Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Утицај медија на српски језик
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
05.34 ч. 21.01.2025. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 [3]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Утицај медија на српски језик  (Прочитано 29289 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #30 у: 17.44 ч. 10.10.2006. »

Pa, to je kao kad se govori o "povećanju struje" ili "sniženju cipela". Ono "cena" ispadne negde usput.
Сачувана
Ана Ливија Плурабел
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Поруке: 76

« Одговор #31 у: 13.50 ч. 17.10.2006. »

Шта очекивати од телевизије кад је на конкурсу за "Ново лице РТС-а" (сећа ли се неко тога, мислим да је било актуелно прошле године) посао добила девојка којој је главна препорука била то што је манекенка и "ПР" нечега... Гледала сам након тога неку емисију коју је водила са још неким колегом. Проговорила је две речи, а остатак времена је стајала поред и смешкала се... Отприлике, "ћути и буди лепа"... Кад се то дешава на РТС-у, зашто уопште и коментаришемо телевизије типа Пинк на које се долази преко везе/кревета? Иначе, телевизија Пинк је пре две или три године одлучила да у програм уведе и дневник на енглеском језику. Сачекам ја поноћ (ишао је само у том термину), иде шпица и озбиљни водитељ, како и приличи емисији тог типа, почиње да мумла нешто у чему ја, ни уз најбољу вољу, нисам успела да разазнам ни реч енглеског (да не буде забуне, у то доба сам била студент четврте године англистике на ФФ у Београду, један од најбољих студената у класи и без проблема сам пратила емисије на Би-би-сију и Си-ен-ену)! Сутрадан одем на предавање, кад наша лекторка улази и вришти од смеха! Пита јесмо ли чули онај "енглески" претходне вечери. И сад човек треба да пита надлежне на поменутој ТВ станици по ком су то критеријуму изабрали дотичног господина. Што је најгоре, он је био ту све до укидања исте (након две недеље, ваљда нису више хтели да плаћају преводиоца) што значи да остали не говоре енглески ни толико. А опет, кога брига што у читавој фирми нико не говори енглески, кад не говоре ни српски како треба!!!   
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 2 [3]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!