А ово:
Sada ponovo tokom vožnje skoro svaki drugi, treći vozač drži mobilni u ruci.

је тачно. Казна би требало да буде одузимање мобилног, не дозволе.

хајха, не знам шта би га више заболело, да ли мобилни или дозвола. А можда бисмо експрес искоренили ту навику ако бисмо одузимали и једно и друго. Па да видиш кад ће следећи пут да му падне на памет да се телефонира за воланом... (Баш сам сурова, а?)
Саобраћајне казне су живи пример...

Као и лежећи полицајци. Само се због њих успорава.
Сетих се једне анегдоте коју ми исприча мој отац кад сам последњи пут била у Сербију. Каже, негде у неком малом месту решио градоначелник да асфалтира пут у цигамали, да ето побољша услове људима. Изградио се пут, градоначелник сав срећан отишо у цигамалу да види како се Цигама свиђа нови пут, кад му један рече: А, бре, ништа ти овај пут не ваља. А Градоначелник га пита:Што бре, црни Миловане? Па нема више блата, колима је много лакше и брже доћи до центра, све саме предности... А Цига ће: Ма деца навкла да се играју на сред пута, а сад како је пут добар, само јурцају ко блесави, има да убију неко дете па ће онда да буде куку леле... А градоначелник се онда замисли, па рече: Ма може то да се реши, поставимо три четири лежећа полицајца и да видиш како ће да смање брзину кад пролазе кроз насеље. А Цига одмахну главом, и рече:Неће да може, газда. - Што, бре, Миловане? - Па они ће да леже док си ти ту, а ти чим одеш, има да устану и да оду....

Жива истина. Причо ми мој тато (онај исти што је ловац, тако да се бојим да је ипак све измислио, али мене анегдота насмејала)...