Vokabular, recnik srpskog jezika
 

Укључите претрагу Вокабулара са свог сајта

Понудите својим посетиоцима нови, интересантан, поучан и забаван садржај - претрагу српског речника.

Убаците у страну следећи код за претрагу. Ваша страна мора бити подешена за кодну страну УТФ-8, а можете изабрати да ли ће се образац за претрагу приказати у ћирилици или латиници.

ХТМЛ код...

<form action="http://www.vokabular.org/" method="get"> <input name="lang" type="hidden" value="sr"> <input name="search" type="text" value="" size="40">  <input name="Submit" type="submit" value="Вокабулар">  <a href="pomoc.php">помоћ</a></form> 

... ће изгледати овако:

   помоћ

.. а

ХТМЛ код...

<form action="http://www.vokabular.org/" method="get"> <input name="lang" type="hidden" value="sr-lat"> <input name="search" type="text" value="" size="40">  <input name="Submit" type="submit" value="Vokabular">  <a href="http://www.vokabular.org/pomoc.php">pomoć</a></form> 

  ... ће изгледати овако

pomoć

Ако желите да на своју страну ставите још неки линк на документе на Вокабулару, можете то учинити слободно. Ако желите да одредите писмо којим ће документ бити приказан додајте у његову адресу параметар lang=sr за ћирилицу, односно lang=sr-lat за латиницу. Ево примера:

<a href="http://www.vokabular.org/prijava.php?lang=sr">Пријава за сарадника</a>
<a href="http://www.vokabular.org/prijava.php?lang=sr-lat">Prijava za saradnika</a>

Уколико желите да на своју страну укључите насумичан избор речи из Вокабулара, можете употребити RSS Извор на адреси http://www.vokabular.org/rss.php. Овај документ ће вам дати листу речи из Вокабулара по случајном избору у формату RSS 2.0.

Насловна страна - Постаните сарадник - Форум - IE8 акцелератор - О пројекту

© 2006 Вокабулар, верзија 0.2.10