način smanjila slova.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
s.z.
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #7 у: 09.36 ч. 29.04.2014. » |
|
Пеђа, је ли то на Лисцу или на форуму? Није ваљда да се може променити подешено стање (како се ово каже? 'Подешемост' очигледно не одговара) форума тим путем?
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Pedja
администратор
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #8 у: 14.43 ч. 03.05.2014. » |
|
To je opcija fajerfoksa, a ne bi me čudilo da i drugi veb čitači rade isto.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ena
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #9 у: 15.25 ч. 03.05.2014. » |
|
Peđo, a zašto mi se dalekoistočnjačka slova/karakteri u s.z.-ovom potpisu vide kao prazni kvadratići, da li to možda znaš? Nije oduvek bilo tako, nego se tako prikazuju otkad sam prešla na novostari kompjuter.
Kako to da podesim tj. vratim na staro?
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
s.z.
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #10 у: 15.38 ч. 03.05.2014. » |
|
Ена, текст је на корејском, а тај читач вам вероватно не поседује подржава тај језик. Можете подесити које кидорање (не знам како да се изразим на српском, па боље да ово Пеђа објасни) вам читач користи. Да би променили кодирање (кондни систем? како се то каже?) Лисац користи, идите у: Tools > Page Info > General, и изаберите неки од Unicod-а. Ако вам ни то не помаже, онда ћете морати да слинете са интернет савременији кодни сет.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
s.z.
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #11 у: 15.52 ч. 03.05.2014. » |
|
Не, те инструкције су застареле. Кликните на 'Firefix', затим 'Web Developer', па 'Character Encoding'. Онда изаберите неку од опција која није тренутно у употреби.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ena
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #12 у: 16.10 ч. 03.05.2014. » |
|
Hm, meni je na 'Character Encoding'-u izabrana opcija Unicode. Sa tom opcijom prikazuju mi se dobro svi drugi karakteri na internetu osim onih u tvom potpisu. Probala sam sa drugim opcijama koje bi mogle biti opšte, ali to nije rešenje. Dalje, kada sam na Vokabularu, nemam opciju korišćenja 'Character Encoding'-a (ona je neaktivna, zasivljena). A kada recimo kopipejstujem prazne kvadratiće iz tvog potpisa na gugl prevodilac, prazni kvadratići se pretvore u pune kvadratiće (zapravo više nalikuju pravougaončićima  ) evo ovakve: 자세히 보아야 예쁘다 오래 보아야 사랑스럽다 너도 그렇다 Da li se tebi i jedno (ono što ja vidim kao prazne kvadrate) i drugo (puni šifrirani kvadrati, gorenavedeni) prikazuje normalno — kao korejski?
|
|
« Задњи пут промењено: 17.01 ч. 03.05.2014. од Ena »
|
Сачувана
|
|
|
|
s.z.
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #13 у: 20.45 ч. 03.05.2014. » |
|
Мени се то у потпуности показује као нормалан текст. Мислим да је можда Уникод сет који користите застарео. Нисам баш сигуран како га можете осавременити.. Пеђа ће вероватно знати. Ја лично никада нисам баш био најбољи с компјутерима.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Pedja
администратор
староседелац

Ван мреже
|
 |
« Одговор #14 у: 13.43 ч. 04.05.2014. » |
|
Ni ja ne mogu nešto mnogo više reći nego da je stvar najverovatnoje u vošejezičkoj podršci u čitaču (a možda i u operativnom sistemu).
Proveri da li je čitač podešen da podrazumevano korsiti UTF-8, mad ai d anije, forum mu šalej inforamciju da je sadržaj u UTF-8.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|