Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Psovka kao analgetik
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
04.18 ч. 11.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Psovka kao analgetik  (Прочитано 7204 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« у: 15.53 ч. 27.07.2009. »

Meni je ovo vise nego zanimljivo:
http://www.enovosti.info/sr/btg_novosti/9/9806/Ko/psuje/bol/ublazava

Sigurno se svakom desilo da slucajno opauci glavom u cosak otvorenih vrata visece kuhinje. Je l' da da mnogo boli, da boli u .... ? Verujem da je prosto nemoguce da uopste postoji osoba koja ne opsuje u jednoj takvoj situaciji...
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #1 у: 19.39 ч. 27.07.2009. »

Ко је синоћ гледао одбојку сигурно је запазио да је репортер, после наше сервис грешке у одсудном тренутку четвртог сета, слатко опсовао. После утакмице се извињавао, али није морао, већ му је било опроштено, сви смо то исто (у разним варијантама) тада рекли.
Сачувана
Соња
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404

« Одговор #2 у: 21.20 ч. 27.07.2009. »

Аха. А лепо се могло прочитати и са усана већине играча нам нашијех Smiley.
Сачувана
Збуњена
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7

« Одговор #3 у: 23.47 ч. 01.02.2010. »

Ја сам једно време покушавала да се доведем у ред, па сам покушавала да користим неке "заменице" за псовке.
Нпр.  А у питагорину теорему!
Узалудан покушај. . .  Wink
Сачувана
DM
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 70

« Одговор #4 у: 19.23 ч. 01.04.2010. »

Slažem se da je psovka neka vrsta analgetika, ali nije baš najbolji izbor kada smo okruženi decom. Pre izvesnog vremena sam razgovarala sa ćerkinom učiteljicom, koja mi je tom prilikom rekla da deca dosta psuju. Učiteljica misli da ne psuju namerno, nego da im izleti. Od tada sam uvela sledeće: 10 din za svaku psovku. Imamo zajedničku kasicu koja, na sreću, još nije puna, ali uhvatim supruga kako ubaci 50 dinara akontativno, jer nema sitno. Cheesy
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #5 у: 19.43 ч. 01.04.2010. »

Slažem se da je psovka neka vrsta analgetika, ali nije baš najbolji izbor kada smo okruženi decom. Pre izvesnog vremena sam razgovarala sa ćerkinom učiteljicom, koja mi je tom prilikom rekla da deca dosta psuju. Učiteljica misli da ne psuju namerno, nego da im izleti. Od tada sam uvela sledeće: 10 din za svaku psovku. Imamo zajedničku kasicu koja, na sreću, još nije puna, ali uhvatim supruga kako ubaci 50 dinara akontativno, jer nema sitno. Cheesy

хохохоооо... Ово је одлично. Знам неке породице које би још прве седмице у месецу стрпале целу плату у ту касицу... Smiley
Сачувана
DM
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #6 у: 19.49 ч. 01.04.2010. »

Predloži im, pa od tog novca mogu na zajednički ručak. Cheesy Cheesy Cheesy Kod nas, kad nekom izleti, odmah doda: znam, 10 dinara. Cheesy
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #7 у: 20.04 ч. 01.04.2010. »

Што ти је човек проклет. Најефикасније се одвикава од ружних и штетних навика кад га се опали по џепу... Саобраћајне казне су живи пример... Smiley
Сачувана
DM
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #8 у: 20.09 ч. 01.04.2010. »

Upravo tako! Medjutim, brzo zaboravljamo. U januaru, kad su doneli novi zakon, svi su ga poštovali. Sada ponovo tokom vožnje skoro svaki drugi, treći vozač drži mobilni u ruci. Sad
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #9 у: 20.22 ч. 01.04.2010. »

Па вероватно су полицајци престали да кажњавају. Стара спрска бољка, доносе се добри закони, али се ни један не поштује. Као и овај са пушењем. Да је полиција упорна, да видиш како би се довели у ред док си реко кекс. Овде у Шпанији, исто је било кад су пре двадесетак година увели под морање појасеве и кациге. Штавише, мој бивши се да извинеш, упишавао од смеха, јер, ко ће њега да натера да тури на главу оно чудо. Е, кад су га оглобили једно три четири пута, да видиш како је носио кацигу... Штавише, ја кад сам стигла, исто сам реаговала али није вило шансе да се попнем на мотор без кациге. Био је у стању да ме ладно остави на сред улице, уколико не ставим то чудо на главу. Све је ствар навике, а навике се заиста могу мењати. Чек само док вам уведу тачкице, тек ћете онда да кукате... Али тачкице су драстично смањиле број смрти на путу у Шпанији. Али драстично. А чини ми се да је претходно искуство било француско, и да се исто десило. Као и у ВБ. Мада сад мало претерују. Сад чујем да ће да глобе и ако једеш или пушиш док возиш... Мени је то мало ипак, претерано.
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #10 у: 20.24 ч. 01.04.2010. »

Саобраћајне казне су живи пример... Smiley

Као и лежећи полицајци. Само се због њих успорава.

А ово:
Sada ponovo tokom vožnje skoro svaki drugi, treći vozač drži mobilni u ruci. Sad
је тачно. Казна би требало да буде одузимање мобилног, не дозволе. Smiley
Сачувана
DM
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #11 у: 20.27 ч. 01.04.2010. »

Da, navike se menjaju. Sada ne mogu da zamislim da ne vežem pojas čim udjem u kola. Ne verujem da su prestali da kažnjavaju, pre će biti da su se oni vratili staroj navici (onoj oko podele kazne Sad ).

Vidim da se i Zoran uključio. Kod nas su bezbroj puta postavljali ležeće policajce blizu škole i svaki put bi nestali preko noći. Konačno, setili su se da postave onaj izliveni (ovu reč sam izmislila, ne znam kako se zove  Grin ).

O tačkicama su prestali da pričaju, možda su se predomislili.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #12 у: 21.26 ч. 01.04.2010. »

А ово:
Sada ponovo tokom vožnje skoro svaki drugi, treći vozač drži mobilni u ruci. Sad
је тачно. Казна би требало да буде одузимање мобилног, не дозволе. Smiley
хајха, не знам шта би га више заболело, да ли мобилни или дозвола. А можда бисмо експрес искоренили ту навику ако бисмо одузимали и једно и друго. Па да видиш кад ће следећи пут да му падне на памет да се телефонира за воланом... (Баш сам сурова, а?)

Саобраћајне казне су живи пример... Smiley
Као и лежећи полицајци. Само се због њих успорава.
Сетих се једне анегдоте коју ми исприча мој отац кад сам последњи пут била у Сербију. Каже, негде у неком малом месту решио градоначелник да асфалтира пут у цигамали, да ето побољша услове људима. Изградио се пут, градоначелник сав срећан отишо у цигамалу да види како се Цигама свиђа нови пут, кад му један рече: А, бре, ништа ти овај пут не ваља. А Градоначелник га пита:Што бре, црни Миловане? Па нема више блата, колима је много лакше и брже доћи до центра, све саме предности... А Цига ће: Ма деца навкла да се играју на сред пута, а сад како је пут добар, само јурцају ко блесави, има да убију неко дете па ће онда да буде куку леле... А градоначелник се онда замисли, па рече: Ма може то да се реши, поставимо три четири лежећа полицајца и да видиш како ће да смање брзину кад пролазе кроз насеље. А Цига одмахну главом, и рече:Неће да  може, газда. - Што, бре, Миловане? - Па они ће да леже док си ти ту, а ти чим одеш, има да устану и да оду.... Smiley

Жива истина. Причо ми мој тато (онај исти што је ловац, тако да се бојим да је ипак све измислио, али мене анегдота насмејала)...
Сачувана
DM
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #13 у: 23.49 ч. 01.04.2010. »

Cheesy Cheesy Cheesy Svidja mi se, pa čak i da  je izmislio.  Wink
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!